Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Чужди спец служби готвят откъсването на Южна България с помощта на радикализирани групи от роми, хилядите ислямски мигранти и частни военни компании!
Започна се! Мигрант влезе в сервиз в София, извади пистолет и започна да стреля! Един българин е...
Атентаторът от МОЛ-а в Мюнхен не е иранец, а сирийски протурски ислямист! /доказателства от фейсбук-страницата му/
Дарения и Финансова помощ
Страхът от Народния гняв ги е обзел и възмездието чука по вратите им!!!
Знамето на Воински съюз Васил Левски събира не само българските патриоти, а и рицари от "Ордена на Православните Християни"!
Среща на Воински съюз "Васил Левски" и Българско народно опълчение "Шипка" - 09.04.2016, Варна

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайНовини

ЧУЖДИ СПЕЦ СЛУЖБИ ГОТВЯТ ОТКЪСВАНЕТО НА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА РАДИКАЛИЗИРАНИ ГРУПИ ОТ РОМИ, ХИЛЯДИТЕ ИСЛЯМСКИ МИГРАНТИ И ЧАСТНИ ВОЕННИ КОМПАНИИ!!

НУЖНО Е ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, БЕЗ РАЗЛИКА В ПОЛ, ЕТНОС, РЕЛИГИЯ ИЛИ ПАРТИЙНИ ЗАБЛУДИ, ЗА ДА ЗАЩИТИМ ЦЯЛОСТТА И СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ!Ислямска държава е на 20 часа път от София (Битката за Кобане)


Решителната битка за Кобане се води на 20 часа път с автомобил от София. Кюрдите водят ожесточени боеве срещу джихадистите, докато Турция ги бомбардира и практически помага на „Ислямска държава“, а САЩ са се концентрирали над това да бомбардират петролни кладенци и рафинерии

Тази обсада продължава вече повече от месец с изключително голяма ожесточеност и от двете страни, тъй като град Кобане е ключов пункт по турско-сирийската граница.

 

Турция-ИД-Англия-Ционистите-САЩ

 

 

Ако кюрдите го задържат, те ще могат да продължат да получават подкрепления от ПКК*.Ако джихадистите от ИД (Ислямска държава ) превземат Кобане не само, че ще прекъснат подкрепленията на кюрдите, но ще затвърдят влиянието си по река Ефрат, а освен това може да се каже, че ще улеснят притока на оръжия,пари и симпатизанти, който се стича от Европа към тях.

Настъплението към Кобане започва на 17 септември, когато джихадистите превземат мост на Ефрат със стратегическо значение. Използвайки предимството на моста за да настъпят към важният кюрдски град, те започват да прекарват моторизирана пехота,танкове и артилерия. Бронетанковата им сила се състои от приблизително 50 танка предимно Т-55 и Т-62 пленени от иракската армия. Отрядите на халифа използват също така и американски бронирани охранителни машини М1117 „Гардиън“. Общата численост, която силите на ИД имат срещу защитниците на Кобане не е сигурна, но приблизително се изчислява на 5 до 9 хиляди бойци. Срещу тази сила доброволците от YPG имат твърде ограничени възможности за защита, тъй като численото превъзходство е 9:1 в полза на ИД, а въоражението на кюрдите е предимно леко и отсъства, каквато и да е бронирана техника и артилерия. Ограничените сили на кюрдите не им позволяват да защитават ефективно всички подстъпи към града, и в резултат на това само за едно денонощие ИД превзема 39 села и стига на 20 км от Кобане.

В следващите дни следват твърде ожесточени сражения, които завършват с обсада на Кобане (арабското му име е Аин ал-Араб ). До 26 септември почти всички села в района са превзети, а ИД започва настъпление към барикадирания и укрепен град. Следват боеве за всяка къща и улица като за съжаление южната част на Кобане пада под контрола на ислямистите. Резулатата от това е, че десетки хиляди бежанци тръгват към турската граница с надеждата да се спасят. Действително мнозина от тях съумяват да я преминат, но други нямат този късмет, тъй като турските власти зорко я пазят. Суверенно право е на турците да не пропускат всеки през границата си, но хладнокръвието, с което турските власти наблюдават кланетата е изумително. Има случаи, когато бежанци са настигнати от колоните на ИД буквално на триста-четиристотин метра от турската граница и са заклани или поробени.

 

На 27 септември започват въздушни удари на САЩ по позициите на ИД, но облекчението на кюрдите е временно, защото ударите не успяват да навредят сериозно на джихадистите и техниката им. Нещо повече според CNN представител на Пентагона е казал, че „целта на нашите удари не е да спасяваме градове,села и цивилни, а да обезглавим командването на ИД и да намалим нивото на експлоатация на петролните кладенци“. Така докато хиляди хора гинат, а джихадистите плуват в кръв, ВВС на САЩ насочват усилията си към бомбардирането на петролни рафинерии и кладенци, които са под контрола на ИД. Едва по-късно американците ще сметнат, че Кобане има някакво значение и на кюрдите трябва да се даде помощ.

До 2ри октомври бойците на халиф Абу Бакр ал-Багдади превземат над 350 кюрдски села и градове. Над 200 000 хиляди души са тръгнали към турската граница с надеждата, че ще се спасят от ужасите, които ИД им готвят. Всеки, който бива хванат от джихадистите плаща жестока цена. По улиците на кюрдските населени места в Сирия се разстрелват пленени бойци от Народните отряди за защита (сирийските кюрди,YPG ) и дори жени,деца и старци.

През следващите седмици южната и централната част на Кобане минават по няколко пъти под контрола на ИД и кюрдите. Сериозна помощ на сънародниците си оказват от ПКК като изпращат близо 1500 бойци да се сражават в обсадения град. Това започва леко да накланя везните на битката и към 15 октомври храбрите бойци на ПКК и ИПЖ (YPG,Народните отряди за съпротива) овладяват около 80 % от града. Въпреки това отчаяните кюрди казват, че ако ИД „овладеят граничния пункт с Турция, всичко се свършва“. В този ред на мисли е добре да кажем и какво мислят турските власти за обсадата на Кобане. Реджеп Таип Ердоган призова международната общност да не позволява на ИД да овладеят Кобане, но в същото време турците не са направили никакъв опит да подпомогнат защитниците му. Не само това, но високопоставения турски политик от партията на Ердоган, Бюлент Арънч, публично се подиграва на защитниците на Кобане. За да добият представа читателите ще цитирам точно думите му „Защитниците не могат да окажат сериозна съпротива….Лесно им е да отвличат хора, но не могат да се бият в Аин ал-Араб. Мога да кажа още много, но няма да го направя за да не ги засрамя прекалено“.

На 19 октомври ВВС на САЩ пускат 24 тона леко стрелково оръжие и амуниции, както и 10 тона медикаменти, които са събрани и пратени на защитниците от кюрдите в Ирак, но за голямо нещастие част от пратката попада в ръцете на ИД, а друга част е унищожена.

  До 24 октомври и двете страни имат напредък в различни участъци на фронта. Така новата офанзива на ИПЖ напредва в източните околности на града, но в същото време стратегическият хълм Тал Шаир за пореден път попада в ръцете на джихадистите. Смята се, че към този момент джихадистите са използвали неидентифицирано химическо оръжие в сраженията срещу кюрдите за да минимализират човешките си загуби. Въпреки подкрепленията, които ИД получава града все още се държи и има надежда, че кюрдите ще изтласкат ордите на самопровъзгласилият се за халиф Абу Бакр ал-Багдади. В рамките на сраженията защитниците от ИПЖ и техните другари от ПКК показват истинска храброст и отдаденост. Например при поредната защита на хълма Тал Шаир една 19 годишна кюрдска девойка нанася сама големи щети на бойците от ИД, но в крайна сметка е хваната и нарязана на парчета буквално.

Друг голям проблем пред защита е факта, че така наречената Сирийска свободна армия оттегля твърде рано по-голямата част от отрядите си в района.Към момента едва 300 души от ССА помагат на кюрдите. От друга страна правителствените сили на президента Асад, също не могат да окажат подкрепа, тъй като, както един от военните на Асад се изразява „наше настъпление в района, особено военновъздушно ще бъде сметнато като акт на агресия срещу Турция и тя ще свали самолетите ни“. Това изказване ни напомня, че за сега Турция и управляващите я кръгове отдават по-голямо значение на евентуалното падане на Башар Асад, отколкото на борбата срещу Ислямска държава. Самият Реджеп Таип Ердоган казва, че една турска офанзива срещу ИД в Сирия не би имала смисъл „освен ако не е насочена и срещу Башар Асад“ въпреки, че сирийският президент се сражава срещу ИД и за сега няма доказателства за нарушаване на международните правила от него. Във всеки случаи битката за Кобане продължава, както и борбата срещу Ислямска държава, която обяви, че практически иска да превземе целия Близък изток, Балканите,Испания,Индия и Централна Азия. За сега в тази тежка борба най-активно участват кюрдите от Сирия и Ирак, както и правителството на Сирия.

*ПКК- Работническа партия на Кюрдистан е основана през 1978 година. От ПКК се определят за социалисти,феминисти (т.е ,че са за права на жените в един регион, където жените са „втора ръка“ хора) и кюрдски патриоти. Десетилетия вече ПКК се бори по най-различни начини, най-вече въоражено за освобождаването на Кюрдистан от Турция.Организацията поддържа принципно добри, но на моменти напрегнати отношения с кюрдските движения в Сирия,Ирак и Иран.
 

По последна информация, в Ирак са арестувани военни съветници

на Ислямска държава от САЩ и ИЗРАЕЛ.

 


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - ПрагаПубликувано на: 2015-03-10 02:03:18