Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Масови арести на симпатизанти на Воинския съюз из страната! Някой много се страхува от все по-обединяващият се народ!
Унгария даде 10 г. затвор на сириец хвърлил камък срещу полицай, в България съдят полицаите?!!
Започна се! Мигрант влезе в сервиз в София, извади пистолет и започна да стреля! Един българин е...
Време е навеки да приключим с тези сатанински изчадия: крадци, лъжци и разбойници
Кампания за даряване на кръв. Воински съюз Васил Левски
В Пловдив се честваше 60 годишнината от построяването на паметника на Руската армия Освободителка - Альоша
Проучване на новите маршрути на Нелегалните!

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайНовини

ЧУЖДИ СПЕЦ СЛУЖБИ ГОТВЯТ ОТКЪСВАНЕТО НА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА РАДИКАЛИЗИРАНИ ГРУПИ ОТ РОМИ, ХИЛЯДИТЕ ИСЛЯМСКИ МИГРАНТИ И ЧАСТНИ ВОЕННИ КОМПАНИИ!!

НУЖНО Е ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, БЕЗ РАЗЛИКА В ПОЛ, ЕТНОС, РЕЛИГИЯ ИЛИ ПАРТИЙНИ ЗАБЛУДИ, ЗА ДА ЗАЩИТИМ ЦЯЛОСТТА И СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ!Още от 2013 в Сирия върлува ужасна кожна болест! Кожната лайшманиоза води до тежки последици!


"Лайшманиозите са група трансмисивни протозойни заболявания при човека и бозайниците, които се характеризират с тежки поражения на вътрешните органи (висцерална лайшманиоза) или поражения на кожата и лигавиците (кожна и кожно-лигавични форми). " (Wikipedia)

ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ, ЧЕ СНИМКИТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ НЕ СА ЗА ХОРА
СЪС СЛАБИ СЪРЦА, НЕРВИ И ПРОЧИЕ...

Опасно! Ужасяваща болест идва с бежанците от Сирия и заплашва Европа.

 Опасно! Ужасяваща болест идва с бежанците от Сирия и заплашва Европа.

Кожната лайшманиоза е опасно паразитно заболяване, което води до тежки последици.

Ужасяващо месоядно насекомо, разпространено в контролираните от „Ислямска държава“ територии, се разпространява в държави от Близкия изток, съобщи британското издание „Метро“. Хиляди са заразените, а други – включително бежанците, бягащи от Сирия в Южна Европа, може да се превърнат в преносители на болестта.


Кожната лайшманиоза е паразитно заболяване, което води до тежка фиброза – често по лицата на хората – се разпространява чрез пясъчни мухи.
 
Болестта тръгва от трупове, които „Ислямска държава“ имат навика да изоставят по улиците, съобщава Fakti.bg. Въпреки това все по-често се твърди, че причината за болестта е липсата на медицински заведения в контролираните от джихадистката групировка територии.
 
Д-р Уалид Ал Салем, специалист по тропически болести в ливърпулския университет, заяви, че ситуацията е много лоша. Заболяването се е разпространило драматично в Сирия, но също така и в страни като Ирак, Ливан, Турция и дори в Южна Европа с пристигащите бежанци.
 
„Когато хората са ухапани от пясъчна муха – които са по-малки от комар – болестта може да се развие до шест месеца след ухапването“, заяви медикът.

Източник: www.blitz.bg

 

КОЖНА ИНФЕКЦИЯ ВЪРЛУВА В АФРИКА!

 

Опасно! Ужасяваща болест върлува в Африка

 

Кожна инфекция, предизвикана от Mycobacterium, известна още като язва на Бурули (Buruli), е тежко хронично заболяване на кожата и меките тъкани.

Касае се за инфекция, предизвикана от Mycobacterium ulcerans и Mycobacterium marinum.

M.ulceras проявява афинитет към мастната тъкан, има цитотоксичен и имуносупресивен ефект и допринася за развитието на некротични процеси. Mucobacterium ulcerans произвежда токсин - муколактон, което обяснява дълбочината на язвите. Инфекцията може да доведе до постепенно обезобразяване.

Язвата на Buruli се среща най-често в страни с умерен и субтропичен климат - Африка, Северна и Южна Америка и западната част на Тихия океан. Обикновено засяга деца под 15 годишна възраст. Около 80% от новорегистриралите случаи могат да бъдат успешно лекувани с комбинация от антибиотици.

Кожната инфекция, предизвикана от Mycobacterium ulceras се среща най-често в райони в близост до езера, реки и блата. Заболяването е антропозооноза, тъй като освен хората от него боледуват и животни.

Все още механизмът на предаване на заразата е неуточнен, но се счита, че за разпространението играят роля и преносители като комари.

Язвата на Buruli започва като безболезнен тумор, с поява на големи плаки, или с дифузно подуване на краката, ръцете и лицето. Много типичен симптом на язвата е по-изразената пигментация на кожата в областта на инфилтрацията, която има синкав оттенък. В началните фази на развитие на лезията пациентите имат чувство на напрежение в засегнатата област. При липса на лечение или дори при провеждане на такова се формира язва. Тя е дълбока, с неравни ръбове и тежки зловонни некротични огнища. Засягането на регионалните лимфни възли е рядко. Понякога костта може също да се засегне и да бъде значително увредена.

Има два начина да бъдат класифицирани язвите. Първият метод определя клиничната форма на болестта: неязвена (възел, плака или оток) и септична язва. Вторият метод определя размера на лезиите.

Постепенно язвите обхващат периферията, като често имат миграционен характер. Понякога могат да се образуват дъщерни огнища - разрастването е както на ширина, така и на дълбочина. Зарастването отнема до около шест месеца.

Инфекция, предизвикана от Mycobacterium marinum обикновено се представя с множествени, рядко с единични кожни лезии.

Mycobacterium marinum е най-често причинител на опортюнистични инфекции при имунокомпрометирани хора. Заболелите докладват, че са плували или са се къпали в неохраняеми природни водни басейни.

Заболяването се предава чрез директен контакт със замърсени водоизточници. Смята се, че някои риби са резервоар на инфекцията и има професионален риск за рибари и работещи с риби и морски обитатели.

Кожните промени са под формата на нодули или папули или еритематозни плаки, които имат синкав цвят. Лезиите могат да бъдат болезнени или неболезнени, а често еволюират в други обривни единици. Най-често се локализират по коленете, лактите, пръстите на ръцете и краката. Инфекцията може да достигне до меките тъкани, до сухожилията и костите и така инфекциозното огнище се разширява.

Диагностиката се основава най-често на типичната клинична картина. Лабораторната диагностика на язвата на Buruli включва: директна микроскопия (след оцветяване с Ziehl - Neelsen), бактериологични и серологични методи. Материал за изследване се взима от некротична тъкан.

В диференциално диагностичен план трябва да се имат предвид:
- тропическа язва
- лайшманиоза
- кожна туберкулоза

Лечението на кожната инфекция, предизвикана от Mucobacterium е продължително и се провежда най-често с антибиотици - рифампицин, кларитромицин и др. Хирургични методи се използват за заличаване на белезите в напреднали стадии.

Специфична профилактика няма. Смята се, че БЦЖ ваксината е ефективна в около 30-40% от случаите.

Източник: medpedia.framar.bg


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - ПрагаПубликувано на: 2016-12-04 06:12:03