Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Масови арести на симпатизанти на Воинския съюз из страната! Някой много се страхува от все по-обединяващият се народ!
Чехи организират дарителска акция в подкрепа на българските доброволчески патрули!
Докога ще търпим това: Всеки четвърти клошар е висшист!
Подгатвя се страшна провокация и клане на християните в Косово!
Украински агенти подготвяли терористичен атентат с цел скарването на Русия с България!
ОФИЦИАЛНО ОБРЪЩЕНИЕ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАЩИТА НА ПЕТЪР НИЗАМОВ
Интервю с холандска телевизия относно проблемите, причинени от ордите нелегални имигранти, нахлуващи от Турция към България

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайМОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА КАУЗАТА НИ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ:

БЪЛГАРСКИ ВОИНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:


Българска Народна Армия: Численост

 ТУК ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ ЗА
ДОКТРИНАТА-ФАРС ЗА "НЕОБХОДИМОСТТА" ОТ
СЪКРАЩЕНИЯ НА АРМИЯТА НИ, ОТ
ПОРЪЧКОВИТЕ УБИЙЦИ (САЩ) и ПОРЕДНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ (ГЕРБ)
ЗА УНИЩОЖЕНИЕ на БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ и НАРОДА

Българската армия е голяма, а поддръжката й излиза скъпо на данъкоплатците. Затова се очаква до края на годината въоръжените сили да преминат през поредно съкращение, като според неофициална информация числеността може да бъде свита и с над 5 хиляди бройки. Пътят към крайната цел – малка, но мобилна и модерна армия - минава както през съкращения, без които увеличение на заплатите в сектора в условия на намален бюджет не може да има, така и през освобождаване от несвойствени функции. Въпросът е ще бъде ли направена решителната крачка към съкращения и реформи или ще продължат половинчатите стъпки, но при занижен бюджет за армията.

Числеността на армията към момента е 32 000, като има и кухи бройки. Въпреки че след 1989 г., когато бе над 100 000 души, численият състав на армията бе свит на няколко етапа, България остава на едно от първите места в ЕС по брой военнослужещи на глава от населението и средства за тяхната издръжка.

Очаква се параметрите на предстоящото съкращение да станат окончателно ясни към септември, когато ще бъде подготвена Бяла книга за развитието на българските въоръжени сили. Най-споменаваната цифра за новата численост на армията обаче се движи около 24 000. Според неофициална информация такива са и препоръките на НАТО. Тази цифра впрочем бе посочена още преди десетина години от американския генерал ген. Хенри Кифенаар, който бе поканен у нас да анализира сектора.

Сега от МО твърдят, че ще разчитат само на собствена експертиза, но нещата пак отиват в тази посока. До момента военният министър Аню Ангелов отказва да се ангажира с конкретна бройка, но и последният доклад на Министерския съвет отчете спешната необходимост от съкращения.

В България на 10 000 души се падат 45 военнослужещи, като по този показател в ЕС ни изпреварва само Гърция със 119 военни. За Австрия, която е с близо по численост население до България – 12.

Затова пък средствата, които България отделя за издръжката на един военнослужещ, са многократно по-ниски от средното за ЕС. Страната харчи 23 524 евро за един военнослужещ годишно, а Австрия - 245 962 евро.

Аню Ангелов наскоро обяви и амбицията в рамките на реформата да бъдат постигнати средно ниво на заплащане в армия за НАТО, като пътят към тази цел преминава и през съкращения.

В същото време бюджетът за отбрана тази година рязко падна и се очаква да остане на по-ниски стойности до края на правителствения мандат. Така вдигането на заплатите става непостижимо без значителна редукция.

Обявяваното до момента мото при провеждането на съкращенията е – осигуряването на малка, но мобилна и модерна армия.

В момента обаче голяма част от българските военнослужещи изпълняват несвойствени задачи като охрана и чистене. Те се превърнаха в най-скъпоплатените охранители. Малък процент от армията се върти в мисиите зад граница, които са всъщност най-важният засега български принос към ангажиментите ни като съюзник в НАТО.

Армията стана толкова привлекателен работодател, че политическото ръководство вече се чуди как да се отърве от многото дами, напиращи да станат кадрови войници. В момента те вече са 12% от числеността на армията, като средният процент за НАТО варира между 8 и 9%.

В същото време общественият авторитет на военните все повече пада.

Съкращенията на армията трябва да минат и през промяна на целите и задачите на Българската армия, които въпреки намалението на числения състав, не са променяни от години. На първо място армията да се освободи от охранителните си функции и други несвойствени задължения за нея.

Сега обаче предстои приемането на Стратегия за националната сигурност и други концептуални документи.

Аню Ангелов до този момент показва воля за реформи, като вече успя да реализира визията си за интегриран модел на МО, при който се избягва дублирането на структури и да обяви съкращения в администрацията и висшите командни звена.

Предстои да се види дали армията ще се доближи възможно най-близо до цифрата 24 000, което можеше да стане още при предишното съкращение или ще продължи поетапната редукция години напред, но вече при далеч по нисък бюджет.

Всичко това трябва да се съгласува и с президента, който (традиционно) се обявява срещу съкращения и отнемане на привилегии за военнослужещите. Предвид заявката му за развитие на собствен политически проект след приключване на президентския мандат, е трудно да се предвиди дали държавният глава ще подкрепи реформите в армията или ще продължи да гледа на военнослужещите като електорален резерв, примамван със "социални" послания.

А тук е нашето мнение, много кратко.
Защото нормално мислещите хора не се нуждаят
от такива дълги пропагандни "чаршафи" като горните:

Численост
Достатъчна не само за възпирането, но и за унищожаване войските и военната инфраструктура на всеки възможен противник. Преимущество за създаване на диверсионни подразделения и силно военно разузнаване за защита на българските национални интереси и граждани, навсякъде където се наложи по света. Всеки български гражданин задължително трябва да бъде въоръжен и подготвен, за да може светкавично да заеме своето място в редовете на Българската народна армия. Ние отново трябва да се превърнем в НАЦИЯ ОТ СПЛОТЕНИ И ГОРДИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИ, ако искаме да изпълним завета на Кубрат и да оцелеем ЗАВИНАГИ.

Т.е. количеството (числеността) на живата сила на армията се определя не от това дали икономиката можела да я издържа, както плачат пропагандните съботажни доктрини на партийно-олигархическата мафия, а от конкретната външно-политическа и икономическа обстановка и наличието на предполагаем или конкретен враг.

В този смисъл, понеже всеки български гражданин ще бъде въоръжен, числеността ще се определя от наличните мъже в държавата, годни да носят оръжие и войскова служба. За което предварително ще бъдат обучени в Наборна Народна Армия.

А за да може всеки мъж да бъде въоръжен, той трябва наистина да разбира с ума си и да чувства със сърцето си, че наистина защитава своята (народната) собственост, своята Родина, която дава блага на него и на семейството му, на народа, а не на банда партийни крадци и поръчкови убийци на Родината.

Т.е. населението наистина трябва да има Родина и държава, която се грижи за него и го защитава, за да може същото това население да защитава по вътрешно убеждение и Родината, и държавата.

Това сега не е така, защото населението няма собствена държава, сега държавата служи на мафията, а армията защитава сега само нейните интереси - отдавайки силите си за чужди интереси зад граница или при нужда да се обърне против собствения си народ, както това става в Украйна. Сега населението е роб на държавата, която е въоражила армия, която със сигурност ще бъде използвана срещу населението. Тази е причината, поради която сегашната "държава" (мафията) не иска да има НАРОДНА армия, да въоръжи самия народ, а си КУПУВА наемници, за да защитават нейните кланови мафиотски интереси и интересите на нейните западни кукловоди.

А за да има населението собствена държава, производствената собственост на страната трябва да е народна, да се управлява от народа и благата от това производство да се разпределят според нуждите и труда на народа и според целите на отбраната, а не както сега произведеното от народа да бъде ограбвано от партийно-олигархическата мафия.

За целта трябва да бъде унищожена партийно-олигархическата система, за да може НАРОДЪТ САМ да ИЗДАРЖА своята собствена армия, чрез своите собствени производствени мощности и да има собствена НАРОДНА ВЛАС (демокрация), сам да разпределя благата, които сам е произвел, т.е. да издържа себе си и развитието си и при нужда ЦЕЛИЯТ ТРУДОВ НАРОД ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ ВЕДНАГА В НАРОДНА АРМИЯ...


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - Прага