Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Чужди спец служби готвят откъсването на Южна България с помощта на радикализирани групи от роми, хилядите ислямски мигранти и частни военни компании!
ОТВОРЕНО ПИСМО: Конституцията на България защитава крадци и мошеници
Мигрантите в Германия са извършили 142 500 престъпления за шест месеца тази година!
Лостовете на Поробването
Заповед от Щаба на Воински съюз "Васил Левски": Защитата на границата ни е на първо място!
Меморандум на Воински съюз "Васил Левски" до 48 световни патриотични организации!
ПЪРВО ИНТЕРВЮ НА КАРБОВСКИ С ВОИНСКИ СЪЮЗ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайПубликации

ЧУЖДИ СПЕЦ СЛУЖБИ ГОТВЯТ ОТКЪСВАНЕТО НА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА РАДИКАЛИЗИРАНИ ГРУПИ ОТ РОМИ, ХИЛЯДИТЕ ИСЛЯМСКИ МИГРАНТИ И ЧАСТНИ ВОЕННИ КОМПАНИИ!!

НУЖНО Е ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, БЕЗ РАЗЛИКА В ПОЛ, ЕТНОС, РЕЛИГИЯ ИЛИ ПАРТИЙНИ ЗАБЛУДИ, ЗА ДА ЗАЩИТИМ ЦЯЛОСТТА И СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ!ГЕНОЦИД И ПРАВОТО НА НАЦИОНАЛНО ВЪСТАНИЕ И СЪПРОТИВА


   След като вече двадесет и пет години всички управляващи в България партийни елити - слуги на сатаната /разбирай световният финансов интернационал/ и техните безбройни политически клонинги и креатури упражняват ГЕНОЦИД и изтребват икономически, духовно и физически своите съграждани т.е. НАРОД то според Хартата за правата на човека на ООН /ратифицирана и от България/ народът ни има правото на НАЦИОНАЛНО ВЪСТАНИЕ.

Народно Възстание

   Само гражданската съпротива и въстание ще ни помогнат да се освободим от този престъпен ПАРТИЙНО ОЛИГАРХИЧЕН МОДЕЛ за разграбване и управление на държавата и от окупационните колониални власти които вече 25 години изсмукват потта и кръвта на българският народ и унищожиха в чужда изгода българската икономика, армия, образование, наука и здравеопазване.

   Само това е начинът да изхвърлим завинаги всички престъпни партийни елити от властта и България да бъде освободена а виновниците за тази страшна по своите мащаби НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА да бъдат изправени пред съда на народа а имуществата им и щедрите държавни субсидии да бъдат конфискувани и върнати обратно в държавната хазна за да се използват за възраждането на родината.

   Няма друга нормална държава в света /освен републиките от екс СССР и тези западни държави които са вече окупирани от господарите на Новият световен Ред/ в която  управниците да са разпродали или подарили на местни и чужди престъпници, банки и транснационалните корпорации - всички печеливши сектори на националната икономика, финансова система, комуникации и ресурси.

Свобода или Смърт

   Достатъчно е само да си зададем въпроса, какво друго ако не – НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ИЗМЯНА? - е продажбата на енерго дружествата на чужденци. Нали само с едно поредно повишаване цената на тока, те окончателно съсипват и унищожават цялата българска икономика, защото я правят нерентабилна и неконкурентно способна. Та нали именно цената на тока се калкулира в цената на всички изделия и услуги и те стават непосилно скъпи и непродаваеми а икономиката биво довеждана до банкрут.

   Същото е и с Нефтохим и бензиностанциите. Вдигането на цената на горивата /у нас както с цените на тока, телефоните и водата, най често над световните - дори когато цените на петрола падат драстично/ прави всичко свързано с транспорт нерентабилно и губещо. Същото е положението и с продажбата на комуникациите съставляващи важна част от системата за национална сигурност и хиляди други неща.

   Продажбата на печелившите сектори на националната икономика и всички природни ресурси съвсем умишленно доведе до фалита на държавата, защото по този начин тя бе лишена от възможноста за каквито и да е било приходи в хазната. Липсата на други приходи /освен от данъци/ в държавната хазна /ограбвана от всички политици управлявали ни през последните двадесет  и пет години/ доведе до невъзможноста държавата да поеме социалната тежест и непосилни разходи, да стабилизира и диверсифицира реалните сектори на икономиката и да финансира създаването на нови високотехнологични иновационни пройзводства.  Как да имаме болници, детски градини, пътища, наука, образование и могъща армия или ефективни полиция, съд и прокуратура ? - когато всички приходи от печелившите дейности на бившият държавен сектор постъпват не в държавната хазна а в джобовете на продажната ни предателска политическа върхушка и нейното роднинско - приятелско и бизнес обкръжение. Болните умират без лекарства а върхушката ни си строи дворци и праща децата си да учат в чужбина където са и тайните им банкови сметки с откраднатите от държавата и нашият труд пари. Как политиците ни да вземат решения в полза на народа и държавата? - когато тези които контролират сметките им в западните банки всъщност чрез тях ги държат за топките и реално определят тяхното поведение, външната и вътрешната ни политика и икономическото ни ликвидиране и банкрут. Нали само ако се опитат да бъдат независими, веднага ще им конфискуват парите по банковите сметки в чуждестранните банки. Как да се развива българската икономиката и да се борим със световната криза? - когато банките в БГ отдавна са разпродадени от нашата продажна върхушка на чужденци и трупат спекулативен капитал и печалби на гърба на многострадалният ни народ и ограбваните български граждани. Те дори изнасят към своите централи в чужбина парите, които са вложили в тях българските вложители, и парите които продажните ни правителства им отпускат от фискалният резерв на държавата.

   Образованието спомогнало за съхраняването на Българската нация през вековете, също бе унищожено от нашите продажни политици подписали без дори да прочетат и държавнически да анализират споразумението от Болоня целящо да превърне умната и интелигентна българска нация в тълпа от овчедушни, послушни и затъпели роби. На Световният Финансов Интернационал и слугите на сатаната не им трябват национални държави и  нации с хилядолетна и велика история, а пазар за техните транснационалните корпорации за да изсмучат ресурсите и унищожат нашите държави. Нали колкото по простички и безволеви са гражданите на една държава -  толкова по-лесно ще бъдат зомбирани, манипулирани и ограбвани. Продажните ни политици изнесоха тайно от народа и предоставиха под чужд контрол дори златният и валутен резерв на страната. Подписаха стотици неизгодни на Българският народ споразумения за кредити, които или не постъпиха в страната а направо по кодираните им чуждестранни  сметки или бяха своевременно разграбени и поделени от тяхното обкръжение. След като по този начин, всъщност прехвърлиха на кредиторите /от една известна на всички националност/ собственоста върху българската държава и всичките и ресурси, те естественно прехвърлиха върху наш гръб и връщането на тези кредити заедно със смъртоносните  убийствени лихви. Кредитите се връщат и ще се връщат от народа ни тоест от нас,  а не от крадливите ни политици, които ги присвоиха.

   В момента тайно от българският народ външният дълг на страната вече е доведен до абсурдните 74 милиарда евро. От тях в джобовете на народа не е постъпил дори един евроцент. Не е направено и нищо, от което да си проличи, че всички тези партийни правителства са взели тези кредити, с които изцяло са реформирали и реновирали а не ограбили цялата българска икономика, че са покрили страната ни с мрежа от хиляди високотехнологични и екологични предприятия, че са построили стотици нови болници, училища и детски градини натъпкани със свръх съвременно и ултра модерно оборудване и висококвалифициран персонал. Няма нищо друго в опустошената ни Родина, освен непосилни кредити и дългове, които ще трябва да изплащаме именно ние.... народа и нашите деца, докато всички партийни елити накрая ще избягат като там, където отдавна изпратиха децата и паричките които откраднаха от нас. Ситият на гладният не вярва е казал народът. Как тогава да им вярваме и ние след като всичките ни политици са преяли от власт и грабежлък? Как да вярваме на Цветанов, Станишев, Костов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Кристалина Георгиева, Дяянков, Фидосова, Доган, Сидеров, Бареков и на Борисов след като и те заедно със Славчо Христов и Цветелина Бориславовна са милиардери, натрупали своите милиони именно на гърба на народа и грабежлъка през време на своето управление. Как да вярваме повече в избори, партии или  дори в този долнопробен алчен комарджия наричащ себе си ЦАР? Изборите нито партиите и протестите няма да променят нищо!- защото в нашето политическо кабаре курвите са все от едно и също котило през тези двадесет и пет години. От време на време те пускат на сцената поредните си сапунени мехури /като Кобурга или МухоБойко/, чиято основна цел е да ни отвлекат вниманието от истинските виновници за трагичното положение на ограбената ни страна, тайните световни кукловоди и тоталната  политическа, финансова и икономическа криза. Докато ни отклоняват вниманието и ни залъгват с евтини трикове, целящи да не се съпротивляваме, те всъщност ни доограбват и "дооправят" - в преносния смисъл на думата.

   Затова е вече време, да спрем да вярваме и чакаме, да ни се случат чудеса илиГоспод да слезе от небесата и ни дари свободата! Време е, д а спрем да избираме между Зло и по-малкото зло, защото това е измислица на слугите на сатаната целящи така по-лесно да ни раздвояват, разделят,  управляват и ограбват. Истинският избор не е между злото и по- малкото зло - защото всяко зло си е едно и също ЗЛО. Истинският избор за всички нас всъщност е: - избор между Доброто и Злото, избор между НАС достойните но ограбвани бедни, безработни и страдащи български граждани и ТЯХ – партийните и мафиотски елити, между НАРОДА и продажният ни корумпиран предателски политически елит.

   Не вярвайте, че слугите на Сатаната желаещи от векове да поставят целият свят под своя престъпен контрол, ще ни позволят по пътя на партий и избори, да си изберем добри и справедливи управници. Нали ако това беше найстина възможно, то те отдавна щяха да са отменили всякакви избори и закрили всички партии. Не вярвайте, че от екрана на телевизорите ви, бълващи помия от пропаганда на насилието, педофилията, педерастията и наркотиците вместо партийните педофили , педераси и проститутки ще ни покажат чистите и прекрасни образи на достойните българи заслужаващи да бъдат наши национални водачи. Ако това беше възможно то телевизията отдавна нямаше да съществува, защото истинските цели на нейните собственици всъщност са съвсем други – оплюване на всичко чисто и свято и тотална пропаганда и промиване мозъците на населението в угода на босовете на Новият Световен Ред. Не вярвайте, че е възможно една наистина национално отговорна партия или движение, да бъдат допуснати до официално участие в каквито и да е било избори /освен ако не са поредната измама на кукловодите/  защото и избирателните закони и ЦИК са съставени така, че да не предоставят подобни опасни за световните кукловоди и господари - възможности. Няма смисъл да се самозалъгваме, че някои друг освен самите нас ще се хване да направи невъзможното и да положи огромни усилия и труд, за да ни помогне. Народът отдавна го е казал достатъчно ясно – „Спасението на давещият се е дело и работа на самият удавник“. По тази причина след като се нагледахме до насита на долнопробният и срамен цирк - наречен избори за Народно събрание или европарламент, вече е време да се пробудим и залавяме за работа.

   Време е да вземем съдбата на своят народ и децата си в своите ръце. Време е да се обединим и да сметем цялата тази продажна върхушка, която изтъргува не само съвеста, която априори им липсваше, а най важното разпродаде на безценица националните богатства и хвърли във вечно икономическо  робство своят собствен народ. Заради тази продажна предателска партийна върхушка, само за двадесет и пет години над 1 милион и 974 хиляди българи напълниха гробовете, а други около 2, 5  милиона бяха насилствено   принудени да емигрират в чужбина  -като безправни и безгласни роби, работещи за парче черен, изсъхнал и горчив хляб.

   Време е да се надигнем от коленете си. Време е да се изправим като горди личности и БЪЛГАРИ и да спрем да пълзим като роби. Време е, да си изметем авгиевите обори и да изхвърлим на бунището на историята всички родни политически мърши.  Надали някои от полицаите ще се заеме да ги защитава с цената на своят живот и кръвта си. Защото освен, че и те като нас са ограбени и бедни синове и дъщери на България, но когато утре продажните ни партийни елити избягат при своите тайни банкови сметки в чужбина то полицайте както и всички НИЕ ще останем тук да им връщаме дълговете и да постройм заедно и отново родината.

   Време е за съпротива и истински действия. Време е за арести, съд, справедливо възмездие и тотална конфискация на заграбеното. Време е за деприватизация на всички стратегически отрасли и създаване на мобилизационна иновационна икономика и промишленност, за създаването на българска банкова система с инвестиционна и иновационна насоченост и опрощаване дълговете и кредитите на всички бедни българи.

   Все още имаме шансове. Важен е духът, а не физическото състояние, парите и оръжията. Никой не е в състояние да победи един народ, дръзнал да се обедини и изправи на барикадите, улиците и площадите на своята родна страна, за да защити свободата и бъдещето на децата си.

Възраждане

   Те, упражняваха и упражняват ГЕНОЦИД спрямо БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, и умишленно ни ограбиха, поробиха и унищожават. А НИЕь трябва да се вдигнем като един, за да ги пометем, за да върнем обратно власта и ресурсите под контрола на народа и ги изправим пред съда на историята, възмездието и справедливоста.

   Да живеят улиците и площадите на България! Защото само там ще извоюваме заедно своята и на децата си свободата и бъдеще. Време е да се обединим и излезем на улиците на своята свята родина за да си отвоюваме обратно БЪЛГАРИЯ  и възродим нашето велико Отечество!.

   Време е!

   РОДИНАТА ИЛИ СМЪРТ! 

Обединен команден щаб


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - ПрагаПубликувано на: 2014-11-20 03:11:18