Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version
 Version française


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В ТЕЛЕГРАМ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Чистене на организма от графен оксид
СЕКРЕТЕН БЮЛЕТИН, над 150 страници. Какво крият Световните елити от вас!
Международно сътрудничество на Воински съюз "Васил Левски" с Cyberpol и ECIPS!
Поредната възрастна жена почина след побой, а Съд и Прокуратура си затварят очите?!
2 милиона паразитиращи и орди орки на исляма фалираха България! Властта гузно мълчи!
Шефът на ДАНС изчезна, прегазиха кандидат за върховен съдия, убиха ключов свидетел... Вие спокойни ли сте?
Информация относно това кой организира вчерашните провокации и нападение над наши членове на бензиностанцията в Бургас!
Истанбулската конвенция - еднополови бракове, транссексуални, още Мигранти и отнемане на български деца??? (ДОКАЗАТЕЛСТВА)
Хиляди се изкачиха на Шипка за да покажат, че е време да се обединим!
Отчет за дейността на патрулите на Воинския съюз и БНО Шипка

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео-архив
Плакати

Секретен бюлетин

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

Принтирай


Новини

!!! ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !! РАЗПРОСТРАНИ НЕЗАБАВНО !!!

ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ ИЗОЛАТОРИ, ЗАБРАНЯВАТ СЕ ОСНОВНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА, ПОДГОТВЯ СЕ ОКОНЧАТЕЛНАТА ЗАБРАНА НА РАЗПЛАЩАНЕТО В БРОЙ, МАСОВОТО ДЕНОНОЩНО СЛЕДЕНЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ И ... (натисни)



Бясната надпревара между наближаващата война и взрива на тоталната финансова криза


2015 г. започва с края на американския нефтодолар, с края на несъстоялия се "американски век", с края на американската военна хегемония и с края на сегашната системна криза на капитализма.

ротшилдови

До срива на световната финансова система остават броени дни.

Ситуацията е катастрофална и не може да бъде спасена.

От макроикономическа гледна точка всичко е ясно – предстои колапс на САЩ.

От историческа гледна точка ситуацията не е нова. Това е достигане на нова фаза на прехода към поредния исторически цикъл.

За пръв път в моята коментаторска кариера виждам, че така наречената "световна върхушка" (елит, плутокрация, клептокрация, Нов световен ред) се сблъсква с толкова голяма криза, че на дневен ред е самото нейно оцеляване. И за пръв път тези хора са вцепенени от ужас от това, което ще настъпи.

Такава криза не е имало в историята на капитализма. Това е същността. Всичко друго е второстепенно.

Последният път, когато елитът се сблъска с подобно нещо, но с много по-малки мащаби, започна Втората световна война. По същата логика сега светът е пред Трета световна въпреки че според мен тя започна още с атаката срещу Югославия и с тероризма на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк. Югославия беше новото Сараево, 11 септември беше подпалването на Райхстага и атаката срещу Гливице.

Съвременният капитализъм е в агония. Съществуващата система на възпроизводство и натрупване на капитала е в задънена улица. Създадените от глобалния капитализъм производителни сили не могат да се развиват в рамките на остарялата система, основаваща се на частното присвояване на добавената стойност. Това е краят на грабежа чрез лихвата.

Последствията, които ще траят десетилетия, ще променят облика на света. Обречени сме на преход през нощта.

Светът е на прага на нещо невиждано и нечувано. Защото онова, което става днес не е само криза, но финансово-икономически апокалипсис, който ще доведе до залеза на съвременния капитализъм.

Това е краят на западната капиталистическа цивилизация и на "американския век", който трябваше да продължи 200 години, но продължи точно 1 година – до 11 септември 2001 г., след което започна агонията. Това е и началото на истинския постамерикански ХХІ век, който е с коренно различни параметри. Това е първата глобална Велика депресия и началото на нов непознат свят, който ще се изгражда през целия текущ век.

Капиталистическата финансова система се оказа мит, опиращ се на зелени хартийки. Днес всички говорят за финансово Ватерлоо и цунами, както и за необходимостта от изграждане на многополюсен свят. И задават въпроса "какво ни очаква".

Еднополюсният свят никога не е бил нещо повече от една обикновена метафора. Реално, САЩ в нито един момент не успяха да постигнат унищожително превъзходство над останалия свят. Те сами се изпратиха в нокаут и сега висят на въжетата на ринга. И няма кой да хвърли кърпата.

В крайна сметка САЩ се оказаха един обикновен банкрут и от няколко години са в технически фалит, за да се стигне до сегашния момент на "спасявай се всеки както може".

Дали САЩ ще издържат, дали ще се разпаднат и ще се окажат още една несъстояла се държава? Не знам. Защото в днешния свят е натрупана и твърде много военна мощ и много малко разум.

Ясно е, че приоритетът е масово производство се поема от Китай. САЩ не могат да предложат нови ценности или интелектуални импулси. Този колос на глинени крака може да рухне всеки момент – геополитически и икономически. Зад използването на силата стои традиционната англосаксонска география, предполагаща разрушаване на националните държави и използване на национални егоизми, стара схема, разработена и изпробвана още преди векове от английската социална антропология.

Сега обаче не става дума само за преход от еднополюсен към многополюсен свят. Става дума за нов цивилизационен модел, или както се казва парадигма, която вероятно ще лежи извън конфликта "капитализъм-социализъм", за нещо ново, неизвестно и непроучено. Моделът е нужен, но преди това ще паднем.

В това падане вече минаха няколко етапа. Първият бяха корпоративните банкрути, вторият – банкрутът на цели държави, третият – преразпределението на световните пазари. Сега е четвъртият етап – преразпределението на политическата карта на света. То става пред нашите очи. Основният признак на този етап са военните конфликти. В момента имаме поредица от паралелно развиващи се локални конфликти, преминаващи в хибридна глобална война.

Това ще бъде петият етап на кризата, който ще е… изходът от кризата.

Ясно е, че кризата се продължи докато не изчезне самата система. Това е криза на системата. Системата се нарича капитализъм.

С войната в Украйна глобалната криза навлезе в окончателна фаза.

Какви са изходните позиции на участващите в нея страни. Върхушката на САЩ е взела решение за началото на горещата фаза на започналата Трета световна война в Близкия Изток и Северна Африка. Сега тя се разшири към Украйна, Русия, Китай и други основни ресурсни държави.

САЩ открито поеха курс към силово преустройство на света и демонтаж на международната система за сигурност.

Основните задачи на новата война на Запада са:

  • да се отвлече вниманието на западните общества от кризата и от срива на тяхното жизнено равнище чрез създаването на външния враг – ислямският, руският китайският, иранският, като гневът на населението бъде канализиран срещу тях, а не срещу собствения елит;
  • да се "изчистят" чрез войната колосалните дългове, да се осъществи "банкрут чрез кръв", Федералният резерв на САЩ и доларовата система да останат в миналото и огромните дългове да бъдат "отписани";
  • в процеса на войната трябва да се построи новата неоколониална цивилизация на основата на нови технологии, но със старото съдържание. Господарите на Запада са убедени, че планетата е пренаселена и "излишните хора" използват твърде много ресурси. Заради това "под нож" ще отидат повечето от тях;
  • на тази основа трябва да настъпи раздробяване на големите национални държави и държави-цивилизации: Русия, Китай, Индия и Иран, като основният военен инструмент на новата колониална система ще е НАТО.

Кризата се приближи до най-опасната за тях точка – не финансова или икономическа, а системна. От нея те искат да се спасят чрез поредна макрорегионална или даже глобална война. За тази цел сега става бързо консолидиране на голяма част от буржоазно-олигархично-аристократичната върхушка по света в защита на нейните геостратегически цели. Това е първата част от въпроса за тях.

Втората е да се спечели. Световната олигархия отива на война, за да спечели. Можете да наречете рака грип, но това не променя нещата.

До този момент пътят беше дълъг. Още през 2001 г. (след събитията в Ню Йорк), а в някои случаи още от началото на 90-те години, започнахме да анализираме и предвиждаме най-вероятния път към колапса на съвременния либерален капитализъм и на неговия бастион САЩ. Жизнено важна част от този анализ беше икономическото дестабилизиране на планетата, предизвикано от загубата на долара на статута на световна резервна валута.

Освен това винаги съм сочил, че финансовата криза няма да се случи в ситуация на политическо затишие или вакуум, и че западната финансова банкерска върхушка, която създаде сегашната криза, няма да позволи крахът на западната икономика на долара и на глобалните пазари да стане без събитие – прикритие, което да скрие тяхната вина. На тях им беше нужно нещо наистина голямо, което да "гипсира"обикновените хора, да ги изпълни със страх и безпомощност. На глобалния елит е необходим Апокалипсис.

Сега идеологията отпадна и грозната муцуна на Апокалипсиса изплува още по-релефно и светът стигна до реалната опасност от термоядрена война.

Военните действия на САЩ срещу Сирия и сега срещу Русия в Украйна, каквато и да е тяхната мотивация, могат да бъдат началото на Трета световна война – ядрена и глобална.

САЩ и Европа са смъртно болни. Болна е и американо-англо-холандската монетарна система, наложена на целия свят. Заради това САЩ и Англия провеждат политика към съкращаване на населението на земята до 1 милиард.

Целта е кардинална трансформация на света според американския диктат, създаване на глобален концлагер, пълен със страх, който ще бъде използван като капитал на онова, което глобалистите наричат "нов световен ред".

Но много бързо САЩ стигнаха до момента, в който фигурите им на дъската започнаха да падат.

Пред нашите очи завършва една ера. Това е ерата на либералния капитализъм и на капиталистическата цивилизация, базираща на единния емисионен център и частното присвояване на печалбата от банковите лихви.

Това е същността на капитализма въобще. Едновременно се води колосална война за икономиката на бъдещия свят и за неговата идеология.

Става дума за нова социална и икономическа цивилизация. Сегашната капиталистическа теория и практика рухнаха. Срещу тях започва ренесансът на съпротивата срещу диктатурата на банките и глобалния банков фашизъм. Светът е пред радикален прелом.

Крахът на САЩ и на Западния проект оставя целия свят в дълбок идеологически вакуум. САЩ фактически се отказват от своята позиция на лидер на Западния проект и вече нямат ресурси да налагат на света неговите принципи, което ще доведе и до разпадане на технологичната зона на САЩ. Това означава, че в близка и средносрочна перспектива САЩ ще затъват в паяжината на жестоки идеологически и икономически битки.

Западният елит е в паника. Всички технологии за управление на обществото са изчерпани. Необходимо е нещо да се направи, народът да се изплаши от нещо. Необходим е ужас, а най-големият ужас за обикновения човек е бедността и войната. Значи, трябва да се използват.

Така стигаме до същността на нещата – че става дума за криза на системата, тоест на системна криза на капитализма.

Капитализмът умира, по-точно вече е умрял. И на негово място идва нещо ново, което още не е известно.

САЩ от няколко десетилетия живеят на кредит благодарение на измисления от тях потребителски, тоест кредитен капитализъм.

Неведнъж сме се спирали на този макропоказател, който обяснява всичко. САЩ произвеждат по-малко от 18 процента от световния брутен продукт, но потребяват 40 на сто от него. Заради това общият дълг на САЩ е между 70 и 700 трилиона долара (никой не знае колко са и по каква методология ги изчисляват).

Но даже в минималния вариант дългът надминава годишния световен брутен продукт 5 пъти. Това означава, че парите за икономическия ръст на целия свят са изядени и няма откъде да се вземат. Така САЩ въвличат в пропастта и другите страни.

И така, какво ни очаква?

Очаква ни преди всичко трети фалит на американския долар, който постави точка на почти 70-годишното му доминиране като единствена световна резервна валута. Третият фалит на долара ще разруши действащата сега световна финансова система, базираща върху надуването на финансови балони.

В момента светът преживява последния балон на държавните дотации за частните банки и масивната емисия на долари.

Това е цикълът на изчерпването на възможностите за пространствена експанзия на капитала, т.е. на глобализирането на долара. Оказа се, че "цялата земя вече е малка", и, че няма нови пространства за усвояване. Капитализмът достигна и до последните кътчета на Земята. Появи се остър дефицит от ресурси.

По този начин в момента в една точка се сливат две огромни кризи – на предишната система на световна хегемония, и на изчерпването на възможностите за експанзия на капитала.

Днес по-голямата част от американската икономика е виртуална и може просто да изчезне. Тя не съществува.

САЩ са една фалирала държава, тъй като основният източник за покриване на този дефицит са заемите и кредитите. Това означава, че изход от кризата за САЩ вече е невъзможен.

Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака "с мръсна" ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип", ебола или нещо подобно, нова война в Украйна, и т.н.

Тъй като САЩ се опитват да се спасят като прехвърлят кризата си върху другите, нещата закономерно стигнаха и до Европа, където може да се появи срив на жизненото равнище с 60 процента.

САЩ са в ситуация, която в шахмата се нарича цугцванг. Всеки следващ ход само влошава ситуацията. Заедно с нея все по-отчетлива е неизбежността от техен банкрут.

А ето и някои от най-страшните факти за държавния дълг на САЩ. Кутията на Пандора се отваря.

  1. В момента националният дълг на САЩ е 70 трилиона долара (но според неофициални източници сумарният дълг на САЩ е над 700 трилиона долара).
  2. Преди 30 години националният дълг на САЩ беше 14 пъти по-малък.
  3. За да се задължи с 1 трилион долара правителствата на САЩ се нуждаеха от времето от президента Джордж Вашингтон до президента Роналд Рейгън.
  4. От времето на Рейгън САЩ натрупаха дълг от 13 трилиона.
  5. Върху САЩ лежат над две-трети от всички държавни дългове на планетата.
  6. Ако се подели този дълг, на всеки американец се падат повече от 130 000 долара.
  7. От 2007 г. до 2012 г. брутният продукт на САЩ нарасна само с 4 на сто, докато националният дълг излетя със 75 процента.
  8. През първите две години на мандата на Обама САЩ натрупаха повече дългове, отколкото всичките първи 100 конгреса взети заедно.
  9. Националният дълг на САЩ в момента нараства всеки ден с над 4 милиарда долара.
  10. В момента САЩ трябва да плащат като дълг около 41 цента от всеки долар, който изразходват.
  11. Само един ден от войната в Афганистан струва повече от строителството на целия Пентагон.
  12. Ако САЩ използват общоприетите счетоводни принципи, дефицитът на техния бюджет ще бъде 5 трилиона долара всяка година.
  13. През 2019 г. за изплащането на лихвите по националния дълг ще отиват 92 цента от всеки долар държавни разходи.
  14. Според МВФ, до 2060 г. държавният дълг на САЩ ще нарасне до 400 процента от техния брутен продукт.
  15. Ако държавният дълг на САЩ от се постави в пирамида от петдоларови банкноти, ще измине разстоянието до Луната.
  16. Ако харчите по един милион долара от деня на раждането на Христос, пак няма да можете да изразходвате 1 трилион до днес.
  17. Ако се харчи по 1 долар на секунда, за да похарчите 1 трилион, ще са ви необходими 31 000 години.
  18. Ако САЩ сега започнат да връщат дълга си със скорост по 1 долар на 1 секунда, ще им трябват 440 000 години, за да платят целия си дълг.

Както писа един известен финансов експерт, "САЩ не са в задника на света, а много по-дълбоко."

Нещата наистина са страшни. Цунами на глобокризата ни поглъща. В момента гърми балонът на държавните задължения на богатите страни на Запада. Според прогнозите през 2015 г. те ще достигнат рубежа от 135 процента от техния общ брутен продукт. До една-две години ще изгърми и този балон. Това ще е страшен взрив.

Все повече хора разбират скрития геноцид, осъществяван от Запада в мащабите на цялата планета. Геноцидната програма е глобална по своето същество, както и използването на генното, бактериологичното, биологичното, химическото, информационното, климатичното, електромагнитното, ядреното и всички други видове оръжия и специални средства, като ръкотворните катастрофи и бедствия се планират и реализират на наддържавно, на планетарно равнище. Глобалната програма за редуциране на населението на Земята от 8 на 1 милиард съвсем не е измислица, а резултат от действието на самия либерален капитализъм и неговата имплозия. Оттук нататък той само ще се свива, а заедно с него и възможностите за живот на хората, населяващи планетата.

В този смисъл Третата световна война отдавна е започнала. Заради това казвам, че постоянно ни се предлагат две алтернативи, една – лоша, другата - още по-лоша.

Значи, по-точният въпрос е дали не сме пред началото на ядрения етап на Третата световна война.

Така нареченото "казино на края на вселената" е пред ядрена катастрофа. Какъв е поредният номер на световната война няма никакво значение, нито пък дали се определя като Армагедон, или Апокалипсис. Защото след броени минути топчето на рулетката в казиното ще падне върху двойната нула.

В това казино САЩ и Западът дължат 2 квадрилиона долара на другите. Това е "казиното на края на вселената", като всички сме участници в трилъра "безкрайният ужас на ужасния край".

Фалитът на това казино е започнал. Пациентът е в кома. Смъртта е неизбежна. Само 30 години неограничено всевластие на капитализма бяха достатъчни, за да бъде унищожен самият капитализъм.

Само за 30 години той успя да набута целия свят в дългова, производствена и демографска безизходица, да превърне милиони хора в стадо от постиндустриални аборигени, да задуши научно-техническия прогрес, да криминализира "елитите", за да стигнем до момента, в който Западът с нова голяма война иска да нулира своите дългове и да разпространи хаоса, за да може да елиминира геополитическите си противници.

Светът е пред своя нов "нулев час". Оттук-нататък всичко е възможно.

Дали съм изненадан? Със сигурност. Трудно ми е да повярвам, че онова, за което пиша от 40 години – за края на капитализма, ще ми се случи приживе.

Сегашната криза е безпрецедентна и ще доведе до безпрецедентен социален взрив и глобална революция. Неравенството е чудовищно. Днес 359 милиардера имат доход, надвишаващ съвкупния доход на 50 на сто от човечеството. Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотско-олигархичен синдикат, на чийто връх са най-богатите крезове, които определят хода на световните процеси. Те контролират основните планетарни ресурси, купуват парламенти и правителства. И само сривът на системата може да ги унищожи.

Дилемата е или доларът ще изчезне, или светът. Но те нямат намерение да се предадат. Обратно. Готвят прехода към техния "нов свят", като са готови да сринат планетата до "кота нула", както взривиха двете кули в Ню Йорк.

Тяхната версия за глобалната доктрина е, че следите на предишно престъпление се изтриват с още по-голямо престъпление.

САЩ обкръжават Русия и Китай с военни провокации. САЩ бързат с разработката на новата си стратегия за "бързия глобален удар", който няма да дава възможност на Русия и Китай на отговор.

Дали ще има ядрена световна война? От подготовката се вижда, че западният финансово-банкерски елит има намерение да остане на върху на новата глобална система със сила или измама. Новата ядрена война вече е предвидена от тях и може да е търсеният изход за тоталния колапс и депопулацията на планетата.

Дали САЩ могат да спечелят тази война? Това е невъзможно, освен ако не ликвидират цялото човечество. Има симптоми, че са предвидили и този вариант.

Дали светът ще избегне нова голяма война, не е ясно. Но така или иначе на мястото на традиционния нефтен и доларов свят идва нов свят. Все повече страни в двустранните си отношения преминават към национални валути, което означава, че делът на долара се съкращава. Тенденцията е все по-отчетлива.

Битката е колосална. Върху долара беше построена цялата световна финансова система. Но липсва фундаментът. Силата на долара не е в това, че икономиката на САЩ произвежда повече от другите. Силата на икономиката на САЩ е, че тази страна потребява повече от другите. По-точно, че основното потребление в света се изразява в долари, в това число на енергоресурсите.

Това означава, че главният механизъм на кризата е падането на потреблението в САЩ и на търсенето на долари. Заради това САЩ правят всичко възможно да наливат потреблението и чрез спасяването на банките искат да запазят контрола върху добива и търговията с енергоресурси.

Такава криза не е имало в историята на капитализма.

Последният път, когато елитът се сблъска с подобно нещо, но с много по-малки мащаби, започна Втората световна война.

Наистина малко са хората, които през последните 7 години успяха зад плътната завеса да видят контурите на ставащото зад нея. Трудно беше да се стигне до същността.

Не беше лесно да се разбере, че в резултат на монетарния "постиндустриален" либерален курс на американската финансова върхушка САЩ се превърнаха в деиндустриализирана страна, като повечето нейни промишлени обекти бяха изнесени в Китай, Мексико, Тайланд, Тайван, Филипините, Индонезия, Южна Корея. Печалбите бяха получавани от транснационалните корпорации, които са базирани в САЩ, но организираха своите производства в чужбина. В самите САЩ вървеше потребителска вакханалия – масово раздаване от банките на кредити за всеки, който не го мързеше да си поиска.

Пирамидата в САЩ растеше. Появи се въпросът, какво ще бъде по-рано – крахът на долара и след това ще започнат военнополитическите последствия, или най-напред ще бъдат военнополитическите последствия и след това ще дойде крахът на долара. Може да се спори, но крахът си е крах.

Заради това САЩ никога не могат да станат световна суперсила. За разлика от своите британски предшественици, те са банални грабители, отнемащи силово чуждата собственост. Какво правят сега – от арабите крадат нефта, от афганистанците – високопланинските плантации за така важния за американската демокрация опиумен мак, от сърбите – Косово, от Латинска Америка крадат всичко, макар че все по-малко успешно. От Русия искат да откраднат най-големите на планетата природни богатства. Започнаха с Украйна.

Но именно тук се получава най-големият провал. Принципно игнориращите историята американци в лицето на Русия се сблъскаха с нацията, от която засега никой нищо не е успял да открадне задълго, с народ, който е по-силен духовно, генетически и биологически. Това ще е фатално за САЩ. А на хоризонта вече е и Китай.

САЩ нямат шанс да царуват в света. Техният елит няма необходимия цивилизационен код. Няма програма. Америка е една болна цивилизация, израснала на пусто място, без история и корени, присвоила си правото да експериментира със съдбата на други народи. Но американската върхушка подсъзнателно разбира, че е жертва на неудачен експеримент и отмъщава за това на целия свят, заедно със своя патрон Англия и тяхното творение Израел.

Експериментът на САЩ днес изглежда така – а можем ли да се въоръжим толкова много, че да не може да ни стигне никой и с това оръжие да продължим да паразитираме върху останалото човечество. Отговорът е ясен – това не е възможно. Не става.

Югославия, Афганистан, Ирак, Сирия, Украйна са само началото на войната на САЩ срещу целия свят. Те нямат никакъв план. Но имат стратегия – подпалвай. Страшното е, че САЩ не искат да знаят защо им трябва да подпалват големи и малки войни в Близкия Изток, Азия, Кавказ или Европа. Знаят само, че трябва да подпалват, тъй като от своя исторически опит си мислят, че да подпалват е изгодно за тях. Заради това САЩ се стремят да отнемат ресурсите на останалите. Нека да издъхват от глад. А ние ще пируваме. Чумата е при тях, не е при нас. Всичко ще подпалим. И си вярват, че в този пожар няма да изгорят.

Днешните САЩ нямат собствена вътрешна логика на развитие. Това е криза на цялата система по-точно на нейното пълно отсъствие. Днес Америка е едно изкуствено държавно образование, чийто монтажен цех се намира далеч извън нейните предели – в Англия и Израел. Поражението на САЩ ще бъде катастрофа и за тези държави, които управляват чрез своето лоби военнополитическата машина на САЩ и използват американците като световен жандарм за защита на интересите на световната финансова олигархия. След поражението на САЩ нито Англия, нито Израел ще имат перспектива да оцелеят като държавни структури.

САЩ продължават да се катерят по стълбата, която води надолу, към преизподнята. Системата като цяло с всяка година ще става все по-порочна. След Първата глобална велика депресия светът ще бъде неузнаваем. Ако не започне да противодейства още сега, след Първата ще последва Втора велика депресия. И така ще бъде през целия ХХІ век.

Но смъртта на стария строй и раждането на новия винаги са войни и хаос.

Сега американците ще се опитат да прикрият кризата с поредна война, в сравнение с която Афганистан и Ирак ще бъдат махленска свада. Може би ще помислят, че е по-добре да започнат Трета световна война, за да се измъкнат в нейния пушек.

Ситуацията е понятна вече на всеки, а онези, които не я разбират, са дебили. Иронията на историята е, че западният елит сам набута САЩ в този исторически капан. Девизът "Боже, пази Америка" или поне я спаси, стана актуален, както никога в миналото.

Едно е ясно – краят на капитализма най-накрая дойде.

И аз бях сред онези, които преди години активно пишеха, че социализмът е завинаги, и че капитализмът вече си е отишъл. Познах наполовина. Това все пак не е малко.

Дали САЩ готвят нова голяма война? Няма съмнение, че само от тази гледна точка сегашните безсмислени действия на техните политици придобиват някакъв смисъл. Когато кризата на дълга стане неизбежна, като Великата депресия от 1929 г., тогава капиталът ще започне нова голяма война. Всичко останало – ръстът или сривът на цените на нефта, разработката на най-нови ядрени заряди, създаването на самолети-роботи, приемането в НАТО на нови членове, спешните външни заеми – е само подготовка за голяма война. Нефтът е спусъкът за войната, но причините за нея са в самата западна политикоикономическа система. По-точно, самата западна система е причината.

Заради това казваме отдавна, че кризата е системна.

Има две решения. Или тя ще бъде унищожена, или ще се измени, като се елиминира емисионният център и спекулативният капитал. Това обаче политическият елит на Запада няма намерение да прави.

Значи, остава войната. Как ще започне и как ще завърши, никой не знае.

В момента наблюдаваме бясна надпревара между наближаващата война и бесния галоп на тоталната криза. Кой ще изпревари?

Това е залогът.

манипулация по масмедиите

 

манипулация по масмедиите

 

Източник: http://strogosekretno.com


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        


Линк към видео

Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!


Линк към видео

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН: +359 886 191 404

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - Прага



Публикувано на: 2015-01-24 12:01:39