Комитет за Национално Спасение „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
Воински съюз – БНД „Шипка“

Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
Воински съюз Васил Левски - БНД Шипка - БНО - Комитет за национално спасение Васил Левски
   
 Click for English version

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ ФБ!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Чужди спец служби готвят откъсването на Южна България с помощта на радикализирани групи от роми, хилядите ислямски мигранти и частни военни компании!
Предателство: Дадоха право на турска армия да потушава всеки един български протест в България!
ДПС напусна залата заради споменаване на Баташкото клане
Обръщение от Щаба: Време е цялата власт да се върне обратно на Суверена!
За партиите и техните интереси
Среща на Воински съюз "Васил Левски" и Българско народно опълчение "Шипка" - 13.03.2016, Варна
Интервю по БНТ с Воински съюз "Васил Левски" и Българско Народно Опълчение "Шипка"

НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“
  - Дейност

Воински съюз "Васил Левски"
  - Структура, цели и задачи

Българско Народно Опълчение „Шипка“
  - История - Българското опълчение по време на Руско турската война
  - Цели и задачи
  - Македоно-одринско опълчение
  - Сръбско-българска война

Приятели и съюзници

Платформа
  - Геноцид над народа и неговото право и задължение на национална съпротива и въстание
  - Нелегитимната днешна власт
  - Партиите са незаконни и напълно излишни при истинската пряка демокрация и власт на народа
  - Закон за отговорността на властта пред Народа

Българска Народна Армия
  - Клетва
  - Минало
  - Настояще
  - Бъдеще
  - Цели и задачи
  - Структура
  - Численост
  - Въоръжение и екипировка
  - Разузнавателни органи
  - Унищожение на армията
  - Истината за унищожението 1
  - Истината за унищожението 2
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 1
  - Унищожение на ракетните ни комплекси 2

Военни училища
Научно изследователски институти и Конструкторски бюра
Военно промишлен комплекс
Министерство на Вътрешните работи
Българско Национално възраждане

Новини
Публикации
Дейност
Видео
Плакати

Запиши се!
Подай сигнал!

Контакти

ПринтирайМОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА КАУЗАТА НИ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ:

БЪЛГАРСКИ ВОИНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria)
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:


Дейност

ЧУЖДИ СПЕЦ СЛУЖБИ ГОТВЯТ ОТКЪСВАНЕТО НА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА РАДИКАЛИЗИРАНИ ГРУПИ ОТ РОМИ, ХИЛЯДИТЕ ИСЛЯМСКИ МИГРАНТИ И ЧАСТНИ ВОЕННИ КОМПАНИИ!!

НУЖНО Е ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, БЕЗ РАЗЛИКА В ПОЛ, ЕТНОС, РЕЛИГИЯ ИЛИ ПАРТИЙНИ ЗАБЛУДИ, ЗА ДА ЗАЩИТИМ ЦЯЛОСТТА И СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ!Воински съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" имат подкрепата на западноевропейските граждани, организации и движения!


Кратко обяснение, за тези които все още не са разбрали:

Защо все повече организации от различни eвропейски страни подкрепят нашите усилия за опазване на българската и Европейска граница? Едно е сигурно, причината не е, че всички те са радикали, фашисти, крайни националисти и други така любими на някои НПО-та клишета, които започват да се изтъркват от фалшива употреба. Не, уважаеми сънародници, не това е причината!

Всички тези хора са нормални европейски граждани, които ежедневно стават свидетели на унищожаването на техните държави. Всички те започват да си дават сметка, че протестите и митингите няма да променят унищожителната политика, водена от повечето европейски правителства.

Това са хора, които не са изпаднали в безтегловност и не наблюдават с апатия как това, което са постигнали през последния половин век след опустошителните войни, е на път да бъде унищожено. Тези хора изпитват на гърба си срива на социалните системи, които започват да изнемогват под натиска на милионите мигранти. Тези хора биват изхвърляни от общинските жилища, за да бъдат настанявани там мигранти. Тези хора, които са работили през целия си живот и са внасяли своя дан за развитието на своите държави, днес получават пенсии равняващи се на една трета от месечните помощи за новодошлите мигранти. Децата на тези хора са подложени на тормоз в училище или напът към него. Жените на тези хора са били субект на неприлични нападки. Това са хората, които днес биват наричани крайни националисти, фашисти и радикали, хората, които се борят за правата си отредени им като данъкоплатци и граждани. Това са хората, които започват да се превръщат в чужденци в собствените си държави за сметка на новодошлите нелегални имигранти.

В странни времена живеем днес! Днес този, който се опитва да защити дома си от неканен, нахлул със сила “гост” бива обявен за престъпник, този който се опитва да защити жена от изнасилване се обявява за нетолерантен, този който призовава да се спазват законите и да не се допуска нелегалнно пресичане на граници бива обявен за радикален, този който се опитва да се защити сам, защото собствената му държава не го защитава бива наричан екстремист. В какви времена живеем? Очевидно законите важат за едни, но не и за други!

Именно европейците описани по-горе, хората, на които все още им пука в какъв свят ще живеят децата им, са тези които ни подкрепят. Те не са срещу мюсюлманите, нито срещу хората от други националности, те просто си искат нормалния живот обратно. Тези хора са отчаяни от това, което се случва в Европа, те разбират че са предадени от собстветите си правителства и че ако сами не се опитат да се спасят, просто ще загинат.

Хората от Европа, които идват при нас разказват ужасяващи истории от своето ежедневие, истории, за които няма да прочетете в новините, нито ще видите по телевизията. Тези хора са притеснени за своето оцеляване, за своите семейства и деца, затова подкрепят и оценяват нашите усилия да покажем, че не всички в Европа са се предали. Тези хора искат да живеят в мир, а виждат че страните им биват тласкани към граждански и религиозни войни. Ето затова, тези хора са обявени за “радикали”,”екстремисти”, “националисти” и прочее клевети, защото искат този абсурд да бъде спрян, искат законите да важат за всички и да се спазват от всички. Може би е нужно смисълът и значението на всички тези думи да бъде променено в тълковния речник, за да отговаря на днешните реалности.

ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ, БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ! ВРЕМЕ Е ДА ЗАЩИТИМ, СПАСИМ И ВЪЗРОДИМ ОТНОВО СВЕЩЕНАТА СИ РОДИНА - БЪЛГАРИЯ!!!

 

 

Да кажем истината: мигрантите в "Джунглата" в Кале не са бежанци

Мигрантите в Джунглата не са бежанци

Няма нищо ново в драмата в "Джунглата" в Кале, дори и тя значително да се задълбочи през последните четири години. Тя датира от края на 90-те г. и е свързана с функционирането на шенгенското пространство: Франция отвори европейските си граници и се ангажира да защити с всички средства тези на Великобритания, превръщайки Кале в задънена улица, сборище на мигранти, прекосили част от планетата, за да отидат отвъд Ламанша.

Внезапното задълбочаване на хаоса се дължи на премахването на външната европейска граница през 2015 г. след неуместните изявления на няколко европейски лидери, сред които германският канцлер Ангела Меркел и председателят на Европейската комисия Юнкер: 

“Да отворим обятията си за тях!”.

Безпрецедентният в историята мигрантски поток не спира да расте: след един милион новопристигнали през 2015 г., несъмнено броят им е същият през 2016 г., докато няколко милиона души се тълпят пред вратите на Европа на фона на безсилието на Европейския съюз, който не успява да се организира, за да се справи с криминалния трафик, и се разделя, докато трябва да обедини силите си.

Феноменът, на който сме свидетели в Кале, потвърждава неуспеха на правовата държава в Република Франция. Непонятно е как 

държавата позволи да се създаде зона на беззаконие 

от такъв мащаб. Още по-лошо: решението, което се състои в принудителното евакуиране на "Джунглата" и разпределението на мигрантите в приемни центрове в различни обасти на страната, е симптоматично за отказа да бъдат приложени законите за незаконната имиграция. 

Трябва да кажем истината: мигрантите в "Джунглата" не са бежанци. Самият принцип на правото на убежище се прилага за хора, които бягат от преследвания и се заселват в първата страна, която им осигури закрила, където те се намират в сигурност колкото време е необходимо. Мигрантите в Кале не попадат в тази логика. Те се опитват на всяка цена да отидат в Обединеното кралство, за да работят. Единствено поради невъзможността да отидат във Великобритания те трябва да се “задоволят” с Франция. В действителност те са чужденци в нередовно положение, които нямат право да влизат на територията на страната и чието пребиваване е забранено от законите на републиката. Повечето от тях са неженени възрастни. Те са оставили родината си, която може би се нуждае от тях, било за икономическото и социалното си развитие, било за да се бори с тирания. Изправена пред тази ситуация, държавата има едно задължение: да прилага законите на републиката и да ги отпрати в родните им страни, зачитайки тяхното достойнство, освен ако има специфична хуманитарна причина.

Организирайки разпръсването им в областите, социалистическото правителство потвърждава отказа си да приложи законите за влизането, престоя и убежището. Парализирана от идеологията, страха от погледа на медиите и активисти, 

политическата власт отстъпва по всички линии 

и се отказва от принципа на правовата държава. Като връх на абсурдната ситуация, виждаме френски длъжностни лица да молят чужденците, които са в нередовно положение, да се съгласят да останат във Франция, докато те всъщност трябва да напуснат. Подтикват ги дори да поискат убежище във Франция, знаейки, че те не са бежанци и европейското право изключва отговорността на Франция при проучването на молбата им за убежище, която е отговорност единствено на страната, през която те са влезли в Европейския съюз (Дъблинския трегламент). 

Драмата в Кале е драмата на една държава, която е подала оставка,

безпомощна, неспособна да поеме отговорността и основната си мисия: да наложи спазването на закона.

По този начин държавата задълбочава хаоса и бъркотията. Не е непонятно защо кметовете отказват да открият приемни центрове за хора, които са нарушили законите, за да влязат и да останат във Франция. Но за държавата е по-лесно да принуди местните избраници и жителите под заплахата, че ще ги обяви за расисти, отколкото да наложи спазването на правилата на правовата държава. В крайна сметка, този начин на управление на мигрантската криза е катастрофален. Той създава негативен образ на имиграцията в резултат на общественото безсилие и като източник на хаос. 

Една организирана, регулирана, контролирана, договоряна с родните им страни имиграция, би могла да бъде истински шанс в икономически, демографски, културен план както за нашата страна, така и за Европа като цяло. С политиката си на принудително регионално разпределение на незаконните мигрантите политическата власт се отказва де факто от принципа на контрол на мигрантския поток и на борбата срещу незаконната имиграция. Тя се подиграва на идеята за положителна, овладяна имиграция като коз за Франция.

Очевидно тази хаотична ситуация е в полза на екстремистките движения 

и на националистическите и антиимигрантски партии както във Франция, така и в Европа. Изразявайки безсилието на държавата, в крайна сметка тя облагодетелства ксенофобията. 

Ако иска да избегне изборен катаклизъм през 2022 г., бъдещото мнозинство през 2017-а трябва преди всичко да вземе в ръце мигрантската политика на Франция и да се върне към нейния фундамент: разумна политика спрямо законната имиграция и твърдост спрямо незаконната.

Авторът Ксавие Сенкол е юрист.

Превод от френски: Галя Дачкова

Източник на статията "Да кажем истината: мигрантите в "Джунглата" в Кале не са бежанци" : www.glasove.com

 

ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ ИСКАМЕ ДА ВИ ПРИПОМНИМ СЛЕДНОТО!!!

1. Над 3 000 000 НЕЛЕГАЛНИ ще бъдат заселени в ЮЖНА БЪЛГАРИЯ с благословията на правителството?!!
https://www.bnoshipka.org

2. Само за няколко месеца в София са регистрирани над 200 изснасилвания от Мигранти!
https://www.bnoshipka.org

3.Тези джихадисти щурмуват България с маски на бежанци (видео със смърт 18+)
http://www.blitz.bg

4. 4000 въоръжени ислямисти са проникнали в Европа като бежанци!
http://bultimes.com

5. Арабин кла момче пред дискотека в Студентски град
http://www.sosnovini.bg

6. Започна се! Мигранти прободоха 6 пъти 22-годишната Никол!
https://www.bnoshipka.org

7. 16-годишна сирийка призна: Бежанците ненавиждат християните! Мислят само как да ви избият!:
https://www.bnoshipka.org

8. 800 мигранти се млатиха в Харманли, нападнаха полицията с камъни !!!
https://www.bnoshipka.org

9. Отново! Мигранти помляха с ножове и камъни българин в "Овча Купел"
https://www.bnoshipka.org

10. Мигрант влезе в сервиз в София, извади пистолет и започна да стреля! Един българин е...
https://www.bnoshipka.org


СПОДЕЛИ СРЕД ПРИЯТЕЛИ И В ГРУПИТЕ, ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

        Български Воински Съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" стартираха ускорено формирането на отделно подразделение
за Специални операции и антитероризъм към "Първа Шипченска Опълченска Бригада".

За нуждите за обучението и подготовка на силите на опълчението и батальона за специални операции са нужни средства за: униформи, обувки, специално оборудване и екипировка, раници, палатки и алпийско снаряжение; транспорт и комуникации; наеми на спортни зали и стрелбища; наем на спортното оръжие и цената на боеприпасите в стрелбищата; заплащане на пътните разходи на доброволците от батальона за специални операции, които изпращаме на обучение във водещите учебни заведения и тренировъчни бази и центрове в чужбина; инструктори; знамена, печатни материали, шеврони за униформите, барети, кокарди; и т.н.

Който желае и има възможността да помогне, като осигури някои от нужните средства или екипировка, може да го направи като се свърже директно със щаба или преведе средства, но само по официално обявените на сайта на Воинският съюз "Васил Левски" и БНД "Шипка" банкови сметки. Никой друг в страната, освен официалното ръководство на двете патриотични организации, не е упълномощен да получава средства или екипировка, или да подписва договори за дарения. както и да издава официални документи удостоверяващи тяхното получаване.

Всички родолюбиви български граждани които разполагат с документи и реална информация за подобни опити за злоупотреба от страна на някои партийни елити опитващи се да компрометират национално освободителната борба на българският народ и нашите организации, да ни ги препрати своевременно в раздела за СИГНАЛИ на сайта, за да можем веднага да вземем нужните мерки за тяхното разобличаване.

Молим всички достойни българи по света и в страната, които са се включили в общото народно дело и са подпомогнали дейността ни и справедливата борба на Българският народ за връщане обратно цялата власт, свобода, достойнство, ресурси и бъдеще, да ни информират за да можем да оформим документално техните дарения и им изпратим нужните документи.

"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът"

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ НА СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

БЪЛГАРСКИ Воински съюз „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ“
S-E BALG.VOINSKI SAYUZ V.LEVSKI
в лева – BG87RZBB91551004930922
в USD – BG43RZBB91551004930938
в EURO BG05RZBB91551004930943
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ШИПКА“
S-E BALG.NATS.DVIZHENIE SHIPKA
в лева – BG70RZBB91551004930840
в USD – BG26RZBB91551004930856
в EURO – BG03RZBB91551004930882
BIC/SWIFT - RZBBBGSF - Raiffeisen ВАNK (Bulgaria) EAD
32 Tsar Simeon I str.
9000 Varna
Bulgaria

Или чрез PayPal:

Или чрез DonorBox:
Съвет на IT специалиста: Когато извършвате разплащания през интернет, ви препоръчваме да използвате "виртуална банкова карта" (вкл. и когато използвате PayPal или която и да било друга доказана система за разплащания). Номерът и сумата за нея могат да се използват само веднъж, както и няма опасност някой да ви дръпне повече пари, отколкото сте написали - за друго плащане използвате друга виртуална карта, която се изважда за 2 минути. Ако не знаете как да създадете такава карта, обърнете се към банката, в която имате сметка (или натиснете тук, за да прочетете повече в Google).

ОСНОВНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА БЪЛГАРСКИ Воински съюз "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" И БНД "ШИПКА"

1. Просвещение, пробуждане, обединение на ресурсите и възможностите, координация и ръководство на действията на всички родолюбиви български граждани и на всички членове, съратници, доброволци и симпатизанти в национален и международен мащаб.
2. Обединение и защита интересите на всички български граждани в страната и чужбина, без разделение заради партийни, религиозни, етнически и социални различия.
3. Защита на българските национални идеали, на териториална цялост, независимост, стабилност и суверенитет на българската държава.
4. Защита на свободата, правата, живота, спокойствието, достойнството и бъдещето на всички български граждани.
5. Защита на мира, социалните права, историческа памет, духовност, култура и просперитет на всички български граждани а също така ускорена реализация на Новото Българско Национално Възраждане.
6. Защита на интересите и правата на военнослужещите от българската армия, служителите в МВР и всички право охранителни и правораздавателни органи, ведомства и агенции.
7. Подпомагане на Въоръжените Сили на България при всяка форма на външна агресия и враждебни на интересите на българската държавност и ВЪРХОВНИЯТ СУВЕРЕН – НАРОДА престъпни по своята същност посегателства или действия от страна на агентите на чуждата пета колона проникнала в държавните структури.
8. Предотвратяване на всяка враждебна за страната и народа ни дейност от страна на чужди спец. служби и техните вътрешни агенти на влияние, вербувани сред родните политици, министри и други високопоставени лица като: държавна измяна, шпионаж, предателство, икономически, организационни и финансови саботажи, диверсии и всички други подобни и пагубни за страната ни престъпни техни действия.
9. Противодействие, преследване, неутрализиране и наказване на всяка форма на държавна измяна, предателство, вредителство, саботаж, диверсии (включително икономически, финансови, военни и организационни такива) от страна на висшето държавно и военно политическо ръководство на страната (Президент, министри, партийни лидери и депутати, временно назначени от народа на съответни длъжности).
10. Ускорено Българско Национално възраждане в условията на мобилизационен режим и самоуправление (истинска демокрация чрез референдуми) на народа!

АКО СИ ГОТОВ ЗА РЕАЛНИ ДЕЛА СЕ ВКЛЮЧИ И УЧАСТВАЙ!

Със задълбочаването на мигрантската криза организираме ускорена МОБИЛИЗАЦИЯ за пробуждане, обединение, военно патриотично обучение и самозащита на населението. И за опазване на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ и защита на националните ни интереси. Когато няма истинска армия, държавност и държава наш свещен дълг е ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО - да спасим нашият народ, деца и Отечество. Не бъди безразличен и безотговорен към случващото се и не си заравяй главата в пясъка. Днес "мечката" играе в съседите, а утре ислямистските екстремисти ще изкъртят и твоята врата, за да ти изнасилят и избият семейството!!! Събуди се и се присъедини още днес и сега! УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ОТ 3 МАРТ НА ШИПКА МОГАТ ЗАВИНАГИ ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ

С всeки ден БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ "Шипка" и Воински Съюз Васил Левски расте и натрупва все по-голяма сила.Независимо от провокациите и продължаващите репресии срещу наши членове, битката продължава, и ще продължи до ПОБЕДАТА. ПОБЕЖДАВАТ СИЛНИТЕ ДУХОМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ НАРОДА СИЛЕН!!!

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ”ШИПКА” и ВОЙНСКИ СЪЮЗ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
След проведените срещи по градове и независимо от интензивните провокации през последните дни ви обявяваме новите райони на покритие!!!
НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977
SKYPЕ: BNOSHIPKA, ValterSpecnaz

БАНКЯ
БУРГАС
ВАРНА
ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ВЕЛИНГРАД
ВИДИН
ВИДИН/ДУНАВЦИ
ДИМИТРОВГРАД
ДОБРИЧ
ИСПАНИЯ
КНЕЖА
КОЗЛОДУЙ
ЛОВЕЧ
ПАВЛИКЕНИ
ПАЗАРДЖИК
ПЛЕВЕН
ПЛОВДИВ
РУСЕ
СОФИЯ
СОФИЯ - Павлово и Овча Купел
СТАРА ЗАГОРА
ТРЯВНА
ШУМЕН
с. Поликраище
с.ЦОНЕВО

АМЕРИКА
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
ЧЕХИЯ
ЧЕХИЯ - ПрагаПубликувано на: 2016-10-27 14:10:36