Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Масови арести на симпатизанти на Воинския съюз из страната! Някой много се страхува от все по-обединяващият се народ!
Премиерът на Словакия: Решения на ЕС са в ущърб на националните интереси на страната ни! Не допускам
CNN: Премиерът на Турция лично наредил да свалят руския Су-24 над Сирия
Представитель Болгарского народного ополчения: Фонд Сороса платит вандалам за разрушение советских памятников | ФАН-ТВ
Опасност от откъсване на земя от България! Организация насъсква Европа към война срещу ислямските държави.
Варна се изправи срещу Нелегалните имигранти, които биват заселвани безскрупулно!
Отчет за дейността на патрулите на Воинския съюз и БНО Шипка

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайМОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА КАУЗАТА НИ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ:

БЪЛГАРСКИ ВОИНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:


Българско Народно Опълчение „Шипка“: История - Българското опълчение по време на Руско турската война

ХРАБРОСТТА на БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ

през Руско-Турската война

Да се включи Опълчението в бойните действия на първа линия,
и то в Предния отряд, от своя страна, изиграват роля други фактори, които, макар и да не размиват напълно първоначалната представа за опълченците като бойна сила, поне я смекчават.

В учебни бойни стрелби опълченците масово дават по-добри резултати от редовния руски войник. Това също е нормално, тъй като повечето от тях са усвоявали дълги години наред стрелбата не по неподвижни мишени, а по живи турци из балканските чукари, и то с далеч по-несъвършени пушки дори от остарелите „Шаспо”.

Опълченците с рядко усърдие участват в тактическите занятия, а от устрема им в атаките на нож по време на тези занятия настръхвали косите дори на препатилите в азиатските кампании руски офицери и подофицери. Издръжливостта им в тежкия поход през Румъния, извадил временно от строя хиляди руски войници, смайва окончателно руското командване и то решава да рискува.

Много руски офицери, които в началото подават рапорти за откомандироването им от Опълчението в руските си части, стават горди, че служат в българската войска, като си приписвали (до голяма степен напълно заслужено) приноса за превръщането на Опълчението в стройна бойна сила.

Битките за Стара и Нова Загора
На 18 (30) юли, в деня, в който почва неуспешната атака на Плевен, руската колона от Хаинбоаз атакува първа при Нова Загора трите батальона турска пехота и 1500 - 2000 черкези, оставени там от Реуф паша. Боят е ожесточен до крайност. Запалили града, турците се оттеглят от позиция на позиция.

Русите не вземат пленници, обезумели от страшните зверства над българите - в Стара Загора и в Казанлък те имали вече възможност да видят безкрайните кервани на избягали по чудо хиляди българи и неизброимите посечени от турски ятаган жертви. Унищожени са над 800 турци. Руските загуби - 15 убити и 89 ранени.

В същото време Сюлейман паша стига на 12 км южно от Стара Загора. Към вечерта на 18 (30) юли се очертава интересна диспозиция. Дясната колона на Предния отряд е обхваната в клещи от групите на Сюлейман и Хулюси паша, придвижил се от Чирпан. Но в клещи е и Реуф паша, тъй като след боя при Нова Загора Гурко решава да тръгне с всичките си сили към Стара Загора. Сблъсъкът му с групировката на Реуф паша става неизбежен.

Боят пламва на 19 (31) юли край с. Калитиново - дотам успяват да се придвижат войските на Реуф паша (9000 души), които сега трябвало да се обърнат с фронт на изток. Воден с нечувано ожесточение през целия ден, той приключва след ред драматични обрати с победа на руските войски. Русите този път загубват значителен брой хора - 620 войници и офицери.

В началото на боя Гурко, незнаейки за разположението на Сюлеймановата войска, се надява, че Старозагорският отряд ще удари с всичките си сили турците при с. Калитиново в тил. И тъй като това не става, Гурко разбира, че край Стара Загора се развиват не по-малко драматични събития.

Ето защо не позволява преследване на отстъпващите турски части и към 14 часа се насочва към Стара Загора. Но всичко било вече приключено. Там на разсъмване Сюлейман паша тръгва в решителна атака. Съотношението на силите е ужасяващо:

16 000 турци срещу 3500 българи и малко руси
След изтеглянето на силите към Нова Загора. Старозагорският отряд се състои само от 4 дружини на Опълчението, 14 ескадрона и сотни и 12 оръдия. Главната позиция на отряда, чието командване в деня на боя поема генерал Столетов (като най-старши), е изградена в южния край на града. Наличните войски не са достатъчни да я заемат дори в една линия - празнините между дружините на Опълчението били запълнени от спешени драгуни и казаци.

Известно време настъплението на Сюлейман паша (сражението той води само със своята група войски - Хулюси паша закъснява, а с Реуф паша в тези часове воюва Гурко) е задържано от слаб авангард (една опълченска дружина спешени драгуни, поддържани от полк драгуни). Към 11 часа те отстъпват на главната позиция.

Сюлейман паша незабавно атакува центъра - по-голямо презрение към бойните качества на един противник не може и да се измисли. Много силна трябва да е била омразата на турския професор по литература към българите, за да пренебрегне законите на военната наука, препоръчваща в такива случаи обходи към фланговете. Вероятно Сюлейман е бил доста учуден, когато атаката на центъра е била отбита и храбрите му аскери побягнали под безмилостния огън на опълченците. Повече на емоции Сюлейман не са поддал и продължил действията си съгласно военните учебници.

Създал мощна групировка на левия фланг - 3 бригади и няколко батальона от резервите, Сюлейман се нахвърлил върху позициите, отбранявани от 1-ва и 3-а опълченска дружина, които имат само две оръдия. И тези „прославени” в мирните тунджански села аскери били принудени да залегнат на неголямо разстояние от българските позиции.

Мога да предположа само донякъде състоянието на Сюлейман в този момент на боя, но съм убеден, че е бил съвсем зашеметен, когато подполковник Калитин вдига 3-а дружина в контраатака.

Турците не издържат удара и... побягват.
Побягват, пробождани от опълченците с щикове, премазвани от приклади и ботуши. Опиянена от боя, Трета дружина се врязва твърде напред. Турците я обхващат във фланговете, грози я обкръжение. Тогава в атака тръгва напред съседната 1-ва дружина. Пламва безмилостен ръкопашен бой.

Разяреният Сюлейман хвърля срещу двете дружини всичките си сили на този фланг, но те отстъпват в пълен боен ред. Особено яростен е боят около Самарското знаме, знамето на 3-а дружина. За него падат няколко знаменосци, пада и подполковник Калитин, но знамето е спасено.

Една след друга частите на руси и българи се изтеглят към прохода, водещ към Казанлък, заедно с десетки хиляди старозагорци и селяни от Тунджанската долина.

А в града започва апокалипсисът
Четири батальона на Сюлейман влизат в Стара Загора и започва безмилостна сеч над всички останали българи християни. Озверението на тези орди е такова, че под ударите на щиковете им загиват и десетки мюсюлмани, неразпознати от „своите” в пламъците на огромния пожар, обхванал града.

С бърз марш Старозагорският отряд отстъпил към Казанлък, а Гурко - към с. Дълбоки и оттам към Хаинбоаз. На 31 юли (11 август) героичният Преден отряд е разформирован като отделна самостоятелна войскова група.

Тук рябва да споменем тези, които често забравяме - хилядите местни българи, снабдяващи руско-българския отряд с провизии, осигуряващи чрез спонтанно възникващите въоръжени отряди фланговете на войската, даващи й това, което според специалистите е най-важно - изобилна разузнавателна информация за дислокацията, числеността, въоръжението и движенията на турските части. Признанието за тези заслуги на българите от Балкана, Задбалканските полета и Тракия е всеобщо, но най-напред то идва не от някой друг, а от...

Сюлейман паша. Съден в Цариград след войната от турските власти заради некомпетентното си ръководство на войските, той заявява на процеса, че една от причините за неуспехите му е обстоятелството, че руското командване знае всяка негова крачка и действията на всеки негов войник благодарение на хилядите си български разузнавачи. Докато той не разполагал през цялото време на войната с НИТО ЕДИН българин информатор.

Шипченската епопея – опълченците в главната роля на войната
Много мастило е изписано, за да се обясни защо Сюлейман се насочва към заетия от Българското опълчение и Орловския полк Шипченски проход, т. е. защо тръгва към по-трудното.

Сюлейман е отличен професионалист, приблизителната ситуация на Балканите му е била ясна, а подобна елементарна грешка не би допуснал дори юнкер от военно училище. Всъщност, ако се претеглят везните, имайки предвид бойните сили на противостоящите войски на Шипка - срещу 35 000 останали му след боевете в Тракия аскери - грешка от гледна точка на военното изкуство няма.

Сюлейман има срещу себе си 5000 опълченци и руси, или разполага седемкратно превъзходство. Защитниците, разбира се, имат по-добри позиции, но това преимущество скоро ще бъде сведено до нула, когато турците заемат височините по фланговете и оттам безпрепятствено прострелят позициите на защитниците.

Преобладаващото мнение сред военните историци е, че Сюлейман, воден от необуздани амбиции, е решил сам да приключи войната, достигайки до Дунава със своята армия. Присъединяването му към Осман или Мехмед Али би го поставило в подчинено положение, тъй като и двамата са по-старши офицери от него. Може и да е така. Но от военна гледна точка настъплението през Шипка към Дунав съвсем не е толкова безперспективно, колкото изглежда постфактум.

Срещу Сюлейман действително противостоят слаби сили, които не могат да получат подкрепления нитo от Плевенския, нито от Русенския отряд - и двата достатъчно притеснени от турските войски пред техния фронт. Обходен марш на Сюлейман към Плевен или Добруджа е възможен, но той води до загуба на време. 

А именно през това време Русия, осъзнала грандиозната политическа и военна грешка, неточността на първоначалните разчети и привела в действие огромната си военна машина, би могла да ликвидира турското превъзходство в оръжие и численост, изпращайки на Дунавския боен театър крупни сили, въоръжени с модерно оръжие.

Така че от гледна точка на военната мисъл Сюлейман според мен постъпва по най-правилния начин. Грешката му е друга - в калкулацията на бойци и оръжие той не слага и бойния дух и решимостта на българи и руси, окопаващи се трескаво сред смълчаните чукари над Габрово. 9 (21) август 7 часа сутринта.

Над Балкана вече се е разсъмнало, но утринният хлад все още пари скулите на бойците. На връх Малък Бедек шепа руси, оставени в бойна охрана, дават първия изстрел на битката, която ще бъде наречена епопея. Те са атакувани и пометени от вълната турски табори. Турците действат бързо - в 8 часа изкачената на върха батарея вече е открила огън по вр. Свети Никола, където е челото на руските позиции. След малко турците тръгват в атака.

Трудно е да се опишат боевете в този, а и в следващите дни. Още повече че и историците не са наясно колко са само генералните турски атаки (седем или осем), в колко часа започват, в колко свършват, до колко късно вечерта (до 21 или 22 часа) трае боят.
Турците атакуват устремно, в гъсти колони, с чест огън.

Ужасяващите жертви не разколебават нито главнокомандващия, нито последния аскер. Към обед на позициите пристига и Брянският полк и от движение се хвърля в атака. До вечерта турците овладяват фланговите позиции на върховете Демиртепе, Демиевец, Малък Бедек, отбранявани от слаби части или въобще неотбранявани поради недостиг на войски, доближават се на пушечен изстрел от единствения извор и шосето за Габрово - отново единствената комуникационна връзка на защитниците. Но главните позиции стоят непоклатими на Шипка, бълват огън и проклятия по врага.

На разсъмване на 11 (23) август дългоочакваният щурм започва. На върха са пет български опълченски дружини, Брянският и Орловският полк и 28 оръдия, или всичко 11 батальона с около 7000 бойци. Турските сили нападат от три страни.

Двадесет и един батальона атакуват Източния фронт на Шипченските позиции, 10 - Южния и 8 - Западния фронт. В 10 часа сутринта Шипка е обхваната от всички страни и боевете на отделните позиции се сливат в едно гигантско сражение. Опълченци и руси се бият с крайно ожесточение, никой не отстъпва дори когато патроните свършват, а турците навлизат в позициите.

Тогава пламват яростни ръкопашни боеве с щикове, приклади, ножове, камъни, дървета.
Надвечер оределите защитници се готвят за поредната и вероятно последната атака на турците. Всъщност те няма вече какво да приготвят, останали са без патрони и без оръжие - опълченските пушки са с раздули се цеви - единственото, което могат да направят, е да разковат знамената, за да ги закопаят.

Но когато в 7 часа турската атака започва, боят пламва отново по цялата линия. Миг преди турската вълна да залее оределите окопи, в позициите най-близо до шосето за Габрово избухва неистово „ура”, подхванато по цялата отбранителна линия. Идва помощ - на коне по двама пристигат 150 стрелци и казаци. Капка в морето, но нито защитниците, нито турците знаят това.

Това е истинският край на боя при Шипка,
макар че сраженията за този връх ще продължат още пет месеца и половина. Защото в тази минута е спечелена психологическата победа. В следващите часове на Шипченските позиции една след друга пристигат частите на войсковия резерв. До нощта на 12 (24) август на върха вече са пристигнали 21 батальона, 38 оръдия, 2 сотни. Атаките на Сюлейман паша и през този ден започват на разсъмване, но таборите се влачат към върха само по повелята на военната дисциплина.

Тези атаки естествено са отбивани от защитниците на Шипка с относителна лекота. Към 14 часа три руски батальона дори се опитват да преминат в настъпление към една от заетите от турците височини, но са отблъснати от тях. Боевете продължават и на 13-14 (25-26) август без прекъсване дори и през нощта. На 15 (27) август и руси, и турци приключват активните действия.

На Шипка вече е спокойно.

Руси и българи дават 3348 убити и ранени. Турците - между 10 000 и 15 000. Още около 2000 войници турците ще загубят на 5 (17) септември в един последен отчаян опит на Сюлейман да пробие отбраната, възползвайки се от нощта и изненадата. Турците този път дори ще превземат скалите на „Орлово гнездо”, но ще бъдат изхвърлени оттам в 10 часа сутринта.

Остатъкът от Сюлеймановата армия (20 000 - 22 000 бойци и офицери) вече не е онази грозна сила. Прехвърлянето й в Северна България все още е възможно през проходите на Балкана, намиращи се в турски ръце, но срещу руските войски на Шипка и по Одринско-цариградското направление турците вече нямат друга солидна бойна сила.

Ето защо Сюлейман остава пред Шипка. Една от най-значителните турски армии практически е извадена от строя и не може да вземе участие в решаващите военни събития, които ще определят изхода на войната.


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - Прага