Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Масови арести на симпатизанти на Воинския съюз из страната! Някой много се страхува от все по-обединяващият се народ!
Защо САЩ, Великобритания, ЕС и Израел мразят Сирия?
7 ДЕСЕТИЛЕТИЯ НЕЛЕГИТИМНА ВЛАСТ
Истанбулската конвенция - еднополови бракове, още Мигранти, и... (доказателства!)
Открито опровержение на манипулативните лъжи и незаконните изисквания на БХК!
ВОИНСКИ СЪЮЗ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" ОРГАНИЗИРА ДОБРОВОЛЧЕСКИ ПАТРУЛИ ЗА ОПАЗВАНЕ СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ
Отчет за дейността на патрулите на Воинския съюз и БНО Шипка

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайМОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА КАУЗАТА НИ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ:

БЪЛГАРСКИ ВОИНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:


Воински съюз

Воински съюз - българска патриотична организация, обединяваща на доброволни начала възпитаници на всички средни и висши военни и полицейски училища в НРБ, офицерите, сержантите, мичманите, матросите и войниците от Българската Армия, всички служители от МВР и достойни български граждани, положили военна клетва пред бойните знамена на Родината, Народа и нашето Велико Отечеството!

ВОЕНЕН СЪЮЗ
Военният съюз (наричан също Военна лига) е организация на действащи и запасни офицери в България, която играе важна роля в политическия живот между двете световни войни. Военният съюз е забраняван неколкократно и се свързва с някои действия в защита на Отечеството, сред които Деветоюнския и Деветнадесетомайския преврат


Основаване и минало
Първият опит за създаване на Военен съюз е през 1913 г., като впоследствие той е разформирован от цар Фердинанд I. Организацията е създадена отново в началото на 1919 г. от група офицери в Шумен. Съюзът постепенно създава свои структури в цялата страна. През 1922 г. той е оглавен от полковник Иван Вълков и генерал Велизар Лазаров, като сред основните организатори са и офицерите от запаса Кимон Георгиев и Дамян Велчев. В него участват и адютантите на цар Борис III, Христо Калфов и Първан Драганов.


Дейност
Първоначалната цел на организацията е да защитава интересите на офицерите, много от които са уволнени от армията след нейното съкращаване съгласно позорният и насила натрапен на България - Ньойски договор. Още в първите години от съществуването на Военния съюз сред членовете му се налага идеята за активна намеса на армията в политическия живот, поради неспособността на традиционните партии да се справят с все по-авторитарния режим на Александър Стамболийски.

Деветоюнския преврат от 1923

През 1920 г. правителството на Александър Стамболийски прави опит за разпускане на съюза, но той продължава да функционира. Заедно с Народния сговор, Военният съюз изиграва решаваща роля в отстраняването на управлението на Българския земеделски народен съюз с Деветоюнския преврат през 1923 г. След преврата Военният съюз, с негласната подкрепа на новото правителството начело с Александър Цанков. Нейният председател, вече и военен министър, Иван Вълков поради лични амбиции се обявява за закриване на съюза, което предизвиква недоволството на част от участници, начело с Дамян Велчев. Поради тези разногласия в края на 1920-те организацията спира активната си дейност. След отстраняването на генерал Иван Вълков от кабинета в началото на 1929 г., Военният съюз е възстановен от Дамян Велчев, който става негов секретар. Председател на съюза е Велизар Лазаров, а след неговото включване в Народното социално движение през 1932 г. - генерал Атанас Ватев. На 9 май 1934 година Ватев изненадващо е назначен от царя за военен министър за да бъде обезглавен съюза но ръководството на организацията веднага е поето от члена на Централното управление генерал Пенчо Златев.

Деветнадесетомайския преврат от 1934

Организацията се отнася отрицателно както към правителството на Демократическия сговор, така и към това на Народния блок защото вижда че всички партийни ръковлодства са разядени от корупция и преследват само личните си интереси. Ръководството на Военния съюз се сближава с радикалната организация Звено, кръга Мисъл и заедно с тях, организира Деветнадесетомайския преврат през 1934 г. Начело на новото правителство застава Кимон Георгиев. Непосредствено след преврата групата Звено се опитва цялостно да трансформира обществения ред в страната. Това среща съпротивата на цар Борис III, който по указание на своите роднини в Англия с подкрепата на някои от монархистите във Военния съюз отстранява правителството на Кимон Георгиев в началото на 1935 г. След опита за връщане отново властта на народа организиран от Дамян Велчев в края на същата година, през март 1936 година Военният съюз е окончателно разпуснат. Радикалната група във Военния съюз продължава дейността си, като все повече се сближава със Звено. Те играят активна роля в и организирането на Деветосептемврийския преврат през 1944 г., след който Дамян Велчев става военен министър. Целта им е да спасят България от поредната национална катастрофа забъркана от българските полотици и да избегнат вкарването на страната във война с Русия. През следващите години са изолирани от управлението и през 1947 комунистическото правителство под ръководството на съветските комисари провежда показен политически процес срещу всички бивши членове на Военния съюз, а Дамян Велчев, който е посланик в Швейцария, отказва да се върне в страната и е лишен от българско гражданство.


Дейност


На 9 юни 1923 г. Военният съюз
сваля от власт правителството на Александър Стамболийски с мотива, че демокрацията в страната трябва да бъде възстановена. Превратът е осъществен от войници от Военното училище и Софийския гарнизон. ...

Принос в теорията и практиката на преврата

Само за няколко месеца, през 1934-1936, страната ни преминава през три различни политически режима – парламентарен, военен и монархически.

Дълго време превратът от 19 май 1934 бе смятан от марксистката историография за “фашистки”. Дори и онези обективни учени, които описваха събитията от 30-те години съвсем добросъвестно, се принуждаваха накрая да сложат на режима, установен след 1934, етикета “фашистки” или “монархофашистки”, за да не бъдат обвинени в идеологическа ерес.

Всъщност превратът от 19 май е част от една Общоевропейска тенденция към установяване на военно мобилизационни режими в условията на криза на парламентарната демокрация. През 1934 България е сред малкото държави в Европа и единствена на Балканите, където управлението все още е в ръцете на традиционните политически партии. Изборите от 1931 са извели на власт една петпартийна коалиция от земеделци, демократи, радикали и либерали, която като орела рака и щуката е лишена от вътрешна хомогенност и, поради това, постоянно е раздирана от борби за преразпределение на висшите държавни постове и разграбване на националните ни богатства.

В същото време над България все още тегне психологическата травма от загубата в Голямата война. Поражението от 1918 в което Българската армия не губи нито една битка, но е подло предадена от собствените си политици обвързани пак със запада има и съвсем зрими измерения – страната ни приютява стотици хиляди бежанци от Македония и Тракия. Бежанската маса, която е съсредоточена предимно в столицата и е допълнителен фактор за динамизиране на политическата обстановка.

Отвратени от дребните политически боричкания, корупция и грабежи, военните поемат курс към нов преврат и стабилизиране на родината. Към 1934 сериозно влияние набира и Народното социално движение на Александър Цанков, което е единствената по-голяма българска партия с прототалитарен уклон. То е насрочило свой конгрес за 21 май и заплашва да завземе властта със сила. В тази обстановка, в началото на май 1934, в страната се разразява остра правителствена криза. Министър-председателят Никола Мушанов подава оставка, а Народното събрание гласува да прекрати заседанията си, “докато се състави нов кабинет”. Цар Борис III приема последователно всички лидери на партии от управляващата коалиция, но така и не успява да ги принуди да се спогодят. На 16 май Мушанов получава мандат за съставяне на нов кабинет, но всичките му сондажи пропадат поради алчността на партиите за повече министерски кресла. Царят научава, че офицерите готвят преврат и, с цел да неутрализира Военния съюз, на 9 май назначава неговият лидер генерал Анастас Ватев за военен министър. На 16 май е сменен и началникът на Генералния щаб генерал Никола Бакърджиев. Въпреки това броженията сред офицерството се засилват. На 17 май Централното управление на Военния съюз се събира на извънредно заседание и решава, че превратът трябва да се извърши незабавно поради това, че страната окончателно е изпаднала в безизходица. Отлично информиран за замисъла на военните, Царят е силно обезпокоен, защото знае, че във Военния съюз има много републиканци, но въпреки това не се решава да потърси изход от кризата чрез разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори. Вместо това Борис III предпочита да се представи за жертва на преврата и тайно да работи против него.

В навечерието на акцията Военния съюз разполага с 814 офицери-конспиратори, които са разпръснати във всички армейски гарнизони. Анастас Ватев на когото му се харесва да е вонен министър е заклеймен като “предател” и довчерашните му съратници успяват да го заблудят, че преврат няма да има. Конците на заговора се дърпат от запасния полковник Дамян Велчев, макар че на преден план е изтикан новият председател на Военния съюз генерал Пенчо Златев. Н 1 часа през нощта на 19 май той пристига във Военното училище и поема оперативното ръководство на преврата.

Макар че също е чул слуховете за готвения преврат, на 18 май вечерта министър-председателят Мушанов спокойно отива на опера заедно с гостуващия в София кмет на Париж. В това време необичайното раздвижване в пехотните казарми вече е очевидно и този факт е докладван на Царя от неговите доверени лица. Борис III е наясно, че вече е късно за съпротива, но въпреки това се обажда на Ватев, за да му каже, че е проспал живота си. Изненаданият министър хуква към министерството, но докато се опитва да се обади по телефона (предварително прекъснат) до Пловдивския гарнизон, в кабинета му нахлуват двама от офицерите и го арестуват. Малко след полунощ от столичните казарми излизат роти, ескадрони и батареи под командването на офицерите- участници в преврата и завземат всички ключови кръстовища и центрове за управление на държавата. На войниците са раздадени бойни патрони, но всички възлови обекти са овладени светкавично и без жертви още в 3 часа през нощта. Същото се случва и във всички важни провинциални градове. Към 5 часа сутринта в щаба на Военният съюз идва царски пратеник, който моли от името на Борис III генерал Пенчо Златев и определеният от военните за министър-председател Кимон Георгиев да отидат в двореца. На тръгване Кимон Георгиев слага в единия джоб на сакото си указ за съставяне на новото правителство, а в другия – декларация за абдикацията на царя и прогонването му от България при неговите европейски масонски роднини – в случай, че откаже да узакони спасителната за България акция на военните. Аудиенцията при монарха обаче протича при по-различен сценарий. Борис III се съгласява без много възражения да узакони промяната. Условието е само първо Мушанов да върне мандата за съставяне на правителство и едва след това да подпише указ за разпускане на Народното събрание и за назначаване на ново правителство. Самият Мушанов разбира, че вече се е събудил като редови гражданин когато на сутринта вижда, че пред къщата му се разхожда часови с натъкнат на пушката щик. Старият политик е извикан в Двореца, където веднага след кто вижда готовноста на военните да го арестуват връща мандата за съставяне на правителство и царят подписва указа за назначаване на Новия кабинет на Кимон Георгиев. И ето че на 19 май 1934 г. родината осъмва с манифест за преврат. Документът е разлепен по улици и площади, народът се тълпи и чете: “Българи!
Досегашната партийна политическа система окончателно се провали. Пълното разложение на партиите дълбоко засегна обществото, държавата и народното стопанство.

Последвалата от това морално-политическа криза рискуваше да се обърне в държавна. Последният изход от това състояние е днешната гавра на партийните хора с народ и държава. Това състояние не позволява да се създаде една стабилна и творческа власт. Партийните и лични власти не дадоха възможност не само да се разрешат, но и да се поставят държавните и стопански въпроси. Всичко това наложи партийната власт да бъде заменена с непартийна - национална власт.”
"Да живее България!", завършва паметният документ.
Съставено е служебно правителство начело с Кимон Георгиев.

Той е известен като Главен специалист по превратите.

Участва в Деветоюнския от 1923 г., а по-късно и в Деветосептемврийския от 1944 г. Премиерът поверява двете най-важни министерства в условията на криза на вещи експерти. Портфейлът на финансите връчва на Петър Тодоров, а икономиката отива при Коста Бояджиев.

С този екип правителството започва да дърпа страната от кризата. Най-важната стъпка е реставрирането на стопанските връзки със Съветския съюз.

Основана е българо-съветска камара, която съживява търговските отношения между двете страни.

Успехът е постигнат благодарение на това, че няма Народно събрание, разделено на русофили и русофоби. Няма фанатици, които да се надвикват със “за” и “против”, насъскани от политическите си пристрастия.

Водещ е единствено икономическият интерес на страната. Петър Тодоров е германски възпитаник, а Коста Бояджиев е с диплома от Белгия. И двамата обаче стискат лапата на Славянската мечка.
Събирателни дружества за експлоатация на властта, нарича партиите Димо Казасов. Той е основателят на “Звено”, участник е в политическата промяна на 19 май 1934 г.

“Активното ядро на буржоазните партии бе съставено от службогонци, които през деня мечтаеха за властта, а през нощта сънуваха, че сменят гладните години със сити”, така той описва някогашната ситуация, която е близнак на сегашната.

“Градският лумпен - продължава Казасов, - с оръфани дрехи и кърпени обуща, следваше като домашно куче местния партиен водач и със зяпнали уста гълташе неговите думи като някакво си дошло “свише” откровение.”

“Преливането на членове от една буржоазна партия в друга беше постоянно явление. Когато дадена буржоазна партия идваше на власт, към нея от всички партии се стичаха тъмните отряди на службогонската и хищническата армия. Тя бързо затлъстяваше на власт и също тъй бързо изпостеляваше в опозиция.”

“Буржоазните партии от тая епоха не бяха нещо друго освен събирателни дружества за експлоатация на властта”, заключава звенарят.

Пак според Димо Казасов Народното събрание е празна говорилня. Той разказва за един словесен дуел между демократа Михаил Такев и народняка Теодор Теодоров. Такев се изправил на трибуната и говорил четири часа.

Теодоров му го върнал тъпкано с осемчасова реч. Понеже го прекъсвали, той заплашил, че ще говори два дни.

“Ако Теодор Теодоров говори два дни, аз ще говоря четири дни!”, обявил докаченият Михаил Такев.

Тази вятърничава мелница е спряна със закриването на Народното събрание.

Законодателството се упражнява от Министерския съвет, който разглежда законопроектите на три четения и ги представя за утвърждаване на царя.

Борис III топи перо в мастилницата и парафира. Следва обнародване в “Държавен вестник” и съответният документ отива в коридорите на изпълнителната власт.

Кратко, ясно, точно!

Без ялови дебати, които преливат пустото в празното. По този начин до 1939 г. работят шест безпартийни кабинета.

Те съумяват не само да извадят страната от кризата, но и да постигнат завиден икономически растеж.

Жизненият стандарт на българина става един от най-високите в предвоенна Европа.

Средната заплата е 2500 лв., пенсията - 1400 лв.

Хлябът е евтин. През 1938 г. на всеки българин се падат по 280 кг пшеница. По същото време за Румъния тази цифра е 245, за Югославия е 197, а за Гърция - едва 142.

Токът също е достъпен за всеки. Вецовете и тецовете са малки, но много ефективни. През 1939 г. те произвеждат 266 милиона киловат часа електроенергия, което прави 42 киловат- часа на глава от населението.

Електромерите са внос от Германия и не допускат грешки. В аналите на електроразпределението няма регистрирано нито едно оплакване на потребител. Жените гласуват за първи път през 1938 г.

Кабинетът, който идва на власт на 19 май 1934 г., изразява вижданията за радикално преустройство на държавата, застъпвани от Политически кръг “Звено” и литературният кръг „Мисъл“. От този кръг са излъчени и повечето министри. В правителствения манифест е заложена амбицията за изграждане на съвършено нова политическа и стопанска система. Армията е обявена за единствената институция “незасегната от процеса на развалата”.

Начело на новото правителство застава Кимон Георгиев, а военни поемат всички силови министерства. Във вътрешно политически план са извършени генерални промени.
Издаден е манифест от 15 точки с програмата на правителството. Поставя се начало на декретивно законодателство - чрез наредби-закони, приети от правителството и одобрени от царя, на основата на чл. 47 от Търновската конституция. Създадено е Министерство на стопанството чрез сливане на Министерството на търговията, промишлеността и труда и Министерството на земеделието и държавните имоти. Търновската конституция е отменена, парламентът е разпуснат, политическите партии и организации са забранени и имуществата им конфискувани. Създадена е Дирекция на обществената обнова, с която се цели да бъде заменена забранената партийна система. Режимът предприема мерки и за административно централизиране на страната и съществуващите 16 окръга се преобразуват в 7 области, като ръководството им се определя пряко от кабинета.
Новите управници са привърженици на безпартийната власт. Всички политически партии са разтурени, въвежда се цензура върху печата за да се спре моралното разложение на нацията, а местното самоуправление е ликвидирано. Отменена е и Търновската конституция, а Народното събрание е разпуснато. Кабинетът управлява чрез постановления и декрети, които имат силата на закон. Кимон Георгиев и министрите му донякъде са вдъхновени от държавното преустройство, извършено по това време в държави като Германия, Италия и Съветския съюз. Голямата разлика е, че деветнадесето майският режим е безпартиен, няма ясен лидер и организационни структури от национален мащабре.
Военния съюз, която всъщност управлява чрез правителството, връх взимат разбиранията за безпартийността на управлението не като надпартийност и непартийност, а като антипартийност. Така тази тенденция, залегнала в манифеста, става доминираща във вътрешнополитическите възгледи на управляващите.
Ето откъси от него: „"Българи, досегашната партийна политическа система окончателно се провали. Пълното разложение на партиите дълбоко засегна обществото, държавата и народното стопанство. Последвалата от това морално-политическа криза рискуваше да се обърне в държавна. Последният изход от това състояние е днешната гавра на партийните хора с народ и държава. Това състояние не позволява да се създаде една стабилна и творческа власт. Партийните и лични разпри не дадоха възможност не само да се разрешат, но и да се поставят държавните и стопански въпроси. Всичко това наложи партийната власт да бъде заменена с непартийна национална власт. Всред общото разложение единствено армията остана незасегната от процеса на развалата. Вдъхновявана от най-чист идеализъм, само тя, армията, се явява годна да тури край на днешната анархия и да осигури всестранната обнова на страната."

В този документ в 15 точки се изброяват по-важните задачи пред новата власт. Първите три са следните:

1. Стегната и икономична организация на държавата ­ намаление числото на министерствата, на окръзите, на общините и на службите по всички ведомства.

2. Стабилна общинска власт с назначавани кметове.

3. Стабилитет на обществените служители. Промените в личния състав ще стават само във връзка с преустройството на службите и изискванията на моралния, образователния и служебния ценз на служителите…………………….

„12. Основно преустройство на учебното дело съобразно задачите на държавата и поминъчните нужди на народа.

13. Правосъдни реформи, които ще позволят по-бързо, по-достъпно и по-ефтино правораздаване.“

Следващите точки са посветени главно на стопанството. В тях се предвиждат мерки за уравновесяването на бюджета и осигуряване на достъпен кредит; покровителство на земеделието и създаването на пазари за селскостопанската продукция; намаляване на безработицата и засилване фондовете на общественото осигуряване; преустройство на индустрията към нуждите на страната и осигуряването на нови приходи чрез въвеждането на монополи.

Манифестът не е подписан от държавния глава, а само от министрите и, вместо традиционното "Да живее Негово Величество Цар Борис III", завършва с "Да живее България". По същество този документ е програма за изграждане на нова политическа и стопанска система. На мястото на провалилата се партийна власт идва "непартийна общобългарска национална власт".

В следващите месеци българските военни изпълняват стриктно поставените си задачи. Разтурени са партиите, техните имоти са конфискуванив полза на народната хазна, спрени са печатните им издания, а върху останалата преса е наложена строга цензура. Парламентарното управление е ликвидирано, прекратено е действието на Конституцията, разпуснато е Народното събрание. Министерският съвет управлява чрез постановления и декрети, които имат силата на закон. Местното самоуправление е ликвидирано. Съществуващите 16 окръга за намаляне на държавните разходи са сведени до 7 области, ръководени от назначени от правителството директори. Наложен е контрол върху Профсъюзите, разтурени са всички тайни обществаи чужди секти.

Със специална Наредба-закон за користните престъпления по служба се нанася силен удар върху корупционните практики в страната. Засилва се намесата на държавата в икономиката, като целта е "капиталът да се направи обществено полезен". Въведени са държавни монополи върху спирта, ракията, солта, тютюна. Всички тези огромни промени в политиката и стопанството идеолозите на режима наричат "революция". Тази "революция" на новия режим изцяло се вписва в тогавашните модни европейски процеси. В България се възприемат принципи и идеи от фашистка Италия, нацистка Германия и болшевишка Русия. Международната обстановка благоприятства за този рязък завой в развитието на България. В повечето европейски държави са установени авторитарни и военни диктатури.

Деветнадесетомайците решават да доведат своята "революция" докрай като ограничат правомощията на държавния глава цар Борис III като проводник на чужди интереси /най вече на английската корона и контролираните от нея масонски ложи/.

Дамян Велчев открито заявява: "Царят да си царува, но не и да управлява. Ние Българите - ще управляваме България."

Съюзният секретар Дамян Велчев е подкрепян докрай в опита си да вързоди България предимно от младшите офицери. На страната на царя са най вече част от висши офицерски чинове които както винаги са близки подлоги на властта, начело с предедателя на Съюза и министър на войната генерал Пенчо Златев.
Повратът е направен в последните дни на май 1934 г. и бележи края на първия етап от управлението на деветнадесетомайците, който няма открито антипартиен характер.

На 30 май "Звено" се саморазпуска и започва рязко ограничаване на политическата дейност. В подготовка за решителния акт по забрана на политическите партии, на 9 юни правителството издава Наредба за Обществената обнова и създава дирекция, подчинена пряко на министър-председателя. Нейните задачи са формулирани по следния начин :"а) да насочи духовния живот на страната към единение и обновяване в служба на нацията и на държавата; б) да работи за издигане престижа на нацията като следи духовния живот в чужбина и осведомява външния свят за състоянието, развитието и нуждите на българската материална и духовна култура; в) да съдейства за организиране гражданството в идейно единна общонародна групировка". Средствата за работата на дирекцията се предвиждат в държавния бюджет по предложение на финансовия министър и се изразходват по специален правилник, приет от кабинета. В правилника се определя и структурата на дирекцията. Нейният постоянен съвет се състои от главния директор и двама директори на двата отдела - вътрешен и външен. Учреден е и Секретариат, а счетоводната служба се поема от бюджето-контролната отделение на вътрешното министерство. Всички държавни и обществени учреждения са задължени да й оказват пълна подкрепа. Вътрешната служба се състои от 3 отделения. Отделението по насочване на печата изяснява пред пресата дейността на изпълнителните органи на държавата; отделението по контрол на печата има право на предварителна цензура като "спира всичко, което подкопава обществения ред, сигурност и морал", а отделението по обществено възпитание трябва да проникне във всички обществени среди и да устройва подходящи беседи, събрания, радиосказки, гледане на филми и др. Външната служба се състои от Дирекцията на печата към Министерството на външните работи и изповеданията с нейните отделения - Българската телеграфна агенция, отдел Печат и информация и официоза "La Bulgarie", които продължават да работят по съществуващите правилници и остават към своето министерство. За главен директор на Обществената обнова е назначен видният звенар Петко Пенчев.

Правата на Обновата са конкретизирани и от Наредбата за печата. Тя предвижда всички нови столични издания да излизат само след предварителното разрешение на Дирекцията на обществената обнова, а в провинцията - на областните директори, които действат като нейни органи. Съществуващите трябва в 10-дневен срок да поискат разрешение за продължаване на изданията, а в противен случай те се спират. Неполучилите разрешение прекратяват излизането си в 15-дневен срок. Въвеждат се изисквания към главните редактори - да бъдат задължително български поданици, да имат навършени 30 години за вестник и 21 години за списание, да са неосъждани. За редакторите чужди поданици се изисква разрешение от дирекцията. За нарушаване на наредбата се налагат строг тъмничен затвор до 3 години, глоба до 3 000 лева и конфискация на инвентара, а разпространението на изданията се спира от полицията, която ги унищожава.

На 14 юни 1934 г. е издадена Наредба за разтуряне на партийно-политическите организации, която поставя край на съществувалата 55 години партийна система в страната, считана дотогава за гарант на парламентарния режим. Всички партии, съюзи и движения са разтурени, а съдилищата ги заличават от регистрите на юридическите лица по служебен път. Техните издания са спрени, имуществата им конфискувани, профсъюзните, младежките и кооперативните им централи са забранени, а при съмнение за характера на някоя организация, той се определя от вътрешния министър или областния директор и техните административни актове не подлежат на обжалване. С това се слага край на всякаква обществено-политическа дейност в страната. В края на юли с.г. е издадена наредба за отнемане в полза на държавата на техните имоти по административен път. По същото време Дирекцията на обновата започва публикуване на списъците с разрешени и забранени издания. Разрешени са 434 от съществувалите вестници и списания, а са забранени едва 35 без да се имат пред вид партийните издания, спрени с наредбата от 14 юни. Основна част от забранените са издания на БКП и на крайно десните организации, които нямат националистически характер. Изтласкването на забранените партии от техните позиции в държавната и обществената администрация е допълнено с Наредбата за користните престъпления по служба от 19 юни, и с Наредбата за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата от края на юли, която предвижда делата да се гледат по спешност и да подлежат само на касационно обжалване.
Реформаторски амбиции на новата власт водят до намаляване на броя на министерствата от 10 на 8, 16-те окръзи са трансформирани в 7 области, а общините се окрупняват и от 2552 стават 800. Като опит за налагане на режим, близък до тоталитарния, се тълкува създаването на Дирекцията за обществена обнова, която трябва да организира “новото общество” чрез централизирана пропаганда. Тази дирекция издава официоза “Нови дни” и осъществява контрол над печата, театрите, кината, събрания и сказките като забранява всякаква нихилистична и антилъбългарска пропаганда. През септември 1934 се пристъпва и към формирането на държавни профсъюзи.

Новото правителство предприема действия за засилване на държавната намеса в икономиката. Като начало, кабинетът намалява дълговете на бедните с 50%. След това е наложен държавен монопол в някои важни клонове на икономиката, но без да се посяга на частната собственост.
Властта с наредба от 30 юли пристъпва към създаване на казионни професионални сдружения сред държавните служители. Новите сдружения могат да преследват само чисто професионални цели, като към всяко ведомство (всъщност министерство) се създава по едно сдружение. По решение на кабинета се допуска създаване на повече от едно сдружение, но в началото изключения не се правят. С наредбата се забранява образуването на съюзи от професионалните сдружения, а всеки държавен служител не може да участва в сдружение към друго ведомство. Участието в съответните сдружения формално не е задължително, но членският внос е задължителен и се удържа по служебен път от заплатата. Една трета от управителните съвети на сдруженията, които имат 2-годишен мандат, се определя от съответния министър, който осъществява цялостен контрол върху тяхната дейност и има право да ги разпуска със заповед. Въпреки съпротивата на традиционните професионални съюзи, в края на август те са закрити и имуществата им преминават към новите държавни сдружения, които постепенно придобиват открито корпоративен характер. Това е конкретизирано и от новата Наредба-закон за професионалните организации от септември, където целите им са открито формулирани : "да служат като органи на държавата за провеждане на нейната стопанска и социална политика" и "възпитание в национален дух". От август започва да излиза официозът на правителството в. "Нови дни".

Успоредно с тези действия правителството започва мащабна общинска реформа, в духа на италианската общинска система и законопроекта на Демократическия сговор от 1930 г. В началото на юни е издадена Временна наредба, която конкретизира, положението, създадено след разпускането на общинските съвети. Решенията на техните Постоянните присъствия, подлежащи на утвърждаване, се одобряват от органите на изпълнителната власт - околийските управители заместват окръжните, областните директори - вътрешния министър, а той - законодателната власт в името на модерната идея за децентрализация на властта. Общините трябва да прилагат гласуваните и утвърдени бюджети за 1934/35 финансова година, а ако нямат такива - за 1933/34 финансова година. Единствено изключение се предвижда за столичната община, чийто нов бюджет, изработен от новоназначения кмет инженер Иван Иванов, ще бъде утвърден от вътрешния министър. Промените са конкретизирани от наредбите за столичната община, за градските и селските общини, за застрояване на столицата София до 1936 г. и за съвета на общинските стопански предприятия. Публикувана е и Преходна наредба за общинските бюджети, която увеличава правата на изпълнителната власт и напълно ликвидира местното самоуправление. Тя е изготвена с оглед новата цялостна реорганизация на селската община в страната.

Към края на юли 1934 г. завършва вторият етап от реформената дейност на правителството под контрола на Военния съюз. Създава се нова временна организация на държавата. Промените не са приключили, но властите смятат, че основите на новия ред са положени. От началото на август за пръв път вместо "наредби" започват да излизат "наредби-закони" (НЗ), които очевидно нямат временен характер.

Първа от тях е НЗ за селските общини от 3 август, последвана от НЗ за градските общини от 20 август. С тях се създава нова уредба на общините, които се превръщат в "обществено-стопански единици", най-малките подразделения на държавния организъм, загубили всякакво право на самоуправление. Вместо кмет, избиран от изборния общински съвет, се въвежда кмет, назначаван от държавните власти. Той трябва да притежава висок образователен ценз, дух и морал - или офицерско звание и подо-офицерско звание. Изборните общински съвети (с мандати 2 години за селата и 3 години за градовете) са заменени с нови с 5-годишен мандат, в които влизат по равни части общински чиновници (кметът, помощник-кметовете, главният учител или директорът на прогимназията, свещеник и техник, определени от околийския управител, лекар или фелдшер, ветеринарен лекар или ветеринарен фелдшер, агроном, лесничей) и един представител на местните корпорации и избрани съветници, равни по брой на останалите. Всяка селска община трябва да има поне 5 000 жители, а градските с население под 5 000 се управляват по НЗ за селските общини. В началото общински избори не се провеждат и в конституираните след 1 септември общински съвети влизат само чиновниците и представителите на кооперациите. От края на август започва прегрупиране на селските общини, което продължава до края на септември. Техният брой е намален от 2552 на около 800. Успоредно с това е извършено преименуване на населените места, които нямат имена с български характер. В края на август всички кметове и техните помощници, незасегнати от реформата са формално утвърдени със заповед на вътрешния министър.

Основен момент в общинската реформа става създаването на програма за развитие на общината. За това е издаден специален правилник за изготвяне на програмата, който включва огромно количество конкретни мероприятия с цел "да се подобри народния бит и да се повдигне материалното благосъстояние и гражданското съзнание на населението". В основата на дейността лежи създаването на система от фондове с различна цел, които имат централизиран характер за разлика от съществувалите дотогава местни общински фондове или околийските на кооперативен принцип.

Успоредно с административната и вътрешнополитическата реформа правителството под контрола на Военния съюз е принудено да вземе неотложни мерки по решаване на ред икономически и социални проблеми, наследени не само от периода на икономическата криза, но и от времето на по-стабилното развитие на страната от средата на 20-те години. Като своя първа цел, кабинетът си поставя реализиране на икономии от 1 милиард лева и стабилизиране на държавния бюджет чрез рязко съкращаване на всички разходи. С поредица наредби от юни и юли фактически се създава нов бюджет за държавата, държавните фондове и повечето главни дирекции със самостоятелни бюджети. Сключени са няколко вътрешни заеми от обществените и държавни фондове, които в крайна сметка реализират около 500 милиона лева икономии. Към края на август министър-председателят обявява пълна стабилизация на приходите и разходите на държавата.

От края на юли започва промяна в данъчната система на страната, която цели да се даде възможност за разсрочване на данъците и да осигури тяхното постъпление в хазната дори с цената на закъснение и неритмичност. Измененията обхващат преките и общинските данъци, акцизите и патентовия сбор, облагането на моторните коли и изплащането на данъците чрез допълнителните бонове на Дирекция "Храноизнос".

Основен елемент във финансовата политика е преструктурирането и стабилизирането на банковата система. БНБ получава допълнителни привилегии за осигуряване на международните плащания и право да не се съобразява с въведения дотогава ограничителен режим. С Наредба за основаване на нова Банка "Български кредит" (ББК) се постига обединение на 19 банки с частен и дори с чужд капитал под контрола на централната банка. Държавата внася 50 милиона лева първоначален капитал в нея и й разрешава извънреден кредит от нови 100 милиона от БНБ при общо 125 милиона основен капитал. През октомври е уредено сливането на Земеделската и Централната кооперативна банка в Българска Земеделска и Кооперативна Банка (БЗКБ). Тези мерки, както и реорганизацията на сметните палати (учредени са 4 нови областни сметни палати в Бургас, Видин, Враца и Хасково и Финансова инспекция към Министерството на финансите) създава значителна стабилност във финансовата област.

В изпълнение на програмата си, кабинетът полага усилия за стабилизиране на икономиката. В края на май МНС се обръща към своите поделения и Търговско-индустриалните камари да подпомогнат лятната промишлена изложба във Варна, а пролетният мострен панаир в Пловдив е обявен за единствен национален. С правилник на МФ в края на юни са учредени специални компенсационни бюра за улеснение на стокообмена. Допълнен е и Законът за водните синдикати. Продължена е дейността на Дирекция "Храноизнос" до края на юни 1937 г. и тя получава нови привилегии по закупуване, складиране и транспортиране на зърнените храни. В края на август 1934 г. са готови плановете за изграждане на единна електрификационна система в страната и за радиофициране на основата на радиопредавателя при с. Вакарел и планираните нови станции в Пловдив и Варна. Създадена е нова модерна система на експлоатация на държавните мини в Перник. Започва целенасочено изграждане на железопътните линии Раковски-Михайлово (33 км.), Дупница-Горна Джумая (35 км.) и Чепинското корито-Якоруда (45 км.).

Основен елемент в стопанската политика става учредяването на държавни монополи, гарантиращи допълнителни бюджетни приходи, не само в търговията, но и в производството на ред стоки от първа необходимост. Първият от тях е на основата на Дирекцията "Храноизнос", създадена още в края на 1930 г. В средата на август 1934 г. тя получава монополен режим по производството на зърнени храни от пшеница, ръж и смес и право да контролира частните мелници. В края на месеца е въведен държавен монопол и върху закупуването на слънчогледово семе, поверен на същата централа. С НЗ от септември е регламентирано производството на конопено-ютени тъкани, а Българското търговско параходно дружество получава допълнителни привилегии за сметка на засиленото държавно участие в него. По същото време с НЗ за монопола на спирта и сливовата ракия се създава Специална Дирекция на монопола към МФ. БЗКБ получава монополни права да закупува конопено влакно, памук, оризова арпа, орехови трупи. Създадени са нови монополи със съответните дирекции към МФ за тютюневите изделия и за солта, а към монопола за спирта и сливовата ракия са прибавени и "леките минерални масла".

В областта на селското стопанство с НЗ за изменение и допълнение на Закона за Трудовите Земеделски стопанства продължава оземляването на безимотни и малоимотни селяни, кооперации и дружества и се дава по-сигурна база на комасацията на парцелите. Стабилизира се и фонд "Комасация на земите" към МНС. С отделни НЗ се създават единни централизирани фондове "Подобрение на скотовъдството" и "Подобрение на птицевъдството" към МНС вместо съществувалите дотогава разпръснати общински фондове.

Кооперативното движение също търпи ред промени. На конференцията на Общия съюз на Българските земеделски кооперации в края на август 1934 г. се оформят две гледища за неговото развитие. Едното защитава автономията на кооперацията от намесата на държавата, но второто, водено от председателя на съюза Иван Харизанов, застъпва мнението, че в едно селище трябва да остане само една кооперация, която да поеме всички функции и да членува задължително в съответните районни кооперативни съюзи под контрола на държавата. Сблъсъкът на двете мнения води до негласуването на резолюция от конференцията, но постепенно със съдействието на председателя на съюза и под натиска на изпълнителната власт се тръгва към обединение на кооперациите. На същата позиция застават и председателите на Съюза на тютюневите кооперации Сотир Янев и на Съюза на горските кооперации Иван Хрелопанов. Засилва се натискът за обединение на двете централи на популярните банки - Съюзът на популярните банки и Съюзът на народните кооперативни банки.

Правителството полага усилия за решаването и на някои социални въпроси. Още преди края на учебната 1933/34 г. от допълнителна училищна такса са освободени учениците и студентите, деца на военноинвалиди и на загинали във войните. Със заповед на МНС в търговските заведения на градовете с повече от 10 хиляди жители се въвежда 10-часов работен ден през лятото и 9-часов през зимата. Прилагат се мерки за спазване на 8-часовия работен ден и 45-часовата работна седмица в печатниците, фабриките и заводите. За преодоляване на безработицата се образуват трудови работни групи за работа по пътищата и други съоръжения. Приемат се нови наредби и правилници за безплатно лекуване на бедни в държавните и общински лечебни заведения и за ползване на държавни и общински минерални бани. Нормирана е цената на лекарствата, модернизирани са текстовете от Закона за настаняване на работа и осигуряване при безработица, Закона за хигиената и безопасността на труда, Закона за общественото осигуряване. С тази цел е издадена НЗ за обединение на здравните служби, които минават под надзора на Главната дирекция на Народното здраве.

Облекчен е и начинът за издаване на нотариални актове по законите за облекчаване на жилищната криза от началото на 20-те години. Върхът на социалната политика на правителството под контрола на Военния съюз е издаването на НЗ за общественото подпомагане в края на ноември 1934 г. С нея се създава отделен фонд "Обществено подпомагане" към МВРНЗ, управляван от нова служба към Централното управление на министерството, чиито местни органи са областните директори, околийските управители и общините. Облекчава се положението и на руските ветерани от Освободителната война. Грижите за задлъжнелите български граждани, продължават в позитивен дух с НЗ за облекчение на длъжниците и за заздравяване на кредита и нейните изменения, които спират принудителните действия на съдия-изпълнителите по искане на длъжника. Широкото схващане за социална политика намира израз и в мерките по благоустройството - НЗ за пътищата и НЗ за електрификацията на България.

В областта на образованието са извършени съществени промени. От общо 100 средни учебни заведения са оставени едва 27 гимназии, а приемането в тях става след сериозен конкурсен изпит. С наредби е въведен конкурсен изпит при назначаване на учителите в градските учебни заведения и на околийските училищни инспектори и се въвежда длъжността областен училищен инспектор с извънредно широки права по отношение на учителите и директорите. Премахнати са Висшият учебен съвет и Учебният комитет и временно са заменени от новосъздадения Институт за проучване на образованието и за национална култура. С НЗ училищните настоятелства са превърнати в стопански институти, които поемат управлението на училищните бюджети и фондове, а кадровата политика - от Министерството. Издадени са НЗ за допълнителния учебен персонал и за училищните настоятелства на частните училища, които са поставени под строг държавен контрол. Цялостното преустройство на просветата е уредено с НЗ за единство на образователната система в страната. На 4 септември с.г. е публикувана НЗ за защита безопасността на държавата, насочена срещу всички свързани с чужбина оргавизации и тайно общества които организират "враждебни действия спрямо чужда държава" и "подбуждат към престъпления против личността или живота на длъжностни или частни лица" в България. Мерките са допълнени с НЗ за изменение и допълнение на Закона за администрацията и полицията, който въвежда по-стегната организация на двете ведомства с оглед новото административно деление на страната.
Представянето на армията като единствен пазител на националните интереси, обаче е съпроводено с нарастване съпротивата от страна на разгромените масонски ложи и партийни банди и кръгове гравитиращи около Борис III и желаещи отново да си върнат възможността за политическа изява и безконтролно разграбане ресурсите на страната. Управляващите от Военният съюз се опитват да предотвратят техните действия и подмолната дейност на царя. Поради това в края на август подготвят проектите за създаване на Държавен съвет или на Държавен секретариат, които да изземат неговите функции и да го превърнат в изцяло представителна фигура. Със същата цел е изготвен и проект на НЗ за извънредните права на министър-председателя. Поставянето на армията и на главнокомандуващия в центъра на общественото внимание, обаче дава удобен повод на дейците на забранените партии и техните чуждестранни покровители да заговорят за нуждата българската армия да се държи "далеч от властта и политиката" Така те искат да се спасят от контрола на военните и да стимулират противопоставяне между царя и Военния съюз. Тайната подмолна дейност на прогонените от властта партийни дейци се подкрепя и финансира активно от Англия и Франция, масонските ложи в чужблина и свързаните с тях чуждестранни банкери. Това води до сериозен успех на чуждопоклонниците и през септември 1934 г. те успяват да предизвикат криза в кабинета създавайки конфронтация между прорепубликанската левица на съюза, подкрепяща правителството и промонархическата десница, подкрепяна от либералите и центристите. В резултат от техните подмолни действия в средата на септември главният директор на Обществената обнова П. Пенчев е заменен от Кр. Колев, а след месец от майор Петър Попзлатев.
Поради активната предателска и подмолна анти българска дейност на почти всички отстранени от властта и парламента продажни партийни елити които са финансирани и ръководени от чужбина – то единствената сериозна реформа която успяват да проведат до края на годината представителите на Военният съюз е отдавна подготвеното преустройство на съдебната система, където са прокарани водещите принципи на централизация, обвързване на правосъдието с изпълнителната власт и възстановяването на общинските съдилища със съответните промени в административното правосъдие, углавното и гражданското съдопроизводство. Продължава и изграждането на професионални съюзи и извън държавните и общинските служители. Техният държавен характер е особено добре формулиран в НЗ за професионалните организации :"да служат като органи на държавата за провеждане на нейната стопанска и социална политика" и "възпитание в национален дух". За всяка категория професии може да има само по една организация, чието ръководство се утвърждава от ресорния министър, а плащането на членския внос е задължително както при сдруженията на държавните чиновници.

В областта на външната политика правителството продължава традиционната линия на неутралитет и необвързване в стремеж да разкъса международната изолация на страната, засилена след сключването на гаранционния Балканския пакт от февруари 1934 г. между Югославия, Гърция, Румъния и Турция. Подписани са търговски договори с Унгария, Италия и Финландия, консулска конвенция с Полша, спогодба по бежанския и по стабилизационния заем с Лондонския комитет, с управлението на Източните железници и по довоенните заеми. България участва в Петата балканска конференция в Цариград през лятото на 1934 г., а правителството открито насърчава дейността на българо-югославските и българо-съветските дружества. Страната се присъединява и към държавите, подписали конвенциите за международния статут на бежанците, за ограничаване фабрикуването на упоителните вещества, за преследване на търговията с пълнолетни жени и към договора за предотвратяване на войната от октомври 1933 г. С протокол е продължен и българо-турският договор за неутралитет, помирение и арбитраж от март 1929 г. В областта на селското стопанство се въвеждат мерки за контрол върху отглеждането на коноп от МНС и на тютюн от МФ. Те получават право да определят контингентите на засяване на културите по околии и райони. разширява се и машинната база в земеделските стопанства под надзора на държавата. Продължава и даването на монополи, какъвто получава БЗКБ за пашкулите от реколта 1935 г. С НЗ за организиране и контрол върху износа от март с.г. е въведено задължително създаване на сдружения на износители и нов фонд "Насърчение на износа", от който те да се ползват. С правилник е регламентирана подобна политика и при износа на добитък.

В социалната област с НЗ от 4 февруари 1935 г. е уредено снабдяването на пострадалото от природни бедствия земеделско население със зърнени храни и фураж и е извършено изменение в НЗ за безплатно лекуване на бедни болни. Допълнителни облекчения са въведени по НЗ за облекчаване на длъжниците и заздравяване на кредита и с нова НЗ за длъжниците пивофабриканти. Опростени са и половината от неплатените общински такси и данъци. Създадена е нова упростена регламентация на основните данъци - занятие, патент, сгради и поземлен. Довършва се създаването на казионни организации на търговци, индустриалци и занаятчии. Под контрол през февруари са поставени и адвокатските колегии. Тази политика кабинетът следва дори и по отношение на благотворителните организации, където се създават два държавни благотворителни съюза - за подпомагане на лица до 18 годишни Съюз "Обществена подкрепа" и под тази възраст - Съюз за закрила на децата. Невлезлите в тези структури благотворителни организации са разтурени в средата на март 1935 г.
Кризата между правителството и Военния съюз от октомври 1934 г. обаче блокира успешното развитие на реформите. Тези промени ясно показват липсата на достатъчна борбеност и дух, обхванала Военния съюз след изключването на полк. Д. Велчев от него под натиска на групата монархисти и царя . Генерал П. Златев вместо да продължи твърдо политиката на Военният съюз все по-често се вслушва във фалшивите съвети, идващи от Двореца, а това го конфронтира с умереното крило на съюза. На страната на царя застават и забранените политически партии и членове на масонските ложи, които очакват от него "да прибере армията в казармите" и да възстанови парламентарното и конституционно управление. В разгорялата се остра политическа криза цар Борис III по съвети на Английската корона отхвърля предложението на военните за министър-председател да бъде назначен бившия социалдемократ, сговорист, звенар и цанковист Димо Казасов, посланик в Белград. На 21 април 1935 г. без да се консултира с Централното управление на съюза царят назначава с манифест предварително утвърденото в Лондон правителство начело с Андрей Тошев, възрастен професионален дипломат, таен масон и дългогодишен възпитател на монарха, когото последният лесно може да манипулира. В кабинета влизат трима генерали - Ст. Цанев, Р. Атанасов и Т. Радев, които трябва да парират евентуална активност на Военния съюз, и двама представители на "партийния елемент" - Ст. Мошанов от Демократическия сговор и Т. Кожухаров от Народното социално движение, които да осигурят подкрепата на проанглийската политика на цяра от страна на забранените партии. Актът от 21 април по-късно става известен като "царският контрапреврат" и въпреки декларираната в манифеста лъжлива решимост че "от крачката, която се направи в живота на държавата ни на 19 май 1934 година, няма да се отстъпи !" слага край на управлението на Военния съюз.

Военните участвали в преврата от 1934 година са считали че:
Българската нация е етническа, духовна, стопанска и политическа цѣлость, която има свой животъ и свое предопредѣление. Тя не се дѣли на класи. Къмъ българското работничество спадатъ всички български граждани, които се трудятъ и работятъ за материалното и духовното благосъстояние на нацията.

Извънъ българското работничество което е общо народа ни, оставатъ главно три категории хора. Първата се състои отъ спекулантитѣ, които по най-различни пѫтища и подъ най-различни образи ограбватъ труда на българския работникъ и изсмукватъ благата на нацията.

Втората се състои отъ демагозитѣ, начело съ партизанитѣ, които подмамватъ българското работничество съ политическа и социална лъжа, съ цель да го излъжат и да заграбятъ обществените блага и съзнателно да увеличаватъ социалната неправда и рушатъ държавата.

Третата категория с ѫ бездѣлницитѣ, начело съ пършивия политически хайлайфъ, които мародерствуватъ всрѣдъ социалната неправда и рушатъ морала и благосъстоянието на нацията.

Социалната неправда произлиза отъ това, че политическата система дава възможность на тѣзи три категории вредители: на спекулантитѣ, на демагозитѣ и бездѣлницитѣ ръководени от партийните банди, да ограбватъ труда на работничеството и да изсмукватъ благата на нацията, като развалятъ и реда въ държавата. Но какво трѣбва да се отстрани, за да се постигне главната цель? Трѣбва да се обезвредятъ и тритѣ категории врагове на българското работничество и държава и тяхната политична партийна система.

Нека почнемъ отъ спекулантитѣ. Кой е спекулантъ? Спекулантъ е този банкеръ, който не се задоволява съ припадащето му се право, а чрeзъ кредитa скубе предприятията и унищожава производството. Спекулантътъ е онзи индустриялецъ, който ощетява държавата чрeзъ наложени отъ него закони и не заплаща справедливо труда на работницитѣ. Спекулантътъ е онзи търговецъ на едро, който съ машинации налага прекалено високи цени и поставя въ робство дребната търговия, на която прѣчи дори да се кооперира за общи доставки. Спекулантски гнезда сѫ онези акционерни дружества, които сѫ образувани съ цель да използуватъ акционерната форма, за да укриватъ капитала и печалбитѣ си и за да избѣгватъ обществената отговорность пред народа и дѫржавата. Спекулантски гнезда сѫ и онѣзи кооперативни предприятия, които задъ напредничави социални форми изсмукватъ хищно национални блага. Спекулантъ съ морала и реда е укривательтъ на данъкъ изобщо, който си присвоява национални блага. Спекулантъ съ държавната власть е онзи държавенъ служитель, който отъ лична користь уврежда и продава интереситѣ на нацията. Спекулантски изцѣло е онзи инородски колониаленъ капиталъ, който се всмуква все повече като хидра въ снагата на българската нация.

Нѣкои питатъ, дали има разлика между българина и чужденеца спекулантъ. Отъ морално гледище тѣ сѫ еднакво отвратителни, но отъ стопанско гледище единиятъ е ощи по-вреденъ.

Нашенецътъ спекулантъ, като натрупва чужди блага, увеличава социалната неправда, но и да изнесе дори приживе часть отъ капитала си въ чуждбина, следъ като умре капиталътъ му се връща чрезъ наследницитѣ пакъ въ страната. Той смущава кръвообръщението на нацията и пречи на народното добруване. Но чужденецътъ спекулантъ не само ограбва национални блага, но завинаги ги изнася въ чуждбина. Той обезкръвява като пиявица нацията. Освенъ това, той е покровителствуванъ отъ дипломацията на страната си, която го пази отъ българскитѣ закони, а нашенецътъ ще получи лесно и веднага юларъ, щомъ нацията наложи редъ въ държавата си. Та има разлика. Затова инородци спекуланти, отрастнали въ България, ставатъ чужди поданици. Иначе, не ще и дума, че както българи работятъ въ чуждбина, така и чужденци ще работятъ въ България. Но само възъ основа на справедлива взаимность.

Ето тази очертана на кратко хидра на спекулата трѣбва да бѫде отстранена отъ младото и здраво тѣло на Велика България. И тогава ще бликнатъ блага къмъ работничеството и къмъ държавата. Колкото и да изглеждатъ силни спекулата и паритѣ, колкото и да се перчатъ съ силата имъ тѣзи, които увреждатъ нацията съ тѣхъ, все пакъ тѣ съвсемъ не сѫ непобедими. Защото отъ всички сили най-силна е социалната, общонародна сила подкрепена от българската армия. Щомъ я изградимъ, тя ще свие врата имъ и ще вкара всички въ юларя на българския пѫть.

Демагозитѣ, втората категория врагове на българското общество сѫ въ съюзъ съ първата категория. Чрезъ партии и партизанство демагозитѣ се стремятъ да грабнатъ властьта и съ чужда пита бащинѣ поменъ да правятъ и да си пълнят джобоветѣ. Тѣ грабятъ държавни срѣдства, объркватъ държавата и предаватъ националнитѣ блага на колониалния капиталъ и на нашите врагове………….

Докато цялото обкръжение на царя и партийните велможи се интересуват само от своите и на личното си обкръжение интереси или от тези които им указват от чужбина.
Новото правителство на масона Андрей Тошев вече е предано единствено на царя които е успял да си осигури тяхната подкрепа с помощта на масонските си връзки. След поемане на управление от правителството на Тошев веднага всички идеи на Военнияют съюз за радикално преустройство на държавата са изоставени. Дирекцията за обществена обнова създадена от военните е закрита, държавният монопол върху някои стопански браншове отново е премахнат и те са оставени на милостта на алчните банкери и чорбаджии, а опитът за изграждане на държавни профсъюзи – изоставен. Царят не връща страната към парламентарния режим, а установява своя монархическа диктатура. С това краткият деветнадесетомайски експеримент завършва като царят узурпира изцяло управление на страната, военните са върнати в казармите, а партиите започват да вегетират под булото на официалната забрана за съществуването им и да се готвят за реванш и новото ограбване и съсипване на страната.
Управлението на Военния съюз след преврата на 19 май 1934 г. до манифеста на царя от 21 април 1935 г. е период с изключителни последици в новата българска история. В него са ликвидирани неспособните за активна държавна и пробългарска дейност - конституционно-парламентарния режим и измислената от световното масонство - много партийна система за манипулативно разделение и управление на обществото и се създава централизирана държавна структура, опряна върху система от пробългарски народни обществени и професионални организации, армията, полицията и държавната администрация. Според лидерите на забранените партии и масонски ложи - формалното наличие на конституция и на парламент (след изборите от март 1938 г.) придават известна демократична фасада на управлението на Военният съюз но без обаче /според тях/ да променят недемократичната му същност.
Същите обаче веднага след отстраняване на военните от властта не само, че отново се нахвърлят хищно да ограбват и плячкосват държавата и погазват правата на народа а и хвърлят България във Втората световна война вместо да продължат защитаваната от Военният съюз независима външна политика. Това в крайна сметка отново довежда до поредната национална катастрофа и навлизането на съветската армия в страната през 1944 година. Действията на продажните български политици служещи на чуждите интереси, но не и на народа и държавата, всъщност са основната причина България да бъде заставена да премине през регулирания лъже плурализъм на народната демокрация през 1944-1948 г., презрелият социализъм – до 1989 и накрая страната ни отново да бъде хвърлена в капана на Новият Световен ред, лъже демократичният бандитски капитализъм и партийно олигархичният кланово семеен модел за управление, разграбване и унищожение на националната държава.

Какво е мястото на преврата от 19 май в българската история?
На първо място той е връхна точка в намесата на армията в политическия живот на страната.
България преборва най-жестоката икономическа криза в историята до началото на Втората Световна война предизвикана от световната финансова мафия, като забрани партиите и разтури парламента.

През 1934 г. Народното събрание пусна кепенци, а депутатите излязоха в неплатен отпуск. Върху тази разчистена територия заработи нов политически модел, който измъкна страната от Голямата депресия. Голямата депресия мачка световната икономика от 1929 г. насам. Фондовите борси са сринати. Банките са фалирали. Промишлеността е на колене. Безработицата е с космически размери. Милиони гладни са на улицата, опашките пред трудовите борси са километрични.

В България на власт е Народният блок - коалиция от пет политически сили, доминирани от Демократическата партия.
Мерките, предприети за преодоляване на кризата, водят до рязко нарастване на бюджетния дефицит. Управляващите се опитват да компенсират липсата на средства чрез въвеждане на нови такси, увеличаване на косвените данъци и намаляване на бюджетните заплати. Всички тези действия се оказват недостатъчни за овладяване на кризата.

Въпреки усилията на министрите, икономическото положение в страната рязко се влошава, а социалното напрежение се засилва. Месеци наред не са изплащани заплатите на офицерите, чиновниците, учителите, а изкупните цени на земеделската продукция неудържимо падат и разоряват селяните. Корупцията е повсеместно явление. По улиците всеки ден се стреля и хората не са сигурни нито за живота си, нито за имота си.
В това време управляващите партии се борят за повече власт и на практика Министерският съвет е блокиран. Вместо да решават проблемите на хората, главната цел на управляващите партии е да оглавят богатите министерства, наречени "тлъстите кокали". За такива са смятани стопанските и силовите миинистерства, както и външното, където падат комисионни и има добре платени и важни постове за партийците и техните роднини. Сред коалиционните партньори във властта най-нежелани са министерствата на просветата и правосъдието. Те иронично са наречени "постните дробчета". Своя авторитет губи Народното събрание, защото се превръща в говорилня. Партиите се множат и официално регистрираните надхвърлят четиридесет. Част от опозицията недвусмислено демонстрира готовността си да поеме управлението след организиран от техни партийни емисари и провокатори уличен натиск. В тази обстановка един от министрите е бламиран от Парламента и на 14 май премиерът Никола Мушанов подава оставката на кабинета. Става ясно, че кризата е не само правителствена, но и политическа, икономическа и социална.

При това нетърпимо и страшно за българският народ и държавата положение- на политическата сцена излизат офицерите от Военния съюз, начело с Дамян Велчев.

“При управлението на Народния блок (1931-1934) - сочи историкът Тодор Галунов, - партийно-партизанските политически страсти и корупцията достигат апогея си в новата ни история. Процесът на раздробяване на партиите тече с пълна сила. Появяват се много партийни формации, постоянно враждуващи помежду си и намиращи смисъла на съществуването си единствено в собственото си противопоставяне и ограбването на държавата и народа си. Това дава “храна” на редица обществени дейци да поставят под съмнение ползотворната роля на партиите в политическата система.
” Ето как историчката доц. Росица Стоянова обобщава някои особености на политиката в началото на 30-те години на XX век („История на България“, т. 9, С 2012, „Компрометираната демокрация. Към нов преврат“): „Фрагментацията на традиционната за страната партийна система достига невиждани до момента размери, а бацилът на вътрешните борби, разцепленията, обединенията и новите разпокъсвания заразява всички формации.“ Спада и популярността на управляваща коалиция Народен блок: „Станалите публично достояние борби и противоречия на всички нива в блока, корупцията и некомпетентността на държавната администрация узурпирана от партийните назначенци, невъзможността на държавната власт да въведе ред и спазване на законите ерозират режима... В печата и сред обществото се носят верни и непроверени слухове за петролни, солни и пр. афери и злоупотреби, в които са замесени имена на висши държавни чиновници.“
Резултатът?
„Обществото е уморено от безконечния и безплоден политически театър, а политиците - ангажирани в безкрайните пазарлъци за повече и по-апетитни министерски кресла...“ В такава обстановка „Звено“ и Военният съюз насрочват своята акция с парола „Сабя“. Негласно ги подкрепя цар Борис III, който обаче има свои идеи за бъдещето на безпартийното управление на България И ето че на 19 май 1934 г. родината осъмва с манифест за преврат. Документът е разлепен по улици и площади, народът се тълпи и чете:
“ БЪЛГАРИ,
Досегашната партийна политическа система окончателно се провали. Пълното разложение на партиите дълбоко засегна обществото, държавата и народното стопанство... Партийните и личните разпри не дадоха възможност не само да се разрешат, но и да се поставят държавните и стопанските въпроси. Всичко това наложи партийната власт да бъде заменена с непартийна – национална власт. Всред общото разложение единствено армията остана незасегната от процеса на развалата. Вдъхновявана от най-чист идеализъм, само тя, армията, се явява годна да тури край на днешната анархия и да осигури всестранната обнова на страната... В името на тия неотложни и спасителни за страната задачи, достойни за благородното дело на армията, новата власт, която идва в името на гражданския мир и обединение на всички сили, разчита на подкрепата на целия български народ... !”
"Да живее България!", завършва паметният документ.

Авторите на преврата са политическият кръг “Звено” и Военният съюз. Те разпускат XXIII народно събрание, чийто председател е старият парламентарен лъв Александър Малинов.
Следва подготовката и приемането и на други национално отговорни документи и наредби:
Наредба-закон за разтуряне на партийно-политическите организации, 14 юни 1934 г.

Чл. 1. Образуването и съществуването на партийно-политически организации: партии, съюзи, движения и пр., се забранява. Съществуващите партийно-политически организации и техните поделения се разтурят [...]

Чл. 2. Всички партийно-политически печатни издания: вестници, списания, брошури и др., както и частни такива, които преследват партийно-политически цели (...) се спират.

Чл. 3. Забраняват се всякакви партийно-политически събрания и агитации.

Наредба-закон за Обществената обнова, 9 юни 1934 г.

Чл. 1. Учредява се Дирекция за обществена обнова, подчинена направо на министър-председателя. Основните задачи на Дирекцията са:

а) да насочи духовния живот на страната към единение и обновяване в служба на нацията и държавата;

б) да работи за издигане престижа на нацията, като следи духовния живот в чужбина и осведомява външния свят за състоянието, развитието и нуждите на българската материална и духовна култура;

в) да съдейства за организиране на гражданството в идейно единна общонародна групировка.

Забранени са всички политически партии и тайни общества. Имуществото на политическите организации е конфискувано в полза на народната хазна и се използва за икономическото стабилизиране и цялостното възраждане на държавата.

Военните с лекота събарят изхабената партийна система на управление, макар че не успяват твърдо да се закрепят във властта и окончателно да възродят страната поради бездействието на народа, които чака те сами да свършат цялата работа и го спасят като му поднесат всичко на тепсия.


Съставено е служебно правителство начело с Кимон Георгиев. Той е известен като Главен специалист по превратите. Участва в Деветоюнския от 1923 г., а по-късно и в Деветосептемврийския от 1944 г. Премиерът поверява двете най-важни министерства в условията на криза на вещи експерти. Портфейлът на финансите връчва на Петър Тодоров, а икономиката отива при Коста Бояджиев.

С този екип правителството започва да дърпа страната от кризата. Най-важната стъпка е реставрирането на стопанските връзки със Съветския съюз.

Основана е българо-съветска камара, която съживява търговските отношения между двете страни. Успехът е постигнат благодарение на това, че няма Народно събрание, разделено на русофили и русофоби. Няма фанатици, които да се надвикват със “за” и “против”, насъскани от политическите си пристрастия.

Водещ е единствено икономическият интерес на страната и българският народ. Петър Тодоров е германски възпитаник, а Коста Бояджиев е с диплома от Белгия. И двамата обаче стискат лапата на Славянската мечка.
Събирателни дружества за експлоатация на властта, нарича партиите Димо Казасов. Той е основателят на “Звено”, участник е в политическата промяна на 19 май 1934 г. “Активното ядро на буржоазните партии бе съставено от службогонци, които през деня мечтаеха за властта, а през нощта сънуваха, че сменят гладните години със сити”, така той описва някогашната ситуация, която е близнак на сегашната.

“Градският лумпен - продължава Казасов, - с оръфани дрехи и кърпени обуща, следваше навсякъде като домашно куче местния изпечен лъжец и партиен водач -и със зяпнали уста гълташе неговите думи за реки от мед и масло които ще потекат ако партията му получи цялата власт в парламента, като някакво си дошло “свише” откровение.” /да забелязвате прилика с някои от днешните партийни мошенници????/ “Преливането на членове от една партия в друга беше постоянно явление. Когато дадена буржоазна партия идваше на власт, към нея от всички други партии се стичаха тъмните отряди на службогонската и хищническата армия. Тя бързо затлъстяваше на власт и също тъй бързо изпостеляваше в опозиция.” “ Всички партии от тая епоха не бяха нещо друго освен събирателни дружества за експлоатация на властта”, заключава звенарят.
същото е и трагичното положение - днес

Пак според Димо Казасов Народното събрание е празна говорилня. Той разказва за един словесен дуел между демократа Михаил Такев и народняка Теодор Теодоров. Такев се изправил на трибуната и говорил четири часа. Теодоров му го върнал тъпкано с осемчасова реч. Понеже го прекъсвали, той заплашил, че ще говори два дни.

“Ако Теодор Теодоров говори два дни, аз ще говоря четири дни!”, обявил докаченият Михаил Такев. Цялата тази пуста говорилня развъдник на безкрайни лъжи и преливане от пусто в празно - е прекратена със закриването на Народното събрание от българските офицери.

Законодателството се упражнява от Министерския съвет, който разглежда законопроектите на три четения и ги представя за утвърждаване на царя.

Борис III е принуден да натопи перото си в мастилницата и да ги парафира. Следва обнародване в “Държавен вестник” и съответният документ отива в коридорите на изпълнителната власт.
Кратко, точно и ясно!

Без ялови дебати, които преливат пустото в празното. Военните съумяват не само да извадят страната от кризата, но и да постигнат изключителен икономически растеж и справедливо разпределение на националните богатства и приходите на държавата сред всички български граждани.

Жизненият стандарт на българина става един от най-високите в предвоенна Европа. Средната заплата е 2500 лв., пенсията - 1400 лв.

Хлябът е евтин. През 1938 г. на всеки българин се падат по 280 кг пшеница. По същото време за Румъния тази цифра е 215, за Югославия е 197, а за Гърция - едва 142.

Токът също е достъпен за всеки. Вецовете и тецовете са малки, но много ефективни. През 1939 г. те произвеждат 266 милиона киловат часа електроенергия, което прави 42 киловат- часа на глава от населението.

Електромерите са внос от Германия и не допускат никакви грешки и кражби като днешните. В аналите на електроразпределението няма регистрирано нито едно оплакване на потребител. Жените гласуват за първи път през 1938 г.
п.п. Ние ползваме всяка информация от интернет, която мислим, че казва истината. Ако някой претендира за авторски права, нека ни потърси.

ВОИНСКИ СЪЮЗ
Воински съюз обединява на доброволни начала възпитаниците на всички средни и висши военни и полицейски училища в НРБ, офицерите, сержантите, мичманите, матросите и войниците от Българската Армия, всички служители от МВР и достойни български граждани, положили военна клетва пред бойните знамена на родината, народа и нашето Велико Отечеството!

Цели и задачи:

Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички свои членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб за:

1. Защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина.

2. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.

3. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.

4. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.

5. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички правоохранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.

6. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни посегателства

7. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец служби и техните вътрешни агенти на влияние вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: - държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни, престъпни техни действия.

8. Противодействие и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии включително. икономически, финансови, военни и организационни такива, от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната /Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).

8. Противодействие и неутрализация на всички престъпни действия, укази, закони, разпоредби и други такива извършени или издадени от горепосочените персони които водят до разграбването, разрушаването, присвояване или разпродажбата на българските финансови институти /банки, застрахователни компании, златни и валутни резерви/, предприятия, стратегически отрасли /ВПК, държавен резерв, енергийни, водни, транспортни и комуникационни дружества, хранителна индустрия, фармацевтични заводи, и всички естествени природни ресурси и полезни изкопаеми/ включително продажбата на българската земя извършвани без предварително и категорично изразено /на общонародно допитване или национален референдум/ съгласие на ВЪРХОВНИЯТ Суверен – НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

9. Противодействие и наказване на всеки опит за замяна на пълната и пряка Демокрация (НАРОДОВЛАСТИЕ) с всяка друга форма за управление на страната и обществено политически строй, целящи да ограничат правата на Върховния Суверен като пряк и единствен разпоредител с властта, бъдещето и ресурсите на страната.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

10. Противодействие и наказване на всеки опит от страна на български държавни служители, депутати, политици, министри да предават на чужди държави, военно-политически, икономически и др. международни организации и съюзи каквато и да е било част от суверенитета, независимостта, териториална цялост, отбраната, външната и вътрешната политика на българската държава, финансова система и Българска Народна Банка без изричното предварително и категорично изразено съгласие на 90% от българските граждани.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

11. Противодействие и наказване на всеки опит на български държавни служители, президент, министри, депутати и политици за присъединяване на страната към каквито и да било военно-политически блокове и съюзи, икономически, финансови или търговски организации и съюзи без категоричното и предварително изразено желание и одобрение от страна на 90% от българските граждани. Всички подобни договори и споразумения сключени или извършени без изричното, ЯСНО и категорично изразено, предварително съгласие на СУВЕРЕНА /на общонационално допитване и референдум/ се считат за нелегитимни и не са валидни за българските граждани, защото са извършени в условията на държавна измяна и след предварителен престъпен сговор между извършилите това деяние виновни лица, подписали се като страни по тях, в ущърб на Българските Национални интереси и с отнемане върховенството и правата на Суверена.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

12. Противодействие и наказване на всеки опит за държавна измяна предателство на българските национални идеали, уронване престижа и нанасянето на щети на интересите на българската нация от страна на български държавни служители, президент, министри, депутати и политици.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

12.1. Противодействие на всеки опит от страна на български държавни служители, министри, депутати, политици, религиозни лидери за извършване на действия в изгода на чужди национални интереси, или поради различни форми на тяхната агентурна, шпионска, финансова и друга зависимост да изказват категорични мнения или заключения по отношение виновността или причастността на чуждестранни организации или държави към военни, терористични и други деяния извършени на Българска земя без Българските следствени органи и Прокуратура да са доказали документално и неоспоримо същите а Българският Съд да е произнесъл обективно и безпристрастно осъдителна присъда на базата на цялостни, категорични и безспорни доказателства за тяхната виновност. Всеки подобен опит нанася непоправими вреди на българските национални интереси, засилва заплахите срещу българската държава и сигурността на българските граждани, уронва престижа и независимостта на страната и следва безспорно да се третира като държавна измяна и шпионаж в полза на чужда държава и наказва като такава без значение от заеманата длъжност.

ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

13. Противодействие на всеки опит от страна на български държавни служители, президент, министри, депутати и политици да заемат страна или въвличат България в каквито и да е било форми на икономически санкции или военно - политически авантюри без категорично решение на Съвета за сигурност при ООН и само след задължителното, предварително и ясно изразеното съгласие, решение и одобрение на 92% от българският народ.
Всички виновници извършили и извършващи подобни престъпни действия ще бъдат съдени като агенти на чуждестранни специални служби за държавна измяна, предателство и шпионаж.

14. Противодействие на всеки опит от страна на български държавни служители, президент, министри, депутати, политици, членове на чуждестранни организации, секти и тайни, общества да фалшифицират или изопачават истинската българска история и култура, да отричат или изопачават историческите събития в ущърб на българският народ, да насаждат омраза към народа и страната, национален нихилизъм, склонност към предателство, измяна, робска психология и нанасят вреди на българската история, държавност и национални идеали.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

15. Противодействие на дейността на каквито и да било тайни общества, незаконни секти, организации и други на територията на страната, на стремежа на други държави и техните спецслужби да нанесат вреда на българската държавност, национални интереси, отбранителна способност, икономика, финансова система, образование, култура, духовност, родолюбие и на моралните, културни, духовни и материални устой на българският народ, държава и семейство.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

16. Подпомагане на българската армия, държавни ведомства, служби и органи в неутрализиране на всички вътрешни и външни заплахи за националната сигурност, геополитическите и икономически интереси на ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА НА България.

17. Противодействие и неутрализиране дейността на всички физически и юридически лица, политически, военно политически, икономически, финансови и други местни и международни организации и съюзи опитващи се да наложат каквито и да е било ограничения на правата и свободата на българските граждани или на независимостта, суверенитета, финансово икономическата стабилност и териториална цялост и демографско развитие на България.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

18. Противодействие и неутрализиране действията или стремежа на всякакви български и чуждестранни физически и юридически лица, корпорации, банки и организации да заграбят, придобият, експлоатират или извършват разпоредителни сделки и търгуват с естествените монополи, стратегически предприятия и отрасли, с предприятията от Военно промишленият комплекс, природни ресурси и българска земя без предварителното ясно и категорично изразено /на общонародно допитване- референдум/ съгласие на 92% от българския народ.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

19. Противодействие и неутрализиране на всички опити от страна на враждебни на българската нация вътрешни и външни сили и техните съюзници и съучастници за извършването на каквато и да е било форма на въоръжена, финансова, идеологическа, духовна, културна, религиозна, икономическа или политическа агресия срещу народа или отделни граждани на България.

20. Противодействие и неутрализиране на всички опити за бъдещо съкращаване на Въоръжените сили, военни училища, спецслужби, МВР, разузнавателен и отбранителен потенциал на страната от страна на продажните български политици, президент, депутати и министри. Всеки подобен опит в този страшен за страната ни исторически момент, на тотална външна етно религиозна агресия насочена срещу стабилноста на страната и промяна на етно религиозният състав на населението в Южна България /с помощта на радикалните главорези пристигащи под прикритието на хилядите бежанци от Сирия/, ще бъде преследван и наказван жестоко и незабавно от СУВЕРЕНА като държавна измяна.

21. Съдействие за ускореното възраждане на Въоръжените сили, армия, Военно Промишлен комплекс, техническа обезпеченост, отбранителна способност и комплексната система на структурата за Националната сигурност на България. Неутрализиране на всички опити за по нататъшно увеличение на трудовия стаж и пенсионна възраст на офицерите и сержантите от българската армия, служителите от службите за сигурност и МВР.

22. Неутрализиране на всички опити за изкуствено ограничаване раждаемоста на български майки както и на средствата за издръжка на българските деца.

23. Изпреварващо неутрализиране на всички опити за демографски, бактериологични, химически и генномодифицирани хранителни и фармакологични диверсии и саботажи против народа на България.

24. Пресичане на всички опити за химически, радиационни, бактерилогични и пестицидни замърсявания на свещенната българска земя, морско и въздушно пространство.

25. Пресичане на всички опити за психотронно, фармакологично, информационно, генетично и психофизиологично въздействие върху населението и територията на България.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!


26. Издирване, арест, разследване, съд и конфискация на цялото движимо и недвижимо имущество и финансови активи /в страната и чужбина/ на всички държавни служители, министри, депутати и политици които със своите действия или престъпно бездействие са виновни за поредната национална катастрофа, разграбването, разрушаването или разпродажбата на националните богатства, предприятия, стратегически отрасли, земя и природни ресурси на българския народ и държава.

27. Подпомагане структурите на българските държавни органи и народна власт в събирането и анализа на нужната информация, арест, следствие, съд и разстрел за всички наркобарони, крупни наркотрафиканти и ръководители на престъпни мрежи за разпространяване на наркотици на територията на България заради умишленото наркотизиране, изтребление и убийство на българските деца и граждани. В момента България е на първо място в Европа по наркозависимост на децата от 10-14год. възраст

28. Изпреварващо неутрализиране на всички опити за източване на държавната хазна и бюджет с неизгодни за държавата и българския народ държавни заеми или чрез сделки и обществени поръчки извършвани с помощта на партийно обвързани частни фирми и подставени бизнесмени. Арест, следствие, съд и затвор на всички виновни длъжностни лица, конфискуване на цялото тяхно и на обкръжението им имущество и финансови активи. Забрана за заемане на държавни и обществени длъжности за тях и членовете на техните семейства.За злоупотреба с държавна власт и средства от народната хазна или вземане на неизгодни за българския народ държавни кредити /превръщащи ни във вечни длъжници/ присъдата е разстрел или доживотен затвор.

29. Пресичане на всички опити за корупция във висшите органи на държавната власт, привличане на виновните длъжностни лица, министри, депутати и политици към наказателна отговорност, конфискация на имуществото им и доживотна забрана за заемане на държавни и обществени постове и длъжности.

30. Привличане към съдебно преследвани и наказателна отговорност на всички длъжни лица, депутати, политици и министри които са извършили каквито и да е било разпоредителни действия със Държавния резерв, военно временни запаси, златния резерв, валутните средства на БНБ, държавния дълг и опрощаване дълговете на трети страни към НРБ, стратегическите отрасли, естествени монополи и природни рисурси на страната, със статута собственоста и подчинеността на БНБ на българският народ и държава. Доживотен затвор и конфискация на цялото им имущество и пожизнена забрана за тях и членовете на техните семейства да заемат държавни и обществени длъжности.

31. Привличане към съдебно преследване и наказателна отговорност на всички политици, държавни служители, министри, депутати и други български граждани нанесли вреди или участвали във разрушаване на българското образование, дух, култура, родолюбие или в други действия насочени срещу патриотизма, духа, героизма и морално етичните норми на българските граждани или към такива престъпни промени в българските учебници и образователна система.

32. Неутрализиране на всички опити за насаждане на чужди за българският дух, бит, морал и народопсихология сексуални извращения нанасящи непоправими вреди върху подрастващото поколение и българския генетичен фонд, култура и духовност.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

33. Неутрализиране и привличане към наказателна отговорност на всички длъжностни лица, политици, депутати и министри допринесли за разрушаването на перфектно функциониращата до 1989 година държавна система за здравеопазване, болнично лечение, санаториуми, почивни бази, националната аптечна мрежа и фармацевтична промишленост, разграбването и разпродажбата на българските фармацевтични заводи от страна на местни и чужди престъпници и техните политически покровители.

34. Привличане под наказателна отговорност на всички длъжностни лица, политици, депутати и министри допринесли за умишленото разрушаване на цялата напоителна иригациона, отводнителна и хидро-мелиоративна система на българската държава, разрушаване на колективните, кооперативни и държавни земеделски стопанства, агро комплекси, опитни станции, институти и лесозащитни пояси.

35. Ускорено възстановяване и възраждане на всички видове и родове войски на Въоръжените сили, възстановяване на тяхната отбранителна мощ и наситеност с високо технологични оборудване, свръх съвременни оръжейни системи, транспортни и комуникационни средства, най добрите системи за електронно и радиолокационно разузнаване, специално оборудване, апарати за безпилотно разузнаване, възстановяване на ВВС, ВМФ, ПВО на страната за да се гарантира сигурността на територията, морската акватория и въздушно пространство над страната.

36. Възстановяване в пълен обем на всички военни и полицейски училища, школи и центрове за подготовка в страната, и създаване на допълнителни такива за подбор и подготовката на командните кадри и личен състав на силите за специални операции, диверсионни и въздушно десантни подразделения и алпийските части на възродената българска армия.

37. Привличане към наказателна отговорност на всички политици, депутати, министри, държавни чиновници, и на всички офицери от ГЩ и РУМНО допринесли за разрушаването на българската армия, закриването на военните гарнизони и бойни поделения в южна България, унищожаването на ракетните ни комплекси, танкови бригади, на военно въздушният ни и военноморски флот, на граничните ни войски, отбранителните, защитни и сигнално охранителни съоръжения по българските граници, разрушаване и разпродажбата на предприятията от ВПК и закриването на военните училища във страната.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

38. Привличането към наказателна отговорност на всички участвали в съкращенията и унищожаване или подаряване на чужди армии на огромната част от техниката и складовите наличности на ВВС, ВМФ и останалите видове и родове войски на БНА, унищожаване на силите на ПВО и ракетните и артилерийски подразделения и комплекси.
ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗВЪРШИЛИ ИЛИ ИЗВЪРШВАЩИ И В МОМЕНТА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ ВИНОВНИ ЛИЦА, КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

39. Привличане към наказателна отговорност на всички политици, министри, депутати и длъжностни лица присъединили българската държава и въоръжени сили към чужди агресивни военнополитически блокове като на НАТО или подпомогнали окупацията и построяването на чужди военни бази на българска територия без изричното и предварително категорично заявено съгласие на 92% от българският народ, като ЕДИНСТВЕН и Върховен Суверен и разпоредител със властта и съдбините на България.


Членовете на Воинският съюз заедно с членовете на Българското Народно Опълчение „Шипка“ и Комитета за национално спасение „Васил Леевски доброволно участват като преден ударно щурмови отряд във всички /политически, икономически, културни, общественни, пропагандни, информационни и други…./ форми на национално освободителна борба и общобългарската народна съпротива насочени към:
- освобождение на България от скритата форма на чужда: - финансово икономическа и военно политическа окупация, ограбване и разрушение,
-премахването на престъпният партийно олигархичен модел за управление и ограбване на народа и Отечеството и превръщане на българите във вечни икономически роби;
- връщане на свободата , бъдещето, държавата, достойнството и националните богатства на СУВЕРЕНА – т.е. народа и децата на България. - военно патриотичното възпитание и подготовка на подрастващите поколения /бъдещи герои и защитници на българската държава и национални идеали/
- ускореното възраждане на българската държава, армия, спецслужби и Комплексната система за национална сигурност, вътрешни и гранични войски, силите за специални операции, военните и полицейски училища и военнопромишления комплекс на страната.
- предотвратяване продажбата на свещенната българска земя и българските национални природни ресурси на чужденци
- противодействие на всички опити за налагане на Новият /сатанински/ Световен Ред, чипизирането и изтреблението на българският народ и на всички православни, езически и славянски народи от световната финансова мафия и тайните световни кукловоди.
- обединение, координиране и ръководство на действията на членовете за активно участие в новото Българско Национално Възраждане и високо технологичното, иновационно и индустриално развитие на страната.


Членовете на Воинският съюз участват доброволно във всички форми за
всеобща съпротива на народите по света борещи се за съхранение на националните си държави и финансово - икономическата, технологична и военно политическа независимост на своите страни от силите на световното зло.


Членовете на Военинят съюз задължително работят и активно защитават реализирането на СУВЕРЕННОТО ПРАВО на българските граждани като Върховен Суверен, ПРЯК РАЗПОРЕДИТЕЛ СЪС ВЛАСТТА и защитник на своето Отечество да управляват пряко страната и да разполагат с оръжие за защита на своят дом, страна, права, свобода, национални идеали, семейството и българските национални интереси. След освобождението на България членовете на Воинският съюз в трудоспособна възраст се вливат в Българската народна армия за да помогнат за гарантиране сигурноста на българските граждани, защитата на Отечеството и възраждане бойната мощ на Въоръжените сили.


Воинският съюз продължава дейноста си след освобождението, но само като организация за защита правата на всички бивши офицери, сержанти и воиници от българската армия и служители от МВР и на техните семейства.

П.С.

Във връзка с многобройни писма и запитвания от страна на нашите сънародници в страната и чужбина свързани с целите на Воинският съюз и Българското Народно опълчение „Шипка“ - отговаряме едновременно на всички.

ЦЕЛИТЕ НА Воинският съюз и БНО Шипка са формулирани категорично и ясно, още в средата на така нареченият и пагубен за страната ни „ПРЕХОД“: - премахване на престъпният партийно олигархичен модел за управление, разграбване и съсипване на Отечеството, освобождението на България от чуждата финансово икономическа и военно политическа окупация, заемане на властовите позиции в държавата само от достойни български граждани без двойно гражданство, възмездие и съд за виновниците за Третата Национална Катастрофа и техните тайни кукловоди, стартиране на новото Българско Национално /военно, икономическо, духовно, научно-технологично, иновационно и културно - историческо/ Възраждане и връщането независимостта и суверенитета на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА

ПЪТЯТ Е КАТЕГОРИЧЕН И ЯСЕН - с мирни методи и средства, ако продажната политическа класа незаконно узурпирала, разграбила и разпродала българските национални богатства, земя и природни ресурси и предала без срам и свян БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИДЕАЛИ И ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ, прояви достатъчно здрав разум и желание за оцеляване. Или със силата на духа и оръжието ако същата се опита незаконно и с престъпното използване на силовите структури на държавата - да спре национално освободителната борба и жизнеутвърждаваща съпротива на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД - т. е. да продължи да оказва престъпно насилие над ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН - ПРЯК И ЕДИНСТВЕН РАЗПОРЕДИТЕЛ СЪС ВЛАСТТА И СЪДБИНИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО.

СРЕДСТВА ЗА ПОСТИГАНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ЦЕЛИ И ТАКТИЧЕСКИТЕ ЗАДАЧИ - СЪЩО СА ИЗВЕСТНИ И ЯСНИ. ТЕ ЗАВИСЯТ ОТ ВЪЗНИКНАЛИТЕ В ПРОЦЕСА НА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ЖИЗНЕНО ВАЖНИТЕ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ЦЕЛИ, КОНКРЕТНИ СИТУАЦИИ И ОПЕРАТИВНА ОБСТАНОВКА ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ ПРОДАЖНАТА И АЛЧНА ПОЛИТИЧЕСКА СГАН И ОТДЕЛНИТЕ ПРЕСТЪПНИ ПАРТИЙНИ ВЪРХУШКИ, НЕЖЕЛАЕЩИ ДА ПОНЕСАТ СЪДЕБНАТА И ЗАКОНОВА ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ

НИЕ НЕ СМЕ :- привърженици нито на национал социализма на немските евреи, нито на капитализма, юдео-болшевизма, троцкизма, либерализма, марксизма на еврейските равини, лъже демокрацията измислена от западните спец-служби и всякакви други престъпни и фалшиви еврейски идеологии и изми, зад които продажната нашенска алчна политическа сган и нейните клонинги и дъщерни партийки се опитват да прикрият своята престъпна разрушителна дейност. Не сме защото те използват тези фалшиви идеологии за да може да разделят народа и така да си запазят властта и награбеното и след като пак го измамят да продължат да го яхат, доят и ограбват, докато окончателно не го довършат и не съсипят и до-разрушат страната.

ЗА НАС ИМА САМО ЕДНА ИСТИНСКА ПАРТИЯ И ТОВА Е НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ И САМО ЕДИН ЕДИНСТВЕН БОГ - НАШЕТО МИЛО И МНОГОСТРАДАЛНО, НО ВЕЛИКО ОТЕЧЕСТВО!

Нямаме намерение да отстъпваме нито на крачка от това което е нужно и НИЕ, трябва и ще направим за народа и децата на България. Няма да отстъпим защото само то, е единственото полезно нещо което ВСИЧКИ НИЕ ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО МОЖЕМ И ЩЕ НАПРАВИМ - за народа и най вече за бъдещето на България и вашите деца и внуци. Дори и за тези които все още, не са родени.

Дали някои от низовите структури, редовите членове и симпатизанти на отделните уж родолюбиви и патриотични партии, движения и общности ще ни подкрепи в битката за свободата на народа и България, за нас е без всякакво значение.

ЗА НАС Е ВАЖНО КАТО МЪЖЕ С ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ, ДА СИ изпълним клетвата пред бойните знамена и дълга към БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД , пък да става каквото трябва и сме заслужили със кръвта и делата си.

Няма кой друг освен ТЕЗИ ОТ НАС, които СЕ КЛЕХМЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА и преминахме през военните училища и бойните части на БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ , МВР и Вътрешни Войски да го направи. НИЕ СМЕ СИНОВЕТЕ НА ТОЗИ НАРОД И ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ИЗПЪЛНИМ ДЪЛГА И ОПРАВДАЕМ НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДНИ НАДЕЖДИ!

Ако не го направим сега, навеки ще опозорим не само своята собствена съвест, достойнство и чест а и честта, паметта и достойнството на своите деца, ВЕЛИКИ ПРЕДЦИ И ОТЕЧЕСТВО.

И ЩЕ БЪДЕМ НАВЕКИ ПРЕЗРЕНИ не само от тях а и ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ НАЦИИ В СВЕТА КАТО ПОДЛИ, СТРАХЛИВИ, НЕДОСТОЙНИ ДА БЪДАТ СВОБОДНИ - ЖАЛКИ ОВЦЕ И РОБИ!

Денят и часът на народната разплата, справедливо възмездие и съд вече наближава. ВИДОВДЕН ИДВА ГОСПОДА ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ! И това е денят не на поредните химерични лъже.избори които пак ще са предварително нагласени, купени и опорочени а дните в които народът най после ще си отвори очите и разбере, че за пореден път тези нагли и алчни политически мърши са го измамили. Дните когато най после той ще прозре, че само партии, лъже избори и беззъби протести никой и нищо няма да се промени. Че ако продължаваме робски покорно да си мълчим, бездействаме и си траем- сме обречени да останем навеки безправни икономически роби. И вечни длъжници на банките, частните монополи и хилядите натрапени ни от продажните политически мърши – изкуствени търговски посредници. Че нито цените на тока, водата, дрехите, лекарствата, храната и горивата ще станат отново такива, каквито бяха преди лъже-прехода, нито пък образование и лечението на децата ни, ще станат безплатни ако която и да е от съществуващите днес партии вземе еднолично властта във ръцете си. Денят на свободата ще настъпи само когато най после прозрете, че сте обречени на вечно робство от чуждите банки и техните убийствени лихви, и от родната политическа измет! Обречени да бъде драни, избивани, насилвани и ограбвани, така както дори и през 500 годишната анадолска окупация не са ни насилвали и ограбвали.

Ще настъпи - едва когато вместо днешната умишлено разделена от партии, религии, богатства и етнически различия безлична и хаотична тълпа се превърнем отново в ЕДИН ОБЕДИНЕН НАРОД ОТ ВОИНИ И ГЕРОИ. Когато се обединим около общата идея за национално освобождение от цялата тази крадлива окупационна колониална администрация наречена ПРАВИТЕЛСТВО, ПАРТИИ И ПАРЛАМЕНТ. Когато най после изпълним ЗАВЕТА НА КУБРАТ и сме готови да сътворим новото Българско Национално Възраждане, ще дойде времето да тръгнем в бой за свобода!

Гответе се именно за тези дни, братя и сестри по вяра, кръв оръжие и дух! Във всички трагични моменти на нашата величава и многострадална история народът и страната ни са раждали своите герои. БОТЕВ, ЛЕВСКИ, БЕНКОВСКИ, ПЕТЛЕШЕВ, КАРАДЖАТА, ХАДЖИ ДИМИТЪР и хиляди други знайни, незнайни и святи български титани, воини и герои!

Нашата родна земя е обилно полята с реки от тяхна кръв. Олтарът на Отечеството е издигнат върху костите и паметните плочи на тези величави наши предци и чутовни герои. Покажете ги на децата си. Разкажете им за техните подвизи. Покажете им със делата си, че никой и нищо не е забравено! Че ВИЕ, техните достойни родители сте готови да последвате пътя на предците си и да отвоювате със сила, воля, дух и чест - свободата и бъдещето на България. Не си губете времето в самосъжаление и не се отчайвайте. Няма земна сила която е в състояние да спре и победи един народ дръзнал да се изправи и сражава с оръжие в ръка и ако се наложи дори и да умре за свободата на децата си! Няма от какво да се страхувате, братя и сестри мои! Ще стане не това което ни желаят, враговете и крадливите политически боклуци и предатели а това което заслужим със делата си и ни е отредил- Господ Бог! Не, тези жалки духовни пигмей и корумпирана политическа измет продали нашите национални идеали, а НИЕ и Господ Бог сами определяме какво и как ще се случи с всеки един от нас и страната ни. Изправете се гордо! Обединете около себе си всеки вече пробуден ваш приятел, роднина, познат и колега. Превърнете се с делата и примера си, в техните водачи!

Сформирайте свои местни щабове. Издигнете българските знамена по колите и домовете си. Оставете встрани всичко което ви разделя, като партии, религия, социално и обществено положение, защото всички НИЕ сме деца на майка България. Обединете се с всички други будни български граждани около ОБЩОТО НАРОДНО ДЕЛО! А то е ясно – освобождение на народа от настоящата окупация на враждебните нам външни сили и техните местни слуги и агенти на влияние! Прочистване на цялата власт и бизнес от чуждо влияние и конфискация на престъпно разпродадените български стратегически предприятия, отрасли и природни ресурси.

Арест, следствие, съд и затвор за цялата престъпната политическа върхушка ограбила и разпродала на безценица българските национални богатства на чужденци без категоричното, предварително ясно изразено съгласие и решение на народа. Конфискация и връщане във хазната на всичко откраднато и награбено от тази престъпна политическа сган и връщане на всички субсидии и държавното имущество получени от техните партийни ръководства. Връщане на цялата власт, стратегически отрасли и природни ресурси на страната под контрола на народа като единствен ПРЯК ВЪРХОВЕН СУВЕРЕН И РАЗПОРЕДИТЕЛ СЪС ВЛАСТТА И РЕСУРСИТЕ НА СТРАНАТА.

ВЪВЕЖДАНЕ НА ВРЕМЕННО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЕННО МОБИЛИЗАЦИОННИЯТ ПЛАН ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА СТРАНАТА И СТАРТИРАНЕ НА НОВОТО УСКОРЕНО БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ВЪЗРАЖДАНЕ.

Влизайте във тотална физическа, психическа и интелектуална форма. Закалете тялото и духът си! Водете съвместна информационно пропагандна и психологическа война с нашите противници и техните платени слуги и агенти.

Формирайте местните щабове на Опълчението и Комитети за местно самоуправление. Изберете си най достойните от достойните сред Вас, за свои командири и водачи, и ги подкрепяйте, във всяка една стъпка по пътя. Грижете се за своите престарели родители и помагайте на всеки брат и сестра БЪЛГАРИН, във беда. Свържете се с щаба на опълчението за да може да получите помощ или съвети и да координирате своите действия по време, място и цели с останалите групи в страната.

Не чакайте Господ Бог да слезе от небесата. Той ще ни дари живот, свобода и победа, САМО АКО НИЕ , всеки ден и час от своят съзнателен живот се сражаваме и сме достойни за тях.

Нямаме нужда от партии и избори за да си освободим народа и възродим Отечеството. Можем да го направим още днес и сами. Важното е да се почувстваме най после горди и достойни за свободата, съдбата и бъдещето си, синове и дъщери на МАЙКА БЪЛГАРИЯ. Децата и страната ни, имат нужда от всеки един от НАС. Военни, служители в МВР, учени, учители, изобретатели, журналисти, програмисти, следователи, съдии и прокурори, финансови експерти и ревизори, лекари, инженери, свещеници, работници, селяни! От всеки един от нас! Има и кои да ни подкрепи ако някои се опита да ни притиска със сила. Стотици хиляди доброволци от българските общности в чужбина и братските нам православни и славянски страни са готови да пристигнат и да се сражават рамо до рамо с нас за свободата и бъдещето на БЪЛГАРИЯ. На всички тях им е ясно, че освободим ли и спасим ли България то и целият останал свят ще последва този наш, светъл пример.

В момента сме в състояние на тотална война в която враговете ни и техните местни слуги се опитват окончателно да НИ изтребят и изтрият завинаги БЪЛГАРСКИЯТ РОД и име от тази свята земя. Поради това трябва да се действа само по военному. Мъже, жени и деца – всички заедно! НИЕ сме милиони а те са малка и жалка банда предатели и партийни престъпници. КОГАТО ЕДИН НАРОД Е ЕДИНЕН, ТОЙ Е НЕПОБЕДИМ!

Или те….. НАС, децата ни и България, или НИЕ тях!

Нека предстоящата 2015 година, бъде годината на освобождението на нашето мило Отечество от финансово икономическата и военно политическа окупация на световната еврейско масонска мафия. Година на освобождението, възмездието и народният съд над престъпната нашенска политическа сган съставена от алчни и продажни партийни хиени най често с не български произход и националност. Нека 2015 бъде годината на Новото Българско Национално Възраждане, на неподозиран икономически и духовен всенароден възход. Нашата Велика и многострадална България отново ще бъде земен рай! Ще бъде!


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - ПрагаКлючви думи за търсачките: Воински съюз България