Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Масови арести на симпатизанти на Воинския съюз из страната! Някой много се страхува от все по-обединяващият се народ!
Атентаторът от МОЛ-а в Мюнхен не е иранец, а сирийски протурски ислямист! /доказателства от фейсбук-страницата му/
Прoф. Кoнстaнтинoв в ефирa нa БТВ: Нe, Виeна, Бългaрия е вратата на Европа! Битката ще е тук! Върнахме се в 14 век! Изкaрaйтe aрмиятa
Патриотизъм, Истина и Мъдрост
Народът ще защити правата, свободата, ресурсите и Отечеството си
Основни цели и задачи на Български Воински съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка"
Как да спрем окупацията на България от радикалните ислямисти, след като управниците ни продадоха в робство

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайПубликации

!!! ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !!!

КАТО БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТОВА, ЧЕ ПАЗИМ ЮЖНАТА ГРАНИЦА И ЗАЩИТАВАМЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ДЕЦАТА МУ, ОТ 19.01. ПРИВЕЧЕР ДО ДНЕС (23.01.), ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЛАСТИ СА ПРИНУДИЛИ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР ДА АРЕСТУВАТ СТОТИЦИ НАШИ СИМПАТИЗАНТИ ОТ БАТАК, ПАНАГЮРИЩЕ, КОПРИВЩИЦА, СТРЕЛЧА, ПЕРУЩИЦА, ПЛОВДИВ, ПАЗАРДЖИК, КРИЧИМ, БРАЦИГОВО, СЕЛО МЕЧКА, ПЪРВОМАЙ, АСЕНОВГРАД, ХАСКОВО И ВСИЧКИ ВЪЗРОЖДЕНСКИ ПЛАНИНСКИ ГРАДЧЕТА!

ПО ДОСЕГАШНА ИНФОРМАЦИЯ НИТО ЕДИН ОТ ПОЛИЦАИТЕ НЕ Е ВИДЯЛ ПИСМЕНА ЗАПОВЕД! ТЕЗИ АРЕСТИ СА НЕЗАКОННИ И ЧРЕЗ ФАШИСТКИ МЕТОДИ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕКРАТЯТ ПОБЕДОНОСНАТА ОСВОБОДИТЕЛНА СИЛА НА НАРОДА?!!Храним Мигранти и Нелегални с младо телешко и черни маслини, а за българските пенсионери - .....


"По месото не се допускат съсирена кръв, замърсявания от стомашно и чревно съдържание, зацапвания от кръв и други видими замърсявания. Половините трябва да бъдат с неповредена повърхност без кръвоизливи и набитости. Цветът на месото да е бледорозов, а на тлъстината - бял с розов оттенък." (цитат от обществената поръчка за храна в центровете)

Освен храненето, трябва да преброим и прането на дрехите им, което се извършва от външна фирма. Да не говорим, че има и ток; и климатици; и отопление; и вода; и разходи за охрана; милиони за ремонти на сградите; за транспорт; за доктори; за лечение; и т.н. , и т.н. .....

И още - за обработване на документите им и за "правна защита", извършвана от БХК по силата на договорите, подписани от правителството на 21 май 1998 г. , 5 юни 2003 г. , 10 януари 2005 г. , 9 ноември 2007 г. (прочети официалните документи)

Не Е.С. , а всяка една държава издържа мигрантите в страната си, от своят държавен бюджет.

Храним Мигранти и Нелегални с младо телешко и черни маслини, а за българските пенсионери - .....

"Това стана ясно от пусната преди ден обществена поръчка за доставка на храни на стойност 857 700 лв. с ДДС. В документацията с изискванията за видовете храни, агенцията изрично е посочила, че ще купи 12 тона телешко месо с кости, но то трябва да произхожда от животни до 2 годишна възраст. Освен това има изисквания за цвета на мускулатурата на месото – да е от светлорозова до тъмно червена. В менюто на имигрантите влизат още сирене, кашкавал, масло, телешки салам, замразена скумрия, както и консерви скумрия в доматен сос. Поръчани са и 2 тона черни маслини, както и 200 000 броя арабски питки. Над 1.6 милиона българи живеят под прага на бедност (290 лв. ) и могат само да си мечтаят за менюто на бежанците." (източник)

Тук говорим за някаква малка бройка за изхранване  - а какво ще стане, когато Ердоган пусне милионите нелегални имигранти да нахлуят!

Както е тръгнало, с това предателство от страна на подлите партийни елити, скоро целият бюджет на България няма да стигне да ги издържаме да си живеят доволно и сито...

Всички обществени поръчки, свързани с "Държавната агенция за бежанците", както и колко пари са дадени от нашите данъци, можете да намерите на сайта на АОП: http://www.aop.bg

Официален сайт на Агенцията по обществени поръчки (AОП)


Извадки от официалните документи, които можете да прочетете на сайта на ДАБ /поръчка 2015/

"I. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 1 – ХЛЯБ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ:

1.1 Хляб от брашно тип 700 – Добруджа(нарязан) - форма продълговата без странични издутини и деформации; повърхност – гладка без механични замърсявания. Патогенни организми, признаци на картофена болест, плесени и примеси не се допускат.

1.2 Брашно пшенично бяло: цвят – светло кремав; вкус и мирис – специфични, без страничен привкус на плесен и запарено; да не се усеща хрускане при сдъвкване. Патогенни микроорганизми не се допускат. Влага – не повече от 15%. Складови вредители не се допускат.

1.3 Макарони – eднакъв външен вид, правилна форма с гладка повърхност, стъкловиден лом при разчупване, свойствен мирис, без яйца. Следи от плесени и складови вредители не се допускат.

1.4 Фиде - eднакъв външен вид, правилна форма с гладка повърхност, стъкловиден лом при разчупване, свойствен мирис, без яйца. Следи от плесени и складови вредители не се допускат.

1.5 Спагети от твърда пшеница - еднакъв външен вид, правилна форма с гладка повърхност, стъкловиден лом при разчупване, свойствен мирис, без яйца. Следи от плесени и складови вредители не се допускат.

1.6 Грис – цвят бял до кремав, без наличие на тричени части; мирис – специфичен за пшеничния грис, без мирис на плесен и запарено; хрускане при сдъвкване да не се усеща. Видими плесени и складови вредители не се допускат.

1.7 Обикновени бисквити – добре изпечени, без прегаряне, допускат се единични бисквити с по-тъмен цвят. Вкус и мирис характерни за вложените съставки.

1.8 Милинка с извара – форма - добре оформена, добре изпечена повърхност и среда, с маса не по-малко от 150 гр., с приятен характерен вкус и мирис, без чужди примеси и гранивост. Патогенни, условно патогенни микроорганизми, плесени не се допускат. Количество на вложената извара не по малко от 10 % от общото тегло на 1 брой.

1.9 Кроасан – правилна форма на полумесец. Цвят – червено – кафяв. Мирис и вкус – приятен, характерни за състава. При овално сечение на кроасана се очертава сечение, изпълнено със слоево изпечено тесто и пълнеж. Състояние на средата – нормално измесена, развита и изпечена тестена маса с преобладаваща равномерна шупливост. Не се рони, не е клисава и не лепне при пипане. Състояние на пълнежа – равномерно разпределена маса в средата на добре изпечено тесто. Допуска се различни видове пълнежи. Без чужди примеси и гранивост. Да не се установяват патогенни микроорганизми и плесени.
Да бъдат във фолиеви опаковки от 60 гр. до 65 гр. с описано съдържание на опаковките. Допуска се различни видове пълнежи по заявка на Възложителя.

1.10 Кифла с мармалад – форма - добре оформена, добре изпечена повърхност, с маса от 150 гр., с приятен характерен вкус и мирис, без чужди примеси и гранивост. Равномерно разпределен пълнеж. Патогенни, условно патогенни микроорганизми, плесени не се допускат.
Количество на вложения мармалад не по- малко от 20 гр. в един брой.

1.11 Баница с извара – форма - добре оформена, добре изпечена повърхност, с маса от 150 гр., с приятен характерен вкус и мирис, без чужди примеси и гранивост. Патогенни, условно патогенни микроорганизми, плесени не се допускат. Количество на вложената извара не по- малко от 25 гр. в един брой. Единични бройки опаковани в целофан или полиетиленови пликове и подредени в чисти пластмасови касетки.

ІІ. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 2 - МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ:

2.1 Кисело мляко 3,6% - цвят бял с различни нюанси на кремав оттенък; вкус и аромат - свойствен, приятно млечнокисел. Етикетът с фирмения знак на производителя да е върху капачките на всяка опоковка, където са отразени дата на годност, партида и температура на съхранение. Масленост не по-малко от 3,6%. Патогенни микроорганизми не се допускат.

2.2 Сухо мляко – обезмаслено да е напълно дехидратирано при спазване на всички технолагични процеси. С вкус и аромат – характерни за сухото мляко. Да е напълно разтворимо в топла вода. Влага, в % от общата маса, не повече от 1%, масленост не по-висока от 1,5%. Салмонела не се допуска.

2.3 Прясно мляко 2% - еднородна течност без утайка; цвят бял със слабо кремав оттенък; вкус - слабо сладникав без страничен привкус и мирис. Масленост не по-малко от 2%.

2.4 Сирене краве - бяло саламурено - вкус, мирис и аромат - специфични за узряло сирене без страничен привкус и мирис. Консистенция – умерено твърда, еластична. Киселинност не по-малко от 200°Т. Масленост в сухото вещество не по-малко от 44%. Патогенни микроорганизми да не се установяват.

2.5 Кашкавал от краве мляко: гладка чиста външна повърхност без повреди, гладка разрезна повъркност с еднороден строеж, плътноеластична консистенция, специфичен вкус, мирис и аромат. Масленост в сухото вещество не по-малко от 45%. Патогенни микроорганизми да не се установяват. Продуктът да е с преминал технологичен срок на зреене.

2.6 Краве масло: масленост- не по-малко от 80 % ; консистенция – полутвърда, с еднороден строеж; цвят - кремав до светло жълт; мирис - специфичен, приятен, без странични оттенъци или на гранясало; вкус- напълно свойствен за вида му; без растителни мазнини. Да отговарят по микробиологични показатели на Регламент (ЕО) № 2073 от 2005 и Регламент (ЕО) № 1441 от 2007.

ІІІ. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 3- МЕСО И МЕСНИ ПРОДУКТИ:

3.1 Телешко месо с кости – замразено – месото да произхожда от животни до 2 годишна възраст на четвъртинки или по малки разфасовки. Повърхността суха, без странични замърсявания, без следи от плесени и признаци на ослизяване. Цвят на мускулатурата - от светлорозов до тъмночервен, на лойта- от кремав до светложълт. Мирисът специфичен, без странични отклонения. Да отговарят по микробиологични показатели на Регламент (ЕО) № 2073 от 2005 и Регламент (ЕО) № 1441 от 2007.

3.2 Месо шилешко – замразено : месото да произхожда от здрави шилета, заклани в кланици като са спазени всички изисквания на нормативните документи. Масата на шилешката половина да бъде от 9 до 13 кг. По месото не се допускат съсирена кръв, замърсявания от стомашно и чревно съдържание, зацапвания от кръв и други видими замърсявания. Половините трябва да бъдат с неповредена повърхност без кръвоизливи и набитости. Цветът на месото да е бледорозов, а на тлъстината - бял с розов оттенък. Мирис – свойствен, без отклонения. Да отговарят по микробиологични показатели на Регламент (ЕО) № 2073 от 2005 и Регламент (ЕО) № 1441 от 2007.

3.3 Колбас-телешки: колбасът да бъде с права цилиндрична форма, с чиста, гладка, без повреди повърхност, с равномерен еднакъв цвят. Разрезната повърхност да е с еднообразен строеж, без празнини, шупли и сухожилия, фасции и разтопени мазнини. Обвивката, плътно прилепнала към пълнежната маса, опаковка –изкуствено или естествено черво. Консистенция от еластична до плътна. Колбасът да е с приятен вкус и мирис с оттенък на вложените подправки.

ІV. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 4 - ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПОДПРАВКИ:

4.1 Картофи: –да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.2 Моркови пресни: да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.3 Лук кромид зрял:– да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.4 Зеле бяло главесто прясно: –да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.5 Чесън зрял:– да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продукта запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.6 Пиперки пресни зелени: клас първи; да бъдат с добро качество - цели, здрави, чисти, с характерни за сорта форма и оцветяване, с незасъхнал връх, с плододръжка и без повишена влажност, без вредители и повреди, предизвикани от тях, без присъствие на чужди частици, без никакъв чужд мирис и/или вкус, да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продукта запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.7 Патладжани пресни: –да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продукта запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.8 Краставици пресни: да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продукта запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.9 Домати пресни: – клас първи – с правилна, характерна за сорта форма, цели, свежи, чисти и здрави, с гладка повърхност, без повреди.

4.10 Спанак пресен – да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продукта запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.11 Целина на глави: – да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.12 Копър пресен: да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.13 Джоджан сух –добре изсушен без чужди примеси, мирис и привкус.

4.14 Червен пипер - външен вид - хомогенен прахообразен продукт; вкус - специфичен за смлян пипер.

4.15 Чубрица суха –добре изсушена без чужди примеси, мирис и привкус.

4.16 Черен пипер – млян и пресят; цвят – кафяв до черен; вкус - парливо-лютив.

4.17 Кимион – характерен мирис, без чужди примеси, мирис и привкус.

4.18 Дафинов лист- характерен мирис, без чужди примеси, мирис и привкус.

4.19 Канела- на прах, характерен мирис, без чужди примеси, мирис и привкус.

4.20 Тиквички пресни: да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.21 Чесън на прах - характерен мирис, без чужди примеси, мирис и привкус.

4.22 Магданоз пресен: да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.23 Маслини: тип 120-140; съдържание- черни маслини с гладка повърхност в саламура; без страничен вкус и привкус.

4.24 Дини пресни: да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.25 Праскови пресни: клас първи; да бъдат с добро качество- цели, свежи, здрави, чисти, нормално развити, с типична форма и оцветяване, без вредители и повреди, предизвикани от тях, без присъствие на чужди частици и остатъци от средства за борба с болести и неприятели, без никакъв чужд мирис и/или вкус, да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.26 Портокали: клас I, плодове свежи, цели, здрави, чисти, нормално развити, без загнили части, с типична форма и оцветяване.

4.27 Пъпеши пресни: да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продуктът запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.28 Банани: категория I; да отговарят на изискванията на Регламент (ЕО) № 2257/94 на Комисията от 16 септември 1994 г. за определяне на стандартите за качество на бананите.

4.29 Ябълки пресни: клас I; да бъдат с добро качество- цели, свежи, здрави, чисти, нормално развити, с типична форма и оцветяване, с цели дръжки, без вредители и повреди, предизвикани от тях, без присъствие на чужди частици и остатъци от средства за борба с болести и неприятели, без никакъв чужд мирис и/или вкус, да притежават всички основни характеристики и свойства, типични за сорта или търговския тип; допускат се незначителни дефекти, при условие, че продукта запазва основните си характеристики по отношение на качеството, съхраняването и търговския му вид в опаковката.

4.30 Мандарини: клас I плодове - свежи, цели, здрави, чисти, нормално развити, с типична форма и оцветяване, с цели дръжки, без загнили части, без чужд мирис и вкус.

V. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 5 –ПИЛЕ , ПИЛЕШКИ РАЗФАСОВКИ, ЯЙЦА И РИБА:

5.1 Пиле-замразено: месото да произхожда от здрави пилета. Пилетата да бъдат замразени, опаковани в полиетиленови пликове с тегло от 900 грама до 1300 грама за брой, подредени в кашони. Трупът да бъде с добре развита мускулатура, чист, без травми със здрава кожа без разкъсвания и натъртвания, без подкожни кръвоизливи и остатъци от перушина. Да отговарят по микробиологични показатели на Регламент (ЕО) № 2073 от 2005 и Регламент (ЕО) № 1441 от 2007

5.2 Пилешки бутчета дълбоко замразени- Бутчетата да произхождат от здрави пилета заклани в кланици като са спазени всички санитарно хигиенни изискванията. Бутчетата да бъдат замразени от 250 до 350 грама за брой. Бутчетата да включват бедрената кост, пищяла, фибулата (малкият пищял ), заедно с обграждащата мускулатура, парчетата трябва да са отрязани от тазобедрената до тарзалната става. Бутчетата да бъдат с добре развита мускулатура, чисти без травми със здрава кожа без разкъсвания и натъртвания. Да отговарят по микробиологични показатели на Регламент (ЕО) № 2073 от 2005 и Регламент (ЕО) № 1441 от 2007.

5.3 Яйца кокоши: яйцата да бъдат ,,пресни“, за съхранение до 28 дни от дата на снасяне, трайно маркирани, клас А размер М. 53г.-63г. Да бъдат чисти, неповредени, с чист бистър прозрачен белтък без каквито и да е чужди включения. Да нямат чужд мирис.

5.4 Риба скумрия замразена с глави: здрава, със запазена цялост; цвят естествен, специфичен за дадения вид, замразена при t минус 18. °C мирис след размразяване - характерен за прясна риба, без признаци на развала. Салмонела да не се установява.

VІ. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 6 – БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ХРАНИ:

6.1 Адаптирано мляко за деца от раждането до 6 м. – етикетът задължително да съдържа инструкции за правилно приготвяне, съхранение и предлагане на продукта.

6.2 Млечни каши за деца от раждането до 6 м. – различни видове, етикетът задължително да съдържа инструкции за правилно приготвяне, съхранение и предлагане на продукта.

6.3 Детски пюрета – плодови за деца от раждането до 6 м.. В херметично затворени буркани. Бомбаж да не се установява.

6.4 Детски пюрета – зеленчукови за деца от раждането до 6 м.. В херметично затворени буркани. Бомбаж да не се установява.

6.5 Детски пюрета – месни за деца от раждането до 6 м. В херметично затворени буркани. Бомбаж да не се установява.

6.6 Адаптирано мляко за деца от 6 м. до 12 м. възраст - етикетът задължително да съдържа инструкции за правилно приготвяне, съхранение и предлагане на продукта.

6.7 Млечни каши за деца от 6 м. до 12 м. възраст различни видове, етикетът задължително да съдържа инструкции за правилно приготвяне, съхранение и предлагане на продукта.

6.8 Детски пюрета – плодови за деца от 6 м. до 12 м. възраст. В херметично затворени буркани. Бомбаж да не се установява.

6.9 Детски пюрета – зеленчукови за деца от 6 м. до 12 м. възраст. В херметично затворени буркани. Бомбаж да не се установява.

6.10 Детски пюрета – месни за деца от 6 м. до 12 м. възраст. В херметично затворени буркани. Бомбаж да не се установява.

6.11 Сухо мляко – пълномаслено. Еднородна прахообразна сипеща се субстанция. Салмонела - да не се установява

6.12 Натурален сок 100% - с вкус и мирис, характерни за вложения плод. Без страничен мирис и привкус

VІІ. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 7 – АРАБСКИ ПИТКИ:

7.1 Арабска питка- форма кръгла с диаметър не по малко от 210 мм. и тегло не по малко от 52 гр. - без странични миризми и деформации; повърхност – гладка без механични замърсявания и видими плесени да не се допускат.

VІІI. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 8 – ДРУГИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ:

8.1. Минерална вода - да отговаря на изискванията на Наредбата за изискванията към бутилираните натурални минерални, изворни и трапезни води, предназначени за питейни цели. Остатъчен срок на трайност при доставката: минимум 9 месеца.

8.2 Зрял фасул бял: нормално развити здрави зърна, с бял цвят и присъщи за сорта и типа форма и големина, без начупени зърна и следи от вредители, чист, без наличие на примеси.

8.3 Леща арабска: нормално развити здрави семена, с характерни за сорта големина и цвят; без начупени зърна и следи от вредители, чист, без наличие на примеси.

8.4 Нахут: с нормално развити здрави зърна, с бял цвят и присъщи за сорта и типа форма и големина, без начупени зърна и следи от вредители, чист, без наличие на примеси.

8.5 Ориз: едри и обли зърна с бяло оцветяване, без мирис на мухъл и запарено; без обрашняване; да не съдържа живи или мъртви вредители. Влага – не повече от 14%. Видимо плесенясване да не се установява.

8.6 Олио слънчогледово: бистро, без утайки при 20°С; цвят – светложълт до златистожълт; вкус и мирис – приятни, характерни за прясно рафинирано слънчогледово масло, без странични привкус и мирис. Влага и летливи вещества не повече от 0,10% .

8.7 Оцет винен: цвят жълто оранжев до винено червен; бистър, без утайка; кисел вкус, характерен за оцета.

8.8 Сол готварска йодирана: цвят бял; вкус – чисто солен; мирис не се допуска; механични примеси не се допускат. Влага не повече от 0.6%.

8.9 Леща: с нормално развити здрави семена, с характерни за сорта големина и цвят; без начупени зърна и следи от вредители, чист, без наличие на примеси.

8.10 Плодов сок: течна консистенция, цвят - характерен за съответния продукт, без странични примеси. Съдържание на плод минимум 25%

8.11 Захар кристална: рафинирана, с еднородност на кристалите – външен вид – сухи, неслепени кристали, без наличие на бучки неизбелена захар; цвят - бял, с блясък; вкус –сладък, без страничен привкус; без мирис; чужди примеси – не се допускат. Влага не повече от 0.1%.

8.12 Чай билков: съдържание – натурални плодове, билки и аромати; външен вид – сипкава еднородна маса от ситно нарязани добре изсушени листа, стръкчета, цвят или плод; без признаци на сбиване на бучки и плесенясване, без странични примеси; цвят на чая – характерен за вида; вкус – приятен, хармоничен, специфичен за вида; без страничен мирис. Влага не повече от 12%.

8.13 Булгур - без наличие на примеси.

8.14 Картофено пюре: прахообразна сипеща се маса, с вкус и мирис, свойствени за картофи. Страничен привкус и мирис да не се установяват. Салмонела да не се установява. Чужди примеси и плесени - не се допускат.

8.15 Консерва рибна – скумрия с продуктови добавки - с вкус и мирис характерни за продукта. Бомбаж, хлопащи и вибриращи капаци и дъна не се допускат.

8.16 Консерва рибна – скумрия в доматен сос –вкус и мирис характерни за продукта. Бомбаж, хлопащи и вибриращи капаци и дъна не се допускат.

8.17 Консерва от телешко месо – да е с добро качество от едро смляно телешко месо. С вкус и мирис характерни за продукта. Бомбаж, хлопащи и вибриращи капаци и дъна не се допускат.

8.18 Консерва от пилешко месо – да е с добро качество от едро смляно пилешко месо. С вкус и мирис характерни за продукта. Бомбаж, хлопащи и вибриращи капаци и дъна не се допускат.

8.19 Нишесте десертно - десертно нишесте с прибавки на есенция (ягода, малина, ванилия, портокал, банан и др.) и боя за хранителни цели. Сипкава прахообразна, хомогенна маса.

ІX. ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 9 -ПЛОДОВИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ КОНСЕРВИ:

9.1 Зелен фасул стерилизиран –шушулки цели или нарязани без дръжки и връхчета, без повреди от болести и вредители с цвят, характерен за сорта; заливка от соли вода, отцедено. Мезофилни аеробни и факултативни анаеробни микроорганизми да не се установяват. Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

9.2 Доматено пюре стерилизирано: от пасирани зрели червени домати с вкус и мирис, свойствени на зрели домати; цвят –червен. Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

9.3 Домати консерва - цели: червени небелени домати, сравнително еднакви по форма и степен на зрялост; без повреди от болести и вредители, залети с доматена заливка с прибавена сол. Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

9.4 Паприкаш консерва: добро качество, стерилизиран; червени пиперки и домати нарязани със заливка от доматен сок, с вкус и мирис- свойствени за вложените съставки; не се допускат страничен привкус и мирис. Мезофилни аеробни и факултативни анаеробни микроорганизми да не се установяват. Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

9.5 Грах консерва - зелен: добро качество; цели зърна, ненабити, без пукнатини и примеси на люспи, парчета от шушулки и др., леко скорбелен вкус, без страничен мирис, цвят- зелен до жълто зелен, прозрачна утайка, добре сварен, готов за директна консумация; Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

9.6 Компот консерва от сини сливи - цели плодове без механични и болестни повреди, почистени дръжки; цвят на плода - характерен за сорта; вкус и мирис - свойствени за компот от сини сливи. Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

9.7 Компот консерва от кайсии - всяка опаковка да съдържа плодове от един сорт, почистени от костилки, нарязани по един и същ начин, без тъмни петна и дефекти по повърхността; сироп - бистър без следи от утайка и странични примеси; цвят на плода - типичен за използвания сорт. Мезофилни аеробни и факултативни анаеробни микроорганизми да не се установяват. Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

9.8 Компот консерва от праскови - всяка опаковка да съдържа плодове от един сорт, почистени от костилки, нарязани по един и същ начин, без тъмни петна и дефекти по повърхността; сироп - бистър без следи от утайка и странични примеси; цвят на плода - типичен за използвания сорт. Мезофилни аеробни и факултативни анаеробни микроорганизми да не се установяват. Бомбаж и хлопащи и вибриращи капаци не се допускат.

Забележка: Сезонните плодове и зеленчуци се поръчват през периода на най-голямо предлагане."

"Срок и условия на доставка:
Изпълнението на обществената поръчка ще се извършва чрез периодични доставки, въз основа на писмени заявки, според нуждите на Възложителя. Изпълнителят се задължава, да извършва доставките в сроковете за продуктите по съответните позиции, както следва:

Обособена позиция № 1 – Хляб и тестени изделия: Доставката на хляб и закуски се извършва всеки ден (без неделя) до 10:00 часа по предварително подадена в предходният работен ден заявка. Доставките на другите тестени изделия се извършват два пъти седмично, по предварително подадена заявка, в двудневен срок от подаването й.

Обособена позиция № 2- Мляко и млечни продукти: Доставките на мляко (краве прясно и кисело) се извършват три пъти седмично до 10:00 часа по предварително подадена от предходния ден заявка.  Доставките на другите млечни продукти се извършва два пъти седмично по предварително подадена заявка, в двудневен срок от заявката.

Обособена позиция № 3 – Месо и месни продукти: Доставките на месо и месни продукти се извършват два пъти седмично по предварително подадена заявка, в двудневен срок от получаването на заявката.

Обособена позиция № 4 – Пресни плодове, зеленчуци и подправки: Доставките на пресни плодове и зеленчуци се извършват по предварително подадена заявка съобразно сезона и нуждите три пъти седмично, в двудневен срок от получаването на заявката. Доставките на подправки се извършват два пъти седмично, по предварително подадена заявка, в двудневен срок от получаването на заявката.

Обособена позиция № 5 – Пиле, пилешки разфасовки, яйца и риба: Доставките се извършват два пъти седмично, в двудневен срок по предварително направени заявки.

Обособена позиция № 6 – Бебешки и детски храни: Доставките се извършват един път седмично, в двудневен срок по предварително направени заявки.

Обособена позиция № 7 – Арабски питки: Доставката на арабски питки се извършва всеки ден (без неделя) до 10:00 часа по предварително подадена в предходният работен ден заявка.

Обособена позиция № 8 - Други хранителни продукти: Доставките се извършват два пъти седмично, по предварително подадена заявка, в двудневен срок от подаването й.

Обособена позиция № 9 - Плодови и зеленчукови консерви: Доставките се извършват един път седмично, като артикулите и количествата се определят според заявките, в двудневен срок от подаването им."

Източник на документите (Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет):
http://www.aref.government.bg/?cat=15&id=894&tip=3


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - ПрагаПубликувано на: 2016-11-16 04:11:56